Nyårsmeny – 3 rätters middag

Dags igen för ett lite inspirationstips inför Nyårsmiddagen. Det dryper i min mun när jag tänker på alla läckerheter jag ska bjuda dig på här.

FÖRRÄTT


STEKT SPARRIS MED LIME & PARMESAN (4 pers)

20 st färska sparrisar

1 lime

1/2 dl olivolja

2 vitlöksklyftor

Grovmalen svartpeppar

Parmesanost

Flingsalt

Gör såhär:

1) Stek sparrisarna i rikligt med smör, salta lätt.

2) Blanda saften av 1 lime, pressade vitlöksklyftor och olivolja. Lägg upp de stekta sparrisarna på tallrikar, häll över oljeblandningen över sparrisarna och avsluta med att mala peppar över, strö över lite flingsalt och riv parmesan.

VARMRÄTT


KARIBISK KOKOSKYCKLING (4 pers)

4 kycklingbröst

1 lök

2 vitlöksklyftor

1 grön paprika

1 röd paprika

1 dl kokosflingor

1 lime

1/2 dl solrosolja

1 msk röd chilipasta

2 tsk paprikapulver

50 g smör

Salt

1/2 dl aprikosmarmelad

Gör såhär:

1) Värm ugnen till 180 grader.

2) Platta köttet genom att läggs det mellan plastfolie och sedan slå med en klubba eller kavel. Hacka alla grönsaker och löken. Hetta upp oljan i en stekpanna.

3) Fräs lök och vitlök på medelvärme.Tillsätt paprika i grytan och fortsätt att steka. Rör i kokos och ta bort kastrullen från värmen. Rör i pannan.

4) Placera en lika stor mängd av grönsakerna i mitten av varje kycklingbröst.Vik ändarna över toppen av fyllningen och fäst med tandpetare.

5) Blanda paprikapulver, chilipasta och salt i liten skål. Pensla varje kycklingrulle med marinaden. Hyvla eller skiva smör i en långpanna, lägg rullarna och grädda i ugnen i 25-30 min tills de är gyllenbrun.

6) Ta ut kycklingen från ugnen och håll den varm. Rör i aprikosmarmelad och saften av limen i en liten kastrull. Koka upp, minska värmen och låt nån minut under omrörning. Lägg upp kycklingrullsrna och häll såsen över toppen. Servera med pressad potatis.

EFTERRÄTT


NUTELLA CHEESECAKE MED JORDGUBBAR

5 dl smulade Oreos

3 msk smält smör

2 dl strösocker

225 g cream cheese

2 dl grekisk yoghurt

1 3/4 dl Nutella

2 tsk vaniljsocker

3 ägg

Gör såhär:

1) Värm ugnen till 175° C och smöra en springform (ca 26 cm).

2) Vispa smulad Oreo och smör tillsammans i en skål tills det är ordentligt blandat. Tryck det sedan ordentligt i botten av springformen.

3) Förbaka i 10 minuter, ta sedan ut och låt svalna. Minska ugnens värme till 150 grader.

4) Lägg på 2 lager med aluminiumfolie runt springformen, det ska hålla tätt ifrån vatten. Springformen ska nämligen ligga i ett vattenbad i ugnen när den gräddas.

5) Häll i cream cheese i en bunke och vispa på medelhastighet under 3 minuter tills den är slät. Tillsätt socker och vispa under ytterligare en minut tills det är väl blandat. Häll i grekisk yoghurt, 0,75 dl av Nutellan och vaniljsocker och vispa under ytterligare en minut. Tillsätt ägg, ett i taget, vispa på låg hastighet efter varje ägg bara tills blandas. (Inte mer!) Häll i detta i springformen.

6) Placera springformen i en kastrull eller stekpanna där den får plats ordentligt. Placera den i nedre delen av ugnen. Häll försiktigt kokande vatten i kastrullen/stekpannanp så det bildas ett vattenbad runt springformen, ungefär 2,5 cm runt springformen.

7) Grädda ca 1,5 timme, eller till dess centrum nästan stelnat. (Kakan ska fortfarande dallra lite i mitten.) Stäng sedan av ugnen och öppna ugnsluckan en aning. Låt cheesecaken stå i ugnen i ytterligare en timme.

8) Ta sedan ut cheesecaken från ugnen, kör en kniv runt kanterna av kakan, låt sedan svalna till rumstemperatur. Kyl sedan kakan åtminstone 4 timmar eller över natten.

9) Ta bort springformen. Om kakan inte är platt på toppen kan du använda en kniv för att jämna till det innan du lägger jordgubbar på toppen om du vill.

10) Dela jordgubbarna på mitten. Lägg jordgubbarna i cirkelmönster. Värm Nutellan en liten stund i mikrovågsugn eller vattenbad tills den mjuknat. Använd sedan en gaffel eller en spritspåse för att hälla den över jordgubbarna.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat till höger under detta inlägg.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Madde
Madde
7 years ago

Varför vloggar du inget längre??

Niiinis
Niiinis
Reply to  Madde
7 years ago

Har bara inte hunnit på ett tag, får hoppas att jag kan ta upp det längre fram!

Nästa inlägg

Stå och fräsa mellan tänderna

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x