ANNONS
Integritet på Tailsweep

Glutenfria tekakor

/

I helgen bakade jag fluffiga härliga tekakor som var glutenfria. Lyckan i en liten ask när de smakade så fantastiskt gott alltså och konsistensen var precis som tekakor bakade med vanligt mjöl! 🙂 Nu blir det ju inte direkt lättare att minska på brödet. Men äsch, jag vill ha en macka till frukost. Det är föööör gott. 🙂

Glutenfria tekakor, 16 st.

1 pkt jäst
2 ½ dl mjölk
2½ dl vatten
2 msk honung
2 tsk salt
1 msk fiberhusk
4 dl glutenfri mjölmix
2½ dl rismjöl
2½ dl bovetemjöl
(Du kan också använda bara mjölmix, men jag tycker brödet får mer struktur och konsistens med fler mjölsorter)
½ dl rapsolja

Gör såhär:

1) Värm mjölk och vatten i en kastrull, värm till 37 grader. Jag är jättenoga med rätt temp eftersom det ger den bästa jäsningen.

2) Smula jästen i en degbunke och häll över mjölk/vattenblandningen och fiberhusk. Lös upp jästen och rör om, låt det sedan stå några minuter så fiberhusken får svälla.

3) Ha i honung, salt och olja. Häll sedan på mjölsorterna och låt maskinen jobba med degen. Låt maskinen köra i minst 5 minuter. Degen kommer att vara kladdig men allt är i sin ordning. Den ska vara det. Lägg på plastfilm på degbunken och låt sedan jäsa i 1 timma.

4) Att baka med glutenfri deg är kladdigt, det är därför du ska använda 1 dl mjölmix till utbakningen av tekakorna. Jag tog ut 16 st och rullade dom i händerna, la sedan tekakorna på bakplåtpappret och plattade till med mjölade händer. Låt jäsa i ytterligare 1 timma.

5) Nagga varje tekaka med en gaffel och grädda i mitten av ugnen på 250 grader i ca 5-8 minuter.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

12

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00