ANNONS

Annorlunda god inlagd sill

/

Här tipsar jag om god inlagd sill som du gör alldeles själv! Inte alls svårt och så blir det ju dubbelt så gott mot den man köper färdig!

RECEPT INLAGD SILL

2 paket 5 minuters sill

1,5 sharlottenlökar

3 dl ättika

2 dl socker

3 lagerblad

1/2 tsk kryddpeppar

1 krm senapsfrön

1/2 tsk vitpepparkorn

3 cm skivad ingefära

1 krm dillfrön (finns på ICA)

1/2 tsk korianderfrön (finns på ICA)

2 stjälkar färsk timjan

1 krossad chili

Några stjärnanis

Gör såhär:

1) Börja med att förbereda lagen. Värm långsamt ättika och socker i en kastrull.

2) När sockret är helt upplöst, tillsätter du de övriga ingredienserna, och låter stå och sjuda på låg värme i ca 5 minuter.

3) Ta av från plattan och låt svalna helt.

4) Skär varje filet i tre eller fyra bitar.

Lägg sillbitarna i burken, varva sedan med sill och syltade lökbitar.

5) Fyll burken med vätskan. Lägg i några stjärnanis.

6) Lägg locket på burken och kyl i minst 12 timmar innan du äter.

1
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00