Dekorerade pepparkakor

Godmorgon!

Åh herreminjeee….Milo vaknade redan halv 4. Han har ju varit hemma och varit förkyld, igår somnade han dessutom en stund på dagen, somnade tidigt på kvällen så det var liksom bäddat för att han skulle vakna mitt i natten. Själv vaknade jag redan halv 3…. Haha…. Kan inte annat än typ skratta åt saken. Vi är fasicken inte kloka på en fläck i den här familjen. 😉

Igår bakade jag och Milo pepparkaksdeg som vi skulle ställa i kylen ett dyng. Idag ska vi nämligen göra pepparkakshus. Det är faktiskt första gången som jag ska göra det från scratch. Spännande. Googlade fram en deg som ska vara bra att bygga pepparkakshus på.

img_5713 img_5716 img_5728 img_5732 img_5735

img_5737

Milo var bästa hjälpredan. 🙂 Så duktig och tålmodig för en gång skull.

img_5759 img_5760 img_5761

För att liksom öva inför bygget av pepparkakshuset dekorerade vi pepparkakor igår. Här har ni Milos gäng. Han hade tålamod att hålla på igår, han brukar bli så arg på sig själv när det inte blir som han tänkt. Men igår så pysslade vi länge vid köksbordet.

dekorerade_pepparkakor img_5748 img_5750 img_5752 img_5753 dekorerade_pepparkakor_recept_kristyr img_5755 img_5756 img_5757 img_5758

Här har ni mina pepparkaksdekorationer. 🙂 Så roligt att hålla på. Tänkte att jag tar närbild på varje så kanske du får lite inspiration att testa. 🙂

Idag ska jag ge mig på pepparkakshuset. Oh no, fasar lite för det med tanke på allas reaktioner i alla sociala medier. Folk bränner sig och blir nästintill galna att hålla på. Haha…vad gör man inte för det där pepparkakshuset?

Jag har ett recept på kristyr som är supergrymt. Jag väljer alltid att ha min kristyr lite fluffigare och tjockare sådär. Tycker det är så mycket lättare att jobba med.

RECEPT kristyr:

1 äggvita
1 tsk ättika
2,5 dl florsocker

Gör såhär:

1) Vispa äggvitan så den blir till ett fast skum. Jag vispade typ 1½ minut.

2) Häll i ättika och sedan florsockret. Vispa runt det tills du har en härlig krämig kristyr. Prova dig fram med florsockret, vill du ha lösare så tar du mindre, vill du ha ännu hårdare kristyr tar du mer.

Nu ska jag sätta igång med morgonbestyren här, idag har Milo julavslutning och ska gå till skolan. Äntligen tror jag han känner, det är ju inte kul att bara vara hemma. Själv ska jag bege mig ut på en morgonpromenad och sen ger jag mig på pepparkakshuset. Ska också julstäda lite, eller mycket. Jag vill vara helt fri från sånt nu när jag ska ge mig ut i julklappshandeln. Dagen innan, alltså på fredag ska jag baka allt och göra Jansson. Den lotten faller alltid på oss, men det är bara kul, jag gillar att göra Jansson. Sen har jag bjudit in kidsen på uppesittarkväll här hemma på fredag. Måste nog locka med lite julskinka och annat gottigt om de ska komma. Haha… fifan så man får hålla på för att få hem dem numera. 😀 Just ja, sen kom granen upp igår…ska visa den.

Hepp, gotta go. Vi hörs senare!

Kram Nina ♥

19
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mia
Mia
7 years ago

Godmorgon
Du tog då dekorera pepparkakor till en helt ny nivå Skulle jag försöka mig på en av dom där skulle jag få öva minst hela december Dom va verkligen superfina! Hoppas du får en härlig dag!
Kram

Berit
Berit
7 years ago

Hihi om jag skulle dekorera så skulle jag hålla Milos klass och inte dina 🙂
Superfina och spännande att få se resultatet av husbygget snart.

Kina
Kina
7 years ago

Vilka fina pepparkakor! Skulle aldrig få till det så där fint. Håll ut! Idag är årets mörkaste dag. Till alla er som älskar ljuset i morgon vänder det och blir ljusare och ljusare dag för dag

Th
Th
7 years ago

Wow,vilka pepparkakor! Du är verkligen duktig ❤ hoppas du mår bättre i din förkylning,eller att den inte bröt ut överhuvudtaget?! ☺ ha en fin dag. Kram

Anette
7 years ago

Så otroligt fina pepparkakor!! Kan du visa vilken sprits/tyll du använder? Tack för en trevlig blogg

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anette
7 years ago

Jag använder bara en 1 liters plastpåse som jag klipper ett liiiitet hål i i hörnet. 🙂 Bästa bästa! 🙂 Tack för du läser! ♥

Nästa inlägg

Julkakor -Nallekakor

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x