Glutenfritt morotsbröd i långpanna

Dags för recept igen. Jag försöker bjuda på ett recept per dag på den här bloggen. Hoppas att ni får lite inspiration och sug att använda er av mina recept. Jag lägger ned så otroligt mycket tid på att ta fram nya recept och twista till dem lite. Komma på nya smaker och kombinationer är så jäkla kul, verkligen en passion för mig. Har ju en stor dröm om att få ha mitt egna bakprogram. Det skulle vara sååå grymt! Jag har idé och allt klart…. hihi. 😉

Well well, nog om det. Här kommer ett nytt recept på ett magiskt gott morotsbröd som jag bakade i morse. Tanken var att det skulle innehålla morötter. Sagt och gjort. Bjuder dig på ett morotsbröd i långpanna här varsågod. Önskar du ett ”vanligt” (bakat med vanligt mjöl) morotsbröd i långpanna så har jag recept på det HÄR..

glutenfritt_morotsbröd
glutenfritt_morotsbröd
glutenfritt_morotsbröd
RECEPT 16 bitar (Viktväktar du så är det 5 SP i varje bit):

5 dl vatten
50 g jäst
2 msk rapsolja
1 msk salt
1 msk fiberhusk
1 msk sirap
1 dl naturell yoghurt
2 dl rivna morötter
2 dl havregryn (glutenfria)
10 dl Glutenfri Mjölmix

Icke glutenfritt:

Hoppa över fiberhusk
Byt ut mjölmix mot vanligt mjöl

Gör såhär:

Lös upp jästen i det fingervarma vattnet (37º) och tillsätt fiberhusk, låt svälla i 10 min.

Blanda samman alla övriga ingredienser i maskin med degkrok ca 5 minuter, låt maskinen jobba i ca 5 minuter. Degen kommer att vara kladdig.

Låt degen vila i bunken under bakduk, ca 10 minuter.

IMG_6781

Häll ut degen på bakpappersklädd plåt. Smeta ut den med slickepott.

IMG_6782

Ta en degskrapa eller kniv och blöt den. Dela upp plattan i 16 bitar.

IMG_6783

Strö på lite havregryn. Platta försiktigt till det lite med handen.

Låt jäsa övertäckta ca 40 minuter.

Grädda i mitten av ugnen, 225º i ca 20 minuter.

Följ mig gärna på Instagram för mer recept, inspiration och värdefulla tips.

IMG_6788
IMG_6793

 1. Elina skriver:

  Fantastiskt gott bröd. Har bakat det både glutenfritt och vanligt och resultatet blir fantastiskt varje gång. Har dock inte haft psylliumhusk utan använt chiafrön istället med bra resultat. Tack för många underbara recept!!!

 2. Tack för receptet – ett väldigt gott bröd!

  1. niinis skriver:

   Härligt att höra!

 3. Detta brödet blev väldigt omtyckt av min dotter som är glutenintolerant.

 4. Det här brödet, fast med mjölmixen utbytt mot 50/50 bovetemjöl och havremjöl (och ev lite rismjöl), har snabbt blivit en dunderfavorit här hemma! SÅ enkelt, snabbt och gott! Ett av de godaste bröd jag, med 30 års celiaki bakom mig, har ätit. TACK!!

 5. Hej
  Vilken mjölmix använder du ?

  1. niinis skriver:

   Finax brukar jag använda, sen använder jag Leilas gula ibland också!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..