10 grader inne!

Kaosmorgon! ❄️☃❄️☃

Vi vaknade upp och hade typ 10 grader varmt inne. I smått panik klev jag upp för att kolla vad tusan som stod på!? Det visade sig att våra luftvärmepumpar lagt av under natten. Tydligen kan de göra det om temperaturförändringen går snabbt och om det blir väldigt kallt inne, då pallar de inte att driva och värma.

JO TACK! ❄️⛄️

Ingen ved hemma hade vi heller, så 5.59 hade jag varit och hämtat ved hos mamma o pappa i 24C minus. (Finlands mormor har minus 42C så det är ju några resor värre. Majj gadd!) ❄️⛄️❄️⛄️ Inte många ställen öppna att köpa ved på den tiden kan jag berätta, Statoil kanske men ville inte chansa…. Idag ska vi köpa ved, det är en sak som är säker. Sedan kom jag på att vi har två värmeelement i källaren också, de håller Tony på o bär upp just i detta nu! Elräkningen får gärna bli en miljard men det är de värt! För fifan så jag hatar när det är kallt inne.


Det tar sig i alla fall, nu har vi hela 17 grader i köket vilket är jättemycket jämförelsevis! Men det känns som det tar en stund att Tina upp sig själv när man varit så kall.


Har överdrivit med ljusen också. I varje rum är det en miljard ljus tända.

Idag ska jag köra ett träningspass, duscha varmt OCH baka. Just sånt som jag blir väldigt varm av. Har frågat kidsen (Milo har sleepover) vad de önskar äta för goda bakverk. Citronmuffins önskades det visst, så det får det bli. Ska göra glutenfria också tror jag. Ska också ge mig på att baka glutenfria kanelbullar. Då är ugnen på i flera timmar också.


Åh yes! Strömmar massa värme här nu!


Nu fylla på brasan också. 


Mössa och tjocktröja på inomhus!

Jaja, hoppas ni har varma hem, har ni det så lova mig att uppskatta det! ✨❄️ Det ska jag göra när vi får upp värmen här hemma.

Vi hörs senare så får vi hoppas vi kommit upp ytterligare i värme. ☃

Kalla kramar Nina ❄️

7
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Petto
Petto
7 years ago

Brr! Köp värmeloggs, mkt högre energiinnehåll, miljövänligt (restprodukt) och billigare. Bäst är nog ändå att du slipper askan..,
Kram

Camilla
Camilla
7 years ago

Burr vad kallt! Kan dock rekommendera er att byta elbolag till Bright. Bara grön el från sol, vind- och vattenkraft märkt med Bra Miljöval. Dessutom kan du ha timprisavtal vilket innebär att du som kund kan vara med och påverka er förbrukning till billigare timmar, då är ni också snällare mot miljön 🙂

Ha en fin dag!
Kram Camilla

carina
carina
7 years ago

Jag vaknade också upp igår halv fyra och kände att det inte var så varmt,kom ner och det var bara 15 grader, då hade våran värmepump också stannat,och vi har inte fått igång den än. Det var -27 ute,och vi har nyss satt in pumpen före jul,vi har satt in en luft-vatten-pump. Vi har haft en luftvärmepump tidigare,och när dom monterade in den nya så tyckte dom att vi skulle sätta en extra elpatron,det sitter en mindre i själva pumpen och det var ju en himla tur,annars hade vi haft kallt. Nu har vi ju också kamin så det var bara börja elda:-)

Nästa inlägg

Vintertrött

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x