Klädtips till de mindre

Inlägget innehåller länkar till företag jag samarbetar med (t ex adlinks-annonslänkar).
Samarbetspartner Polarn o Pyret. 

Har ni börjat handla julklappar ännu? Dum fråga, antagligen har ni det, det är nog bara jag som inte ens börjat. Såhär är det varje år. Jag pratar om att näthandla, sen pratar jag om att handla klart långt innan julafton så man bara kan lyssna på sin puttrande glöggpanna (vilket inte heller stämmer egentligen för vem i helskotta kokar sin glögg?) och hasa runt i raggsockorna medan spotify spottar ut sig julsånger. Men V A R F Ö R lyckas jag aldrig? Jag har verkligen varit genuint nyfiken på varför det blir såhär varje år? Jag vet ju att jag är likadan när jag packar en väska för att resa iväg, alltid i sista minuten. När jag ska städa och förbereda middag när gäster ska komma, alltid i sista minuten. Jag har många gånger trott att det handlar om att jag är tidsoptimist. Men jag inser att det inte är bara det. Jag har svårt att planera för tidigt. Förstår ni? Som att packa en väska på tisdag när jag ska resa fredag….då skulle jag garanterat behöva packa om väskan på fredagen. Skulle jag förbereda middagen för tidigt skulle något ändå saknas och behöva planeras om så det är ingen idé. Det är som att jag inte kan planera och förbereda för tidigt, som att ju närmare målet och dagen jag är desto effektivare blir jag. Låter det konstigt? Eller är det någon som känner igen sig?

Well well, nu kom jag faktiskt på att vi ju visst börjat. Vi har handlat två julklappar på nätet som kom igår….så visst har vi börjat. 🙂 Jag tror faktiskt att näthandel kanske får bli min grej. Verkligen anstränga mig för att lägga ned lite tid på det. Det vore så sjukt skönt att faktiskt FÖRSÖKA bli klar någorlunda i tid. Fantastiskt!

Jaha, till Milo blir det inte BARA leksaker har vi bestämt. Även om han föredrar att öppna hårda klappar så har vi sagt att det vi också ska handla i julklapp är saker han behöver. Just nu växer han i 300 km/h så alla långärmade tröjor och jeans börjar bli korta i ärmarna och byxbenen.

pop-2

Jeans HÄR

Hittade lite fint på Polarn. Åh jag älskade dessa färger! Jag som är helt galen i att matcha också. 🙂 Jag gillar Polarns kvalité och har underställ och sånt i det märket. Funkar skitbra på Milo. Du vet när man är ute i många timmar och hänger mycket i snön. En av mina konstiga fasor i livet är att Milo ska frysa när han är  ute i skolan på dagarna. Jag vet inte om jag frusit mycket när jag var liten eller varför jag har en sån ”hang-up” på det. Men jag är notoriskt noga med att han är ordentligt påklädd och fick häromdagen tuppjuck när han kom emot mig med endast mysbyxor och jacka när han mötte mig på skolan. Han hade ”glömt” att ta på sig överdragsbyxorna. Iiiih…. Jag fick ”banna” ordentligt i bilen på vägen hem om hur viktigt det är att ta på sig överdragsbyxorna och vad som händer om man blir kall och så. Säkert för hundrade gången….. 😉  Jag säger ju att jag har en ”hang-up”.

Jag skrev ju ett inlägg om hur man håller sitt barn varmt på vintern för nån månad sedan. Tänkte bara uppdatera det lite och tipsa om du tycker att det kan vara svårt att klä ditt barn just på vintern. Milo är ju en kille som svettas en del när han leker, men sen kan han bli stillasittande en stund och då är man ju rädd att de ska bli kalla när de redan svettats lite innanför kläderna. Men att klä sitt barn som jag nedan beskriver är verkligen toppen! För oss har det funkat kalas.

LAGER 1: INNERLAGER (håller kroppen torr)

När barn är ute i kylan och leker aktivt genereras värme och fukt som behöver transporteras bort.  Närmast kroppen har man därför ett tunt plagg i ylle, ullfrotté eller fleece (dessatröja har vi till Milo) som behåller värmen och transporterar bort fukten. Bomull är skönast att ha närmast kroppen om det är milt väder och lekarna inte är allt för vilda och svettiga.

LAGER 2: MELLANLAGER (håller kroppen varm)

Mellanlagret fungerar som en värmande isolering och det ska vara luftigt. Ett bra mellanlager är av följsam fleece eller ullfrotté (den här fleecetröjan hittade jag, den har vi dock inte) och det släpper ut fukten och håller kvar värmen. Om plagget inte andas blir kroppen snabbt kall och fuktig. Tjockleken på detta plagg kan variera beroende på aktivitet, kyla och vind. Man kan använda flera plagg som mellanlager och plocka av vid behov.

LAGER 3: YTTERLAGER (skyddar mot väta och vind, håller kvar värmen och ventilerar ut överskottsvärme

Det yttersta lagret skyddar mot vind, regn och snö. Det håller helt enkelt torrt och varmt i väder och vind. (Den här byxan har Milo.)

Jackan och byxan är det dyraste Milo någonsin haft när det kommer till vinterkläder. Men vet ni hur less jag är på dålig kvalité? Man tycker ändå att det ska hålla lite när man köper en overall för 8-900 kr, men förra året så var han ständigt blöt om knäna och rumpan. Det SKA det ju hålla för tycker man ju. Vi har heller inget torkskåp eller torktumlare hemma, så förra året stod jag med en fön och torkade hans ytterkläder var och varannan dag. Dessa ytterkläder har han provat nu några gånger och jag har inte behövt stå och torka något alls. Han har dessutom varit torr ända in. Bra!

En sak till, gud så jag tjöööööötar nu då. 😀 Nu blir det mycket Polarn snack men jag vill bara tipsa dig som kanske tycker att Polarn kläder är för dyrt… Det finns en sida där man kan både sälja och köpa begagnade barnkläder från Polarn. Det finns verkligen massor på den där sidan. HÄR hittar du den.

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Marshmallowfudge med lakrits och choklad

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x