Nyttig MUGGKAKA

Idag på förmiddagen blev jag så vansinnigt sötsugen. Så är det ju tyvärr när man äter lite raj-raj under helgerna. Vill man inte drabbas av sötsug på måndagen är ju det bästa att strypa sockret alldeles. Men på helgerna brukar det slinka ned en och annan godsak så då får man ta det där förbaskade sötsuget på måndagen.

Dock så kom jag på en bra grej idag som gjorde susen mot det. Har inte varit och handlat ännu så det var inga fantastiska ingredienser som mötte mig i skafferiet. men med små medel kom jag ganska så långt måste jag säga.

IMG_6653 nyttig_muggkaka

Tror man att det ska smaka som en vanlig kladdkaka så är man ute och cyklar. Haha…. Men jag MÅSTE verkligen säga hur gott detta är som ett nyttigt substitut för kladdkaka. Krämig, mättande och riktigt chokladig och god.

RECEPT 3 små muggkakor:

1 ½ dl havregryn
2 ägg
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk honung

Gör såhär:

Häll i alla ingredienser i en bunke. Kör med en handmixer tills du har en ganska så slät smet. Häll i 3 små formar eller muggar. Ställ i micron och kör i ca 1 min, jag brukar öppna den emellanåt för att hålla koll på den så den inte blir för torr. Det är inte gott så det vill man inte få. Dessa är ganska så kladdiga invändigt så våga ta ut dem i tid. Jag serverade mina med lite vaniljyoggi och blåbär.

Följ mig gärna på min FB-sida för mer inspo, värdefulla tips och massor med recept på mat och bak.
Följ gärna min Instagram för mer inspo. 

15
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Malin
Malin
7 years ago

Hej! Läste precis om din tumme, fy sjutton alltså vilken smärta det måste ha varit! Hur är det nu?
Kram

Kina
Kina
7 years ago

Aj aj aj med tummen!! Efter som att du bjuder på så många goda recept så tänkte jag bjuda till baka. OBS har inte testat men ska göra i morgonbitt. ”Nattgröt med chia och äpple” man gör denna på kvällen ställer övertäckt i kylen och äter på morgonen. Rör i hop 1dl havregryn,1 dl mjölk,1dl naturell yoghurt, 1 msk chiafrön,1/2 tsk kanel,1/2tskmalen ingefära,1msk hakad sötmandel,1msk flytande honung,1dl grovrivet äpple. Ät som den är eller toppa nötter bär severa gärna med mjölk. ”Nicecrem med mango och kvarg” mixa 250g fryst mango,1dl pressad apelsinjuice,1dl vaniljkvarg,1 msk riven ingefära och 1msk honung 2msk chia frön och 1 krm salt. Mixa snabbt ihop lägg upp i glas. Ha en fortsatt bra dag

Nästa inlägg

Veckomatsedel

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x