ANNONS
Integritet på Tailsweep

Glutenfritt morotsbröd i långpanna

/

Dags för recept igen. Jag försöker bjuda på ett recept per dag på den här bloggen. Hoppas att ni får lite inspiration och sug att använda er av mina recept. Jag lägger ned så otroligt mycket tid på att ta fram nya recept och twista till dem lite. Komma på nya smaker och kombinationer är så jäkla kul, verkligen en passion för mig. Har ju en stor dröm om att få ha mitt egna bakprogram. Det skulle vara sååå grymt! Jag har idé och allt klart…. hihi. 😉

Well well, nog om det. Här kommer ett nytt recept på ett magiskt gott morotsbröd som jag bakade i morse. Tanken var att det skulle innehålla morötter. Sagt och gjort. Bjuder dig på ett morotsbröd i långpanna här varsågod. Önskar du ett ”vanligt” (bakat med vanligt mjöl) morotsbröd i långpanna så har jag recept på det HÄR..

RECEPT 16 bitar (Viktväktar du så är det 5 SP i varje bit):

5 dl vatten
50 g jäst
2 msk rapsolja
1 msk salt
1 msk fiberhusk
1 msk sirap
1 dl naturell yoghurt
2 dl rivna morötter
2 dl havregryn (glutenfria)
10 dl Glutenfri Mjölmix

Icke glutenfritt:

Hoppa över fiberhusk
Byt ut mjölmix mot vanligt mjöl

Gör såhär:

Lös upp jästen i det fingervarma vattnet (37º) och tillsätt fiberhusk, låt svälla i 10 min.

Blanda samman alla övriga ingredienser i maskin med degkrok ca 5 minuter, låt maskinen jobba i ca 5 minuter. Degen kommer att vara kladdig.

Låt degen vila i bunken under bakduk, ca 10 minuter.

Häll ut degen på bakpappersklädd plåt. Smeta ut den med slickepott.

Ta en degskrapa eller kniv och blöt den. Dela upp plattan i 16 bitar.

Strö på lite havregryn. Platta försiktigt till det lite med handen.

Låt jäsa övertäckta ca 40 minuter.

Grädda i mitten av ugnen, 225º i ca 20 minuter.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

57

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00