Att återhämta sig! 

Godmorgon!

Något knackig natt med en karl som snarkar så taket vibrerar, telefoner som gått sönder samt borttappade telefoner som gör att man inte får tag på sina barn. Jag hade önskat att jag kunde slängt in ett riktigt positivt och starkt första inlägg denna första vardag på det nya året. (Nåväl, jag och Milo är lediga 1 vecka till så vardag på riktigt är det inte ännu, Tony började jobba idag dock.) Som sagt, det hade varit härligt att få starta starkt, men kanske återhämtar sig inlägget ju längre fram i det vi kommer? Vi är ju inte mer än människor, inga positivitets-maskiner som bara levererar.

Dock så tror jag så mycket på det här med tankens kraft. Att vi sänder ut mycket positivt bara genom att tänka annorlunda kring saker. Jag vet att det kan vara oerhört svårt, men man kan inte annat än försöka? Jag har blivit mycket bättre på det men det har tagit tid. Någon nämnde t ex att hon inte orkade vara positiv kring att gästerna blev sjuka på nyårsafton (precis som för oss). Där har jag utvecklats massor, jag låter mig sällan falla sönder och samman av motgångar eller av saker som inte blir som man tänkt. Förr kunde det vara hela världen för mig. Ledsen kan man bli, men inte rota runt i hålet för länge. Man kan försöka se det positiva kring det och sedan blicka framåt.

Jag tror också på att ha uppsatta mål. Något att sträva emot, något att sikta på. Undermedvetet gör det att du med tankens kraft kommer dit snabbare, för att ditt fokus och dina tankar cirkulerar kring målet. Här har jag en hel del kvar att jobba med, för detta är relativt nytt för mig. Men detta året ska jag sätta några mål, jag ska t.o.m köpa ett fint block och skriva ned målen. Varje kväll innan sängdags ska man kika i sitt block, påminna sig om målen och med tankens kraft komma närmare det. Det sägs att det funkar och att det funkar skitbra! Samtidigt i det här blocket ska man också skriva ned lite tankar om saker man är tacksam för, allt från enkla saker som att kaffet man drack på morgonen smakade gott till tacksamheten att ens barn är friska. Detta är en kioskvältare i positivism enligt de kunniga! Värt att prova tänker jag.


Jag inhandlade också en kalender av grannens jänta som sålde jultidningar. En familjekalender. En positiv kalender med lite härliga ord på vägen liksom. Den ska jag spika upp idag. Här ska antecknas i!

Jo men tammetusan, det återhämtade sig väl lite det här inlägget också. Positiv får vara dagens ledord. Även ett ”shitty” inlägg kan återhämta sig och bli lite pepp det också.

Ha nu en fin första vardag så hörs vi lite senare!

Kram Nina ❤️

2
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Åsa
Åsa
7 years ago

Förlåt men rätt skönt med ett shitty-inlägg hos nån och inte bara rosa gull som hos en del. Känns ung så här också. Men visst kan man påverka med sina tankar, svårt bara… Hoppas du får en fin dag, kram!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Åsa
7 years ago

❤️

Sara
7 years ago

Håller med Åsa. Livet är ju inte bara toppen. Vissa dagar känns det mest som skit och man längtar bara tills man får krypa ner i sängen igen. Lätt att tro att alla har det så där mysigt o perfekt hela tiden. Lätt att man slår knut på sig själv till slut. Försöker att uppskatta de där små guldkornen i vardagen ex dricka en kopp kaffe njuta av tystnaden i skogen mm. Men som sagt vissa dagar är tuffare än andra. Skönt att veta att man troligtvis inte är ensam att känna så ibland. Kram på er därute i landet.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Sara
7 years ago

Precis så….men också härligt när man kan uppskatta de små sakerna. ❤️

Kina
Kina
7 years ago

Har en sån dag idag. Känner mej trött sur och irriterad. Men man kan inte vara på topp varje dag. Solen strålar här och blev en härlig långis med jycken. Nu tänkte jag pigga upp mej med en kopp kaffe och en bit tiramisu

Niiinis
Niiinis
Reply to  Kina
7 years ago

Vet hur det känns. Åh så gott med tiramisu!

Therese
7 years ago

Nyårsafton blev finfin kan jag meddela. Vi blev mätta, jag drog på mig en fin klänning och innan vi somnade ett tag innan det nya året firades in hann vi umgås med några av de bästa jag vet ❤
Så dramatiskt det lät när du nämnde det i ett inlägg. Men jag har hopp om att även jag ska kunna bli bättre på att ta när saker inte blir som planerat ☺

Niiinis
Niiinis
Reply to  Therese
7 years ago

Nej för tusan. Inget dramatiskt alls…. Bara att du nämnde att jag tog det med ro, men att jag inte alltid varit sån. Låter som ni fick de toppen! Tycker du gjorde det skitbra med klänning och allt ju. ❤️

Nästa inlägg

Nyttiga recept – Nyttig Mat

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x