Vaniljkakor med kristyr/glasyr

Go`kväll alla fina!

Vill börja med att tacka för fina kommentarer och stöttning. Fint att ni orkar med mig fast jag är nere. Innan jag tar natt så tänkte jag visa er det där kakorna som jag höll på med under förmiddagen. De blev en uppskattad present och vi har haft en väldigt mysig farsdag, det ska jag skriva mer om imorgon.

Men hur söta SLIPSKAKOR gjorde inte jag idag då? Åååååh jag tyckte de blev sååå söta! ♥ Lite småpilligt var det men ÅH så värt det! Kan knappt sluta titta på dessa härligheter. Dessutom var det supergoda också. Milo gick runt bordet som en katt kring het gröt och ville ha ”Bara en tiiiiiiill…..” 😉 Det var ju farfar och morfars presenter så inte alltför många blev det men ett par fick han nalla.

Img 5021.jpg

RECEPT CA 30 SLIPSKAKOR:

150 g smör

1 dl strösocker

4,5 dl vetemjöl

3 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Börja med att blanda samman smöret och strösockret. Smöret ska vara riktigt mjukt. Några sekunder i micron brukar göra susen.

2) Blanda de torra ingredienserna och sikta i det i smörblandningen, lite i taget. Använd elvisp eller köksmaskin. Kakdegen kommer att bli till en början småsmulig för att sedan bli större och större smulor och till slut en stor klump.

3) Ställ att ”stelna till” lite i kylen i ca 15 minuter.

4) Kavla ut degen på mjölat bakbord och skär ur eller stansa figurer. Jag gjorde slipsar. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt och grädda i 200 grader i ca 6-8 minuter, de ska nätt och jämnt börja få färg. Ta ut och llåt svalna medan du gör glasyren/kristyr.

Royal Icing:

1 ägg (bara äggvitan)
2,5 dl florsocker
1 tsk ättika (ej till konturer, bara ifyllnad)
2 tsk vaniljsocker
Eventuell hushållsfärg

Gör såhär:

1) Vispa äggvitan försiktigt, sikta ner florsocker och vaniljsocker lite i taget.

2) Vispa med elvisp tills du får en riktigt tjock kristyr, för att göra konturer på kakorna behöver man en tjock kristyr, när man sen ska fylla i kakorna behöver man en rinnigare kristyr och det får man om man tillsätter lite ättika.

3) Häll i hushållsfärg till önskad färg. Dekorera sedan kakorna som du vill.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

13
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jessica
Jessica
7 years ago

Haha trodde det va luftballonger Ser såklart att det är slipsar när jag läst! Hoppas det känns lite bättre, miste min hund för många år sen men kommer aldrig glömma första tiden, grät oavbrutet och mådde pyton! Kramis till dig❤️

Madde
7 years ago

Fina
Vad är korten?

Nästa inlägg

Carpics

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x