ANNONS
Integritet på Tailsweep

Dekorerade pepparkakor

/

Godmorgon!

Åh herreminjeee….Milo vaknade redan halv 4. Han har ju varit hemma och varit förkyld, igår somnade han dessutom en stund på dagen, somnade tidigt på kvällen så det var liksom bäddat för att han skulle vakna mitt i natten. Själv vaknade jag redan halv 3…. Haha…. Kan inte annat än typ skratta åt saken. Vi är fasicken inte kloka på en fläck i den här familjen. 😉

Igår bakade jag och Milo pepparkaksdeg som vi skulle ställa i kylen ett dyng. Idag ska vi nämligen göra pepparkakshus. Det är faktiskt första gången som jag ska göra det från scratch. Spännande. Googlade fram en deg som ska vara bra att bygga pepparkakshus på.

Milo var bästa hjälpredan. 🙂 Så duktig och tålmodig för en gång skull.

För att liksom öva inför bygget av pepparkakshuset dekorerade vi pepparkakor igår. Här har ni Milos gäng. Han hade tålamod att hålla på igår, han brukar bli så arg på sig själv när det inte blir som han tänkt. Men igår så pysslade vi länge vid köksbordet.

Här har ni mina pepparkaksdekorationer. 🙂 Så roligt att hålla på. Tänkte att jag tar närbild på varje så kanske du får lite inspiration att testa. 🙂

Idag ska jag ge mig på pepparkakshuset. Oh no, fasar lite för det med tanke på allas reaktioner i alla sociala medier. Folk bränner sig och blir nästintill galna att hålla på. Haha…vad gör man inte för det där pepparkakshuset?

Jag har ett recept på kristyr som är supergrymt. Jag väljer alltid att ha min kristyr lite fluffigare och tjockare sådär. Tycker det är så mycket lättare att jobba med.

RECEPT kristyr:

1 äggvita
1 tsk ättika
2,5 dl florsocker

Gör såhär:

1) Vispa äggvitan så den blir till ett fast skum. Jag vispade typ 1½ minut.

2) Häll i ättika och sedan florsockret. Vispa runt det tills du har en härlig krämig kristyr. Prova dig fram med florsockret, vill du ha lösare så tar du mindre, vill du ha ännu hårdare kristyr tar du mer.

Nu ska jag sätta igång med morgonbestyren här, idag har Milo julavslutning och ska gå till skolan. Äntligen tror jag han känner, det är ju inte kul att bara vara hemma. Själv ska jag bege mig ut på en morgonpromenad och sen ger jag mig på pepparkakshuset. Ska också julstäda lite, eller mycket. Jag vill vara helt fri från sånt nu när jag ska ge mig ut i julklappshandeln. Dagen innan, alltså på fredag ska jag baka allt och göra Jansson. Den lotten faller alltid på oss, men det är bara kul, jag gillar att göra Jansson. Sen har jag bjudit in kidsen på uppesittarkväll här hemma på fredag. Måste nog locka med lite julskinka och annat gottigt om de ska komma. Haha… fifan så man får hålla på för att få hem dem numera. 😀 Just ja, sen kom granen upp igår…ska visa den.

Hepp, gotta go. Vi hörs senare!

Kram Nina ♥

6
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00