Vad applicerar jag foundation med

Inlägget innehåller adlinks.

Dags för lite makeup snack igen. 🙂 Jag fick nämligen en fråga bland kommentarerna.

Fråga: Kul med sminktips! Jag undrar om foundationen finns i mkt ljusa färger (många märken är tyvärr för mörka för mig) och så undrar jag hur du brukar lägga på den? Jag använder svamp men den suger ju åt sig så mycket… Tips?

SVAR: Ja detta med foundation är ju ett dilemma alltså, eller rättare sagt att hitta en färg. Häromdagen skrev jag ju om mina två favoritprodukter i det här inlägget.  Den ljusaste heter soft ivory i just det märket och är riktigt ljus. Såhär är det ju, en foundation ska täcka blessyrer, jämna till huden och göra hudens färg neutral och likadan överallt. Det är t ex rödhet runt näsvingar, röd haka, mörkare ton under ögonen som gör att vi ser lite vissnare ut. Många som aldrig använt foundation som testar en gång blir ju fast direkt, den effekten har det ju oftast. Just för att den jämnar huden så fint.

foundation

Här är ett rätt bra exempel, rosa och lite flammig på kinderna till en jämnare hudton i hela ansiktet. Färgen är också svår att veta vad man ska ha tycker många. Jag brukar säga att man ska testa färgen på haklinjen, den ska gifta sig fint med både hals och ansikte. Många kallar ju foundation för brunkräm, ett förlegat uttryck från det glada 80 talet. Haha… Men det är alltså inte brunkräm utan en hudtonsutjämnare skulle jag vilja säga. Jag tänker alltid lite ljusare. Jag får tuppjuck på för mörka foundations. Hellre ljusare än mörkare, man kan alltid fylla på med både contouring och rouge och väcka liv i ansiktet på det sättet istället.

real techniques 2 real techniques

Här har ni mina favoritborstar! Såå grymma. Här är mitt starter set som jag tycker är riktigt bra. Jag använder den största mycket till att jämna ut concealer. Pensel 2 (från vänster) är grym att tona ögonskugga med, pensel 3 att ägga skugga under nedre fransraden, pensel 4 brukar jag ha när jag jämnar till och pensel 5 till ögonbrynsskugga. Setet hittar du HÄR).

foundation 3

Här visar jag lite hur jag gör.

1) Helt osminkad

2) Concealer

3) Använt borste 1 (se ovan) till att jämna ut concealer.

4) Foundation

5) Lite contouring (näsan kinderna som jag sedan tonar ut)

6) Done

Hoppas du gillar lite sminktips! Lycka till! ♥

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Lakrits och hallonsemlor

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x