VÄNSKAP

Ni anar inte…. hade just skrivit klart ett LÅNGT inlägg så lyckades jag radera allt. GAAH! Men nu skriver jag om allt. Jag fick ett läsarmail. Hon vill vara anonym men det är ett ämne som är både viktigt och svårt. Hon är närmare 40, har barn och man. Jag citerar henne:

”Att söka vänner när man är lite äldre. Kanske sitter det någon i samma stad som tycker att livet känns lite tomt. Har egentligen allt jag drömt om men ingen ringer och frågar om jag vill ta ett glas vin eller gå på bio.”

vanner

Det här är så otroligt svårt när man kommit upp i ålder. Dels så förändras synen på vänskap. Det blir på något sätt viktigare, samtidigt som man själv är mer mån om vänskap och sina egna känslor. När man var ung så hade man vänner i kreti och pleti, men det man inser idag är att det oftast handlade om ytlig vänskap. Idag struntar man i ytlig vänskap, man vill ha lite djup och känsla i en vänskap. Något värt att satsa på. Det ytliga hinner man inte med, man har så mycket annat i livet.

img_2494

Det jag upplever är att vänskap oftast är svårare för kvinnor än för män. Det är oftast mer drama i kvinnliga vänskapsrelationer. Kvinnor kan känna sig utanför eller sårade av olika anledningar. Åsidosatta eller bortglömda. Det kan också vara svårt att kliva in i nåt gäng som är sådär etablerat och tajt. Eller att man som kvinna ibland blivit sviken av vänner av olika anledningar och kanske rent av är rädd för att ens ha vänner och försöka igen. I 40 årsåldern vet man oftast vad man vill ha ut av en vänskapsrelation, kanske har man t.o.m tagit steget ut och ”gjort slut” på en vänskapsrelation som inte fungerar och som bara suger energi. Oftast vet man vad man vill ha ut, men jag tror inte att man får bli rädd för att försöka igen, med nya vänskaper.

Vänskap som fungerar är så härlig. Det där sms:et från vännen som känner på sig att du är deppig eller nere. De där samtalen som kommer fast du själv inte hunnit ringa tillbaka. Det där när man inte hörts på länge och det ändå känns som det var igår man pratade. Eller den där kompisrelationen som klarar allt, även om ni inte hörs så vet ni att ni alltid har varandra. All vänskap som fungerar och är på samma villkor är fin. ♥ Den ska man vara rädd om. Har du en sån vän i din närhet tycker jag att du efter att du läst klart här sms:ar din vän och berättar hur mycket den vännen betyder för dig. Sånt betyder ju så otroligt mycket!

Nu vill jag hjälpa min mailvän. Jag vet att jag har en hel del läsare i UMEÅ-trakten. Bor du där och vill lära känna en ny härlig vän att dricka vin med och gå på bio med en kall mörk vardagskväll? Kanske är ni ett tjejgäng men vill gärna vara fler? Kanske är du nyinflyttad? Kanske har du bara din man som bästa vän men ser dig gärna om efter någon kvinnlig härlig vän? Då tycker jag att du mailar mig så ska jag sammankoppla er. ♥
MAIL: niiinis@outlook.com

0
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Malin
Malin
7 years ago

Vilket bra initiativ! Synd att jag bor i helt ”fel”del av landet!

Kina
Kina
7 years ago

Känner så igen mej! Flyttade från min stad när jag var 40. Så svårt att hitta nya vänner i den åldern. Tyvärr bor jag inte i Umeå. Lycka till!

MalinaB
MalinaB
7 years ago

Ser att du har fått en fråga om ditt event i Enköping 2 ggr undrar varför du inte svarar på det? jag skulle också vilja veta när. Trevlig helg.

Niiinis
Niiinis
Reply to  MalinaB
7 years ago

Varit alldeles för många frågetecken för att jag ska kunna svara. Det är det fortfarande. Som det verkar nu måste det skjutas upp ytterligare då lokal samt utställare inte får ihop datumen.

Mari
Mari
7 years ago

Hej!
Kika in på tjejkompis.se! 🙂 All lycka till dig ensamma själ, hoppas verkligen du finner ett stort gäng med sköna tjejer att hänga med! Kram

Vickis
Vickis
7 years ago

Åh, så fint av dig att ta upp det här Nina! ❤ All lycka till, bor själv i helt fel del av landet tyvärr, annars tycker jag om att gå på bio men föredrar nog faktiskt öl före vin. 😉 Hoppas du finner din bäste vän!

Jag ”förlorade” själv massa ”vänner” när jag blev mamma rätt ung, 20 år gammal. Det var några få som stannade kvar, fina äkta vänner, som inte bara var ute efter sällskap att ha med på krogen och festa loss med..
Har själv dessutom blivit mer selektiv i mitt umgänge, som du säger så har man så mycket annat så man har liksom inte tid och ork med all drama och ytlighet..

Susanne M
Susanne M
7 years ago

Känner så igen mig i detta. Har själv flytta till annan stad, iofs för många år sedan men i samband med en separation ”försvann” ytterligare vänner. Att hitta nya vänner är verkligen svårt och även om jag har en ny parrelation så är det svårt att även som par hitta nya par att umgås med. Dejtingsidor för singlar finns det gott om men är i princip obefintligt när man söker vänner antingen ensam eller som par. Jag hoppas att din mailvän hittar nya fina vänner, det behöver man. ❤️

Nästa inlägg

Snabbfrallor med kardemumma – Glutenfritt LCHF

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x