Dags igen för ett lite inspirationstips inför NyÄrsmiddagen. Det dryper i min mun nÀr jag tÀnker pÄ alla lÀckerheter jag ska bjuda dig pÄ hÀr.
FĂRRĂTT
STEKT SPARRIS MED LIME & PARMESAN (4 pers)
20 st fÀrska sparrisar
1 lime
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
Grovmalen svartpeppar
Parmesanost
Flingsalt
Gör sÄhÀr:
1) Stek sparrisarna i rikligt med smör, salta lÀtt.
2) Blanda saften av 1 lime, pressade vitlöksklyftor och olivolja. LÀgg upp de stekta sparrisarna pÄ tallrikar, hÀll över oljeblandningen över sparrisarna och avsluta med att mala peppar över, strö över lite flingsalt och riv parmesan.
VARMRĂTT
KARIBISK KOKOSKYCKLING (4 pers)
4 kycklingbröst
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 grön paprika
1 röd paprika
1 dl kokosflingor
1 lime
1/2 dl solrosolja
1 msk röd chilipasta
2 tsk paprikapulver
50 g smör
Salt
1/2 dl aprikosmarmelad
Gör sÄhÀr:
1) VĂ€rm ugnen till 180 grader.
2) Platta köttet genom att lÀggs det mellan plastfolie och sedan slÄ med en klubba eller kavel. Hacka alla grönsaker och löken. Hetta upp oljan i en stekpanna.
3) FrÀs lök och vitlök pÄ medelvÀrme.TillsÀtt paprika i grytan och fortsÀtt att steka. Rör i kokos och ta bort kastrullen frÄn vÀrmen. Rör i pannan.
4) Placera en lika stor mÀngd av grönsakerna i mitten av varje kycklingbröst.Vik Àndarna över toppen av fyllningen och fÀst med tandpetare.
5) Blanda paprikapulver, chilipasta och salt i liten skÄl. Pensla varje kycklingrulle med marinaden. Hyvla eller skiva smör i en lÄngpanna, lÀgg rullarna och grÀdda i ugnen i 25-30 min tills de Àr gyllenbrun.
6) Ta ut kycklingen frÄn ugnen och hÄll den varm. Rör i aprikosmarmelad och saften av limen i en liten kastrull. Koka upp, minska vÀrmen och lÄt nÄn minut under omrörning. LÀgg upp kycklingrullsrna och hÀll sÄsen över toppen. Servera med pressad potatis.
EFTERRĂTT
NUTELLA CHEESECAKE MED JORDGUBBAR
5 dl smulade Oreos
3 msk smÀlt smör
2 dl strösocker
225 g cream cheese
2 dl grekisk yoghurt
1 3/4 dl Nutella
2 tsk vaniljsocker
3 Àgg
Gör sÄhÀr:
1) VÀrm ugnen till 175° C och smöra en springform (ca 26 cm).
2) Vispa smulad Oreo och smör tillsammans i en skÄl tills det Àr ordentligt blandat. Tryck det sedan ordentligt i botten av springformen.
3) Förbaka i 10 minuter, ta sedan ut och lÄt svalna. Minska ugnens vÀrme till 150 grader.
4) LÀgg pÄ 2 lager med aluminiumfolie runt springformen, det ska hÄlla tÀtt ifrÄn vatten. Springformen ska nÀmligen ligga i ett vattenbad i ugnen nÀr den grÀddas.
5) HÀll i cream cheese i en bunke och vispa pÄ medelhastighet under 3 minuter tills den Àr slÀt. TillsÀtt socker och vispa under ytterligare en minut tills det Àr vÀl blandat. HÀll i grekisk yoghurt, 0,75 dl av Nutellan och vaniljsocker och vispa under ytterligare en minut. TillsÀtt Àgg, ett i taget, vispa pÄ lÄg hastighet efter varje Àgg bara tills blandas. (Inte mer!) HÀll i detta i springformen.
6) Placera springformen i en kastrull eller stekpanna dÀr den fÄr plats ordentligt. Placera den i nedre delen av ugnen. HÀll försiktigt kokande vatten i kastrullen/stekpannanp sÄ det bildas ett vattenbad runt springformen, ungefÀr 2,5 cm runt springformen.
7) GrÀdda ca 1,5 timme, eller till dess centrum nÀstan stelnat. (Kakan ska fortfarande dallra lite i mitten.) StÀng sedan av ugnen och öppna ugnsluckan en aning. LÄt cheesecaken stÄ i ugnen i ytterligare en timme.
8) Ta sedan ut cheesecaken frÄn ugnen, kör en kniv runt kanterna av kakan, lÄt sedan svalna till rumstemperatur. Kyl sedan kakan Ätminstone 4 timmar eller över natten.
9) Ta bort springformen. Om kakan inte Àr platt pÄ toppen kan du anvÀnda en kniv för att jÀmna till det innan du lÀgger jordgubbar pÄ toppen om du vill.
10) Dela jordgubbarna pÄ mitten. LÀgg jordgubbarna i cirkelmönster. VÀrm Nutellan en liten stund i mikrovÄgsugn eller vattenbad tills den mjuknat. AnvÀnd sedan en gaffel eller en spritspÄse för att hÀlla den över jordgubbarna.
Gillar du receptet blir jag jÀtteglad om du klickar i hjÀrtat till höger under detta inlÀgg.
Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HĂR
Kram Nina
Varför vloggar du inget lÀngre??
Har bara inte hunnit pÄ ett tag, fÄr hoppas att jag kan ta upp det lÀngre fram!