Julpynta? 

Gokväll finisar! 

Idag började jag för första gången fundera på om vi kanske ska börja kika efter en ny liten kisse. Alltså, inte än så…. Men idag var första gången som det slog mig. Såg en liten söt vit kisse på TV:n. Ett lunchprogram på ettan där en kvinna pratade om katter, hon hade sin fina katt med sig som var så gosig. Då funderade jag om vi nångång skulle bli redo? Alltså, just nu känns det som att ingen kan ta hans plats. Som att det vore som att inte hedra honom tillräckligt, vet inte om det låter helt jäkla sjukt men så känns det på nåt sätt. Men kommer vi bli redo för en ny?

Ni vet, jag som jobbar hemma så mycket, gissa hur mycket tomhetens märks? Ingen som håller mig sällskap om dagarna. Även om han mest sov om dagarna så var han ändå mitt sällskap. Så det känns som huset inte längre än det de en gång var….skitskum känsla och jag låter förmodligen som en ”crazy cat lady”. Men det är en jäkla massa känslor alltså. Som nu när jag skulle visa bilder från vårt kök…..på en av bilderna fanns Toxys matskål. Sorgen högg som ett spjut rakt in i mellangärdet. Var tvungen att ta bort de bilderna. Pallar liksom inte….


Det jag skulle skriva om var i alla fall att jag vill julpynta. Måste in med ljus och lycka här hemma. Julen är lycka för mig. Det bästa är att få börja pyssla med det när vintern är som mörkast! Vårt kök är liksom vitt och drivvedsaktigt. I år har jag ingen aning om hur jag ska pynta. Känns som jag vill ha silvrigt och vitt. Å du, när börjar du pynta?


Förra året pyntade jag med pepparkakshjärtan. Ja men jaaaaaaa så jäkla mysigt det var då. Snören och pepparkakor i fönstren. Myyyyyys och sååå juligt.


Granen var guldig, vit och silvrig. Älskade vår gran. Den får nog bli likadan i år….förutom att jag ska köpa ett par FETA pumlor att ha i den. Skulle vilja ha vita skridskor och en spark. Du vet, gammeldags och vitt. Ser du såna nånstans får du gärna hojta till.


Jag tillverkade ju också en stor trästjärna som jag snörde på en ljusslinga på. Den lös så himla fint i vår trapp. Tyvärr sparade jag den inte utan gjorde pinnarna till ved. Kanske ska jag göra en till i år? Jaja, jag LÄNGTAR massor till att få börja pynta. Ska bli så mysigt faktiskt.

Nä, nu ska jag fortsätta kolla halv 8 hos mig. Ikväll är det Bonde söker fru också. Ett av favvoprogrammen.

Ha en mysig kväll nu!

Kram Nina

5
Subscribe
Notify of
guest

22 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ninna
Ninna
7 years ago

Att köpa en ny katt ersätter inte toxy men blir på ett annat sätt. Vänta inte om du ändå vill ha en ny katt. Livet blir väldigt roligt med en kattunge eller två?
Kram ninna

Niiinis
Niiinis
Reply to  Ninna
7 years ago

Kanske en dag? Känns bara så fel fortfarande…. ❤️

Katrin
7 years ago

Skaffa en katt!! Precis som du skrev – ingen kan någonsin ta Toxys plats men en ny katt ger dig glädje i sorgen och liv åt ert hem. Så gjorde vi och det var jättebra!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Katrin
7 years ago

I morse googlade jag kattungar….

Katrin
Reply to  Niiinis
7 years ago

Toppen Finns det nåt som muntrar upp en så som att googla kattungar? Det kan man pigga upp sig med anytime

Anna
Anna
7 years ago

Du är inte sugen på en hund då? Josefin Crawford har berättat i Hundtvodden att när hennes katt gick bort var sorgen för stor och hon visste att ingen skulle kunna ta hans plats så hon köpte en hund istället. Jag förstår självklart att hundar är lite mer jobb, men tänker på dig som jobbar hemma får sällskap hela dagarna, kommer ut på promenader, Milo lär sig ta ansvar över ett djur och får promenera med, dina äldre barn samt föräldrar kan säkert hjälpa till att ta hand om den om ni ska bort över helgen eller på semester en längre tid.

Dessutom finns det nog inga djur som är så sällskapliga och sprider så mycket glädje som en riktigt lycklig hund, vilket jag tror den skulle bli hos er. Om ni inte vill ha en valp kan ni ju adoptera en hund från HundarUtanHem (hundarutanhem.se, tryck på hundarna, sedan bläddra bland kategorierna) och rädda ett djurs liv samtidigt. Gud vad långt detta blev, det jag ville komma fram till var att jag tycker ni verkar vara kärleksfulla och fina människor som skulle passa med hund (intrycket jag fått). Ingen kan ersätta Toxy men hjärtat är stort och har plats för fler ❤️

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anna
7 years ago

Åh tack för din kommentar. Det känns som du läst mina tankar….jag har nämligen tänkt precis som Josefin. Att en hund kanske skulle få ta Toxys plats. Men, jag är rädd att skaffa hund. Har vänner som har hund och dom de haft så otroligt mycket jobb med, det skrämmer mig på nåt sätt. Tänk om vi inte klarar av det? Ja men du förstår tanken här….

Jag har haft katter i mitt liv sen jag var 6 år så det KAN jag. Hundar inte alls. Ibland får jag ont i magen när t ex bloggare blir ifrågasatta för var hunden är och om den tas omhand. Jag som inte ens kan hundar kanske skulle vara helt usel och få alla läsare på mig. Haha, låter inte klokt men jag är verkligen rädd att göra fel när jag inte kan. Att gå kurser kommer inte eller att finnas tid till.

Förstår din tanke i alla fall och jag har snuddat vid den själv.

Fint du skriver också, tack! Blir alldeles varm. ❤️

Idag har jag googlat kattungar, små steg i taget.

Stor kram till dig! ❤️

Carro
Carro
7 years ago

Jag började julpynta i förra veckan och idag åkte granen upp, haha! Jag ÄLSKAR julen och vill njuta av den länge! För jag vet att så fort jul och nyår är över så vill jag fort ut med julen och in med pasteller och krispiga tulpaner..
Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  Carro
7 years ago

Haha! Det var rappa papper, gran och allt! Härligt…. Njut nu för fulla glöggmuggar!

Berit
Berit
7 years ago

Såklart ska ni skaffa en ny katt! Toxy finns ju med er ändå. Ja nu är man sugen på julpynt och jag tjuvbörjade med lite julmusik i går..inte den riktigt juligaste men ändå busigt 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Berit
7 years ago

Julmusik! Åh vad härligt! ❤️

Mari
Mari
7 years ago

Förstår att det måste vara jobbigt även om jag aldrig har råkat ut för detta.
Hade du inte ett kontor tidigare?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Mari
7 years ago

Jo, jag hyrde ett kontor i några månader men iom min bloggflytt och mer recept så behövde jag vara mer hemma för att kunna baka osv.

Marie
Marie
7 years ago

Hej, regel: adventsljusstakar till advent ,(därav namnet)annat julpynt o gran den 23/12 … sen ska allt bort till nyår utan stakarna som åker 13/1 ( tjugonde knut) haha ! Hemma hos mig alltså …

Niiinis
Niiinis
Reply to  Marie
7 years ago

Ja men sådär kör jag också! Kanske tjuvstartar lite innan advent för att vara helt klar till just första advent.

Havrefras
Havrefras
7 years ago

Hej!
När min rottis-tjej fick somna in, efter 11 år, tog det två dagar och jag hämtade hem en katt. Min långhåriga lilla Meja :). Jag kunde bara inte vara utan mitt djursällskap. Att skaffa en ny hund ville jag inte, som sagt, det kräver lite mer och jag ville hitta rätt kennel osv. Men en kisse skulle vara lättare. Hittade henne på blocket. Självklart tänkte jag på ny hund direkt, men fick också för mig att jag inte respekterade min gamla hund på någevis om jag skaffade ny på en gång. Liksom som om jag bytte ut TV:n? Ut med ”det gamla” och in med det nya”? Men… Det är ju inte så. Man avslutade ett lidande. Och vi människor vet att man ju måste gå vidare. Och det är inte fel i att tänka på ett nytt djur direkt. Jag tycker inte det. Man har en massa kärlek och omtanke man vill skänka ett djur – som finns där ute och väntar. En hund är absolut inte knasigt om det känns lockande, men självklart mer jobb. En katt är så otroligt självständig. En hund 7 resor mer sällskapstörstande osv. Men… Jag tänker direkt en sällskapsras till er 🙂 – http://www.skk.se/sv/hundraser/?group=9. Ett sunt förnuft räcker om man vill skaffa hund. Det är inte rocketscience 😉
Kram.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Havrefras
7 years ago

Kanske känns det lättare att byta sort liksom. Dock så vet jag faktiskt inte om vi skulle vara redo för en hund. Vi far och flänger t ex….

Ska gå in och läsa på din länk dock.

Tack för att du delar med dig! Kram ❤️

Mia
Mia
7 years ago

God Morgon!
Håller med Anna, en hund hade passat er perfekt Du har ju fostrat 3 fina barn så du hade nog lyckats fint med o fostra en hund också ❤️
När det gäller julpynt håller jag mig till 1advent, gillar inte julen nåt vidare men försöker lära mig göra det för barnens skull
Hoppas du får en härlig dag!
Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  Mia
7 years ago

Du tror det? Ja jag vettitusan alltså…. Men vad fint skrivet med barnen. ❤️

Vad duktig du är som försöker för barnens skull tycker jag! Det är kämpigt med en jul om man t ex har dåliga minnen ifrån den. Men försök skapa en jul som är din/er och barnens. Nys traditioner. ❤️ KRAM

Annelie
Annelie
7 years ago

När min hund gick bort för 4,5 år sedan så ville jag inte att någon annan skulle få ta hennes plats för ingen verkligen ingen kunde vara som hon.
Men ganska precis 1 år efter att hon gått bort så var sorgen lika fruktansvärd så vi beslutade att låta en ny liten schäfertik komma in i våra hjärtan, Så vi tog en från samma uppfödare. Med facit i hand så var det fel, den nyinkomna var redan 1 år när vi fick hem henne och jag förväntade mig att allt skulle bli precis som när vi hade Inka men Bessie är en helt annan personlighet och det tog tid för mig att ta henne till mitt hjärt , vilket jag gjort nu men vi har haft en tuff resa . Så låt det ta lite tid även om det är fruktansvärt jobbigt att sörja så är det en del av processen. Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  Annelie
7 years ago

Det är PRECIIIIS så jag känner!!! Du satte nu ord på mina känslor. Alltså, Toxy var väldigt speciell. De flesta tycker väl att det är så, att ens djur är speciell. Men ibland har man tur och får ett djur som verkligen sätter spår. Toxys personlighet har alltid varit så easygoing. Som en i gänget, inga knussler. Han har passat in i vår familj så bra då vi är likadana. Å rädslan är väl att det kommer in en ny som det blir som för er. En krock med personligheten. Exakt så!

Så jag ska nog lyssna till ditt råd och vänta lite. Hittade en av hans leksaker idag och bröt ihop. Satt och plockade bort hans små hårstrån på den och smekte leksaken över hans tandmärken. Nä fyfan, jag är nog inte redo överhuvudtaget. ❤️

Tack för dina rader! KRAM ❤️

carina
carina
7 years ago

När vår katt blev påkörd,så tänkte jag aldrig mer,orkar inte gå igenom det en gång till. Vi skulle egentligen inte ha något husdjur mer,har haft både hundar och katter. Men så tog det slut mellan dottern och hennes pojkvän,och hon flyttade in till stan,och jag tyckte så synd om katten,så vi tog henne hem till oss( med dotterns medgivande) och hon blev kvar hos oss i nio år. Jag tittar också mycket på katter,men vet att ingen blir som hon var,så vi kommer inte skaffa någon ny,min man vill,men jag orkar inte. Men vill ni skaffa,så tycker jag ni ska göra det,men kanske låta det gå en tid först. Kram

Nästa inlägg

NUTELLAGRATÄNG 

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x