Fetaostbakad lax – ”Lill-lördagsmiddag”

Trots att vi här hemma inte riktigt är i form tänkte jag tipsa dig om en mysig lill-lördagsmiddag. Det är något jag verkligen försökt införa här hemma. Lite extra mys på onsdagar, lill-lördag som det kallas. 2017 kanske får bli året det blir en vana i vårt hem?

Tipsar om denna supergoda laxrätt. Denna är en stor favorit hos mig.


RECEPT fetostgratinerad LAX i ugn, 4 pers:

4 laxfiléer

150 g fetaost

4 msk solrosrön

salt & peppar

olivilja

Gör såhär:

Lägg tinade laxfiléer påbakplåtspapper i en ugnssäker form. Ha på salt och peppar. Lägg sedan på fetaost och solrosfrön på varje filé. Avsluta med att ringla över olivolja på alltihopa. Sen är det skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter. En lax blir bäst om den inte blir överlagad. Runt 56 grader så är den som bäst.

Medan laxen tillagas i ugnen gör du egen potatismos. Koka mjölig potatis tills den är helt genomkokt. Dela gärna potatisen i mindre bitar innan du kokar så går det fortare. Ha i smör, lite mjölk och vispa sedan med elvisp. KLART! Och gott är det, det kan jag lova! ♥


Jag brukar typ aldrig tipsa om alkohol men den här cavan kan det vara gott att ta ett glas av till Lill-lördagsmiddagen eller om du spar det till helgen? RONAR heter det. En ”budget-cava” som absolut är värd en lill-lördag.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

6
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Viveka
7 years ago

ÖVERKLAGAD LAX – å Nina you made my day! LOL
Kram från en hängiven följare.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Viveka
7 years ago

Hahahahahaha! Ja jäklar….ändrat nu. Kram

Nästa inlägg

Blök!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x