Magiskt

Godmorgon! 

Sitter och zippar på varmt kaffe här efter en kylig promenad. Här har vi inte firat någon vidare lucia, jag glömde av det lite faktiskt. Tänkte på det igår men så i morse var det borta. Ja, och även om man är lite om sig och kring sig och fixar med allt så orkar man bara inte ibland. Hade ju kunnat fixat när jag kom på det men äsch…. det blev ingen luciamorgon i vårt hem. Det värsta är väl att man får dåligt samvete för det vilket ju är förjävligt alltså. Tänker att det är lite därför jag skriver och berättar för dig att jag bara inte orkade eller hade lust idag.  Kanske hjälper vi varandras dåliga samveten?! Hoppas det!

Idag klädde jag på mig ännu mer på min promenix bara för att jag blev lite kall igår när jag gick. Termobralla och varma pjuck, så skönt!


Åh, himlen visade sig återigen från sin allra vackraste sida. Alldeles rosa, det i kombination mot allt det vita var verkligen så vackert! ✨


Bitande kyla mot kinderna. Sitter här nu alldeles knallröd om kinderna och sån där pirrande känsla när kinderna liksom vaknar till liv igen.

Idag ska jag iväg på jobb. Ska börja med att jobba hemifrån sen åker jag iväg. Får se om jag hinner (har lust, orkar) fixa med lite lucia till ikväll?

Ska du fixa någon lucia därhemma?

Stor kram Nina

69
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evelina
Evelina
7 years ago

Vackra bilder!!

Anna
Anna
7 years ago

Nej nej nej, SKIT i det där med dåligt samvete! Vad är det för trams?? Om det hade varit viktigt för resten av din familj hade väl de kunnat fixa?? Du behöver faktiskt inte göra allt!

Jag som lever ensam med mina tre kids har slutat med dåligt samvete, ja iallafall för såna saker. Jag gör så gott jag kan och mer kan jag inte göra. Ibland är jag ledsen för att jag inte kan/orkar/har råd med mer…men då får jag försöka tänka på det jag faktiskt lyckas med.

Inget mer dåligt samvete, ok?
Kram!!

Maria
Maria
7 years ago

Visst ska man ta chansen att fira. Att förgylla vardagen, sätta lite guldkant när tillfälle ges, och mysa till det lite extra. Men det behöver ju inte betyda 7 sorters hembakade kakor, storstädat hem och tom tvättkorg. Efter en sjukskrivning för utmattningssyndrom försöker jag lära mig att tänka om, prioritera rätt (dvs prioritera mig själv ibland) och stanna upp och ta in stunden ibland. Njuta av nuet, och inte hela tiden jaga vidare. Det är svårt, när man är en person som alltid vill prestera på topp, ha ett välstädat hem, baka sitt eget fikabröd och äta hemlagad husmanskost varje dag… Jag tränar på att leva här och nu, och inte ta på mig för mycket uppgifter, och tycker att jag blivit lite bättre. Så i år blir det pepparkakor på färdig deg från ICA. Julklapparna klara, för att slippa stressen sista veckan, och hinner jag baka julgodis är det en bonus.
Njut av lucia, på ditt sätt. Om det är med lussekatter från Ica och ”bara” ett luciatåg på tv så är det helt okej.
Att få vara tillsammans med nära och kära är det enda som betyder något!

Nästa inlägg

Julklappstips under 100 kr

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x