Saffranshjärtan

Saffran var ju veckans tema här på bloggen denna veckan. Kanske smyger det in något annat också men saffran ska det bli i alla fall. Dessa härligheter som jag bakade i helgen kan funka även som dekoration. De är så vackra att se på och så magiskt goda då såklart. Det roliga är att degen innehåller vaniljyoghurt vilket gjorde dom lite extra saftiga och vaniljiga mitt i all saffranssmak.

lussebullar_lussehjärtan_saffransbullar_recept

Vad tror ni om fina lussehjärta. Ett rött band i varje som man hänger upp i fönstret kan väl inte bli en juligare dekoration?

lussebullar_lussehjärtan_saffransbullar_lussekatter_dekoration_juldekoration

Jag har dekorerat dem med uppvispat ägg, pärlsocker och lite florsocker.

lussebullar_lussehjärtan_saffransbullar_lussekatter_dekoration_juldekoration

Perfekt gräddade om du frågar mig? 🙂

lussebullar_lussehjärtan_saffransbullar_lussekatter_dekoration_juldekoration

RECEPT:

5 dl mjölk
2 påsar (1 g) saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
2½ dl vaniljyoghurt
100 g mjukt smör
Ca 14-15 dl vetemjöl

Gör såhär:

1) Värm mjölk och saffran till max 37 grader. Smula i jästen i en degbunke och häll sedan degvätskan över och lös upp allt.

2) Tillsätt salt, strösocker och vaniljyoghurt. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Jag brukar köra min i minst 5 minuter så glutentrådarna får gott om tid att växa sig riktigt långa och härliga. 🙂

3) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, cirka 45 minuter.

4) Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp på mjölat bakbord och knåda igenom degen. Dela sedan degen i 2. Ta sedan varje del och dela i 8 delar. Rulla ut varje sådan del till långa maskar. Ta sedan 2 såna maskar och tvinna ihop dem. Forma ett hjärta av den ihoptvinnade masken. Lägg på bakplåtspapper. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.

5) Pensla varje hjärta med uppvispat ägg och häll på pärlsocker. Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter beroende på din ugn. Det kan variera väldigt mycket, men varje bulle ska ha fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna lite, pudra sedan på lite florsocker.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på min Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

2
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Mornings

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x