YOGA

Hej hörni! ❤️

Allra först måste vi prata om yogan jag var på. Det är en HoliYoga eller holistisk yoga som det heter, det är en djupgående och stärkande yoga. Inget stå ”i hunden” eller ”childs pose”. Allt är väldigt enkelt och försiktigt. Man jobbar liksom mer med att komma närmare sitt hjärtas röst, ett inre jag. För de som stressat länge eller haft mycket värk t ex så är HoliYoga väldigt läkande och stärkande. Det är enkla rörelser och mest andning och meditation. Det kan hjälpa mot PMS, klimakteriebesvär, migrän, fertilitet samt ett flödande sexliv. (Man ba: wooooow!)

Själv gick jag igenom alla känslor man kan tänka sig. Jag var totalt avslappnad, jag somnade, jag träffade Toxy i drömmen. Jag grät så tårarna rann. Ja men allt! I den här formen av yoga används även röstyoga, klang och vibrationstekniker som påverkar energi och nervsystemet på samma sätt som akupunktur.

Jag tyckte detta var heeeelt fantastiskt! Det mest avslappnande jag någonsin gjort i yogaväg verkligen. Carola sa att man kunde känna sig lite påverkad av det på kvällen och så är det verkligen. Jag har lite huvudvärk, ont i ryggen och känner mig lite frusen. Jag ska dricka lite vatten så utrensningen funkar. Ämen sååå häftigt. Jag ska fortsätta gå på onsdagar nu. Det finns platser kvar på förmiddagarna ifall någon skulle vara intresserad.


Det var så mysigt att kliva in där i morse, Carola hade gjort så himla mysigt alltså.


Här är lite av det som man gör själva ”klang-ljuden” på. Så vackert också.


Jättesköna madrasser med filt och kudde. Gissa om jag snarkade gott här i förmiddags?


Alla fick också ett kort med lite vägledning på vägen…mitt passade mig perfekt.

Resten av dagen har vi roddat och undersökt möjligheterna med att få ihop ett trevligt event. Det ska självklart handla om harmoni och att vårda vår kropp. Om meditation, att andas, inga krav, inga måsten och inget som känns pressande. Bara härligt och avslappnat. Ett event dit man kommer i myskläder. Sen ska man bara bli helt överkörd av massa härliga tips, mys och tid att reflektera, stanna upp och andas. Man ska känna sig som en nytumlad frottéhandduk när man åker hem. Låter inte det naaaajs?


Var förbi Rusta också. Köpte den här borsten då Carola och jag pratade om hur bra det är att torrborsta sig innan man duschar. Det sätter igång blodcirkulationen och lymfan får sig en riktig genomgång. Hittade massa bra info om det på nätet. Kolla bara:

• Gifter från kroppen transporteras bort via blodet och lymfsystemet, därför är lymfans funktion livsviktig för en god hälsa.

• Lymfsystemet är inblandad i kroppens infektionsbekämpning och behövs för immunförsvaret.

Tecken på problem med lymfsystemet kan vara:

Dålig blodcirkulation

Oren eller plufsig hy

Viktproblem

Vätskesvullnader (ödem)

Celluliter

Problem med lederna

Huvudvärk

Sömnproblem

Fibromyalgi (mjukdelsreumatism)

Lymfödem (svullnader i armar och ben)

Spänningar i muskler och nacke.

M.fl.

Varför ska man rena lymfan?

Förbättrad avgiftning av kroppscellernas restprodukter

Förbättrad avläggning av främmande celler (bl.a. tumörceller)

Bättre blodcirkulation

Förbättrar ämnesomsättningen till cellerna

Förbättrat immunförsvar

Mindre infektioner

Bättre hy och hår, huden blir renare och mjukare

Förbättrad bortföring av överskottsproteiner (äggvita)

Bättre välbefinnande överlag

Så, hur renar man lymfan då?  Jo det finns 5 olika sätt att hjälpa kroppen.

TORRBORSTNING:

5-10 min varje morgon innan dusch. All borstning ska gå i riktning mot hjärtat. Börja med fötterna och benen, borsta 4-10 gånger nerifrån och upp. Fram-baksida, samt in och yttersida. Fortsätt med händerna och armarna. Sen midjan, magen och ryggen. Upprepa borstschemat varje morgon i 3 månader. 5 min borstning kan vara lika effektivt som 30 min fysisk träning för att rena lymfan. 

OLIVOLJA & CITRON

Blanda en matsked kallpressad olivolja + en citron + 1-2 glas vatten. Kan även tillsättas lite färsk ingefära, allt mixas. Drick en tredjedel av blandningen innan varje måltid (dvs blandningen räcker till 3 måltider). Alternativt drick hela blandningen bara en gång om dagen. Fortsätt kuren en månad, därefter efter behov.

FYSISK TRÄNING 

All fysisk träning är bra för lymfan! Du kan även exempelvis stimulera rörelser som att hoppa på studsmatta, dansa mm.

DJUPANDNING

Andas in genom näsan i ca 7 sek.

Håll andan i ca 28 sek.

Andas ut i ca 14 sek.

Upprepa 10 ggr.

BASTUBAD

Återkommande varma bastubad samt lymfmassage där du med cirkelrörelser stimulerar lymfsystemet är också ett effektiva sätt att rena lymfan. Citronolja används ibland för massagen.

Japp, där fick du en riktig genom av lymfan minsann. Här ska i alla fall torrbortas. Vill du läsa mer (och all info jag hittade ) kan du göra det HÄR. Jag började borsta igår, men hade ingen bra borste så nu har den inhandlats.

Nu är jag helt slut efter att ha skrivit så mycket om Lymfan. Haha…. Ska lägga mig på soffan nu. ❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Chokladgranola / chokladmüsli

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x