Glutenfritt morotsbröd i långpanna

Dags för recept igen. Jag försöker bjuda på ett recept per dag på den här bloggen. Hoppas att ni får lite inspiration och sug att använda er av mina recept. Jag lägger ned så otroligt mycket tid på att ta fram nya recept och twista till dem lite. Komma på nya smaker och kombinationer är så jäkla kul, verkligen en passion för mig. Har ju en stor dröm om att få ha mitt egna bakprogram. Det skulle vara sååå grymt! Jag har idé och allt klart…. hihi. 😉

Well well, nog om det. Här kommer ett nytt recept på ett magiskt gott morotsbröd som jag bakade i morse. Tanken var att det skulle innehålla morötter. Sagt och gjort. Bjuder dig på ett morotsbröd i långpanna här varsågod. Önskar du ett ”vanligt” (bakat med vanligt mjöl) morotsbröd i långpanna så har jag recept på det HÄR..

glutenfritt_morotsbrödglutenfritt_morotsbröd glutenfritt_morotsbrödRECEPT 16 bitar (Viktväktar du så är det 5 SP i varje bit):

5 dl vatten
50 g jäst
2 msk rapsolja
1 msk salt
1 msk fiberhusk
1 msk sirap
1 dl naturell yoghurt
2 dl rivna morötter
2 dl havregryn (glutenfria)
10 dl Glutenfri Mjölmix

Icke glutenfritt:

Hoppa över fiberhusk
Byt ut mjölmix mot vanligt mjöl

Gör såhär:

Lös upp jästen i det fingervarma vattnet (37º) och tillsätt fiberhusk, låt svälla i 10 min.

Blanda samman alla övriga ingredienser i maskin med degkrok ca 5 minuter, låt maskinen jobba i ca 5 minuter. Degen kommer att vara kladdig.

Låt degen vila i bunken under bakduk, ca 10 minuter.

IMG_6781

Häll ut degen på bakpappersklädd plåt. Smeta ut den med slickepott.

IMG_6782

Ta en degskrapa eller kniv och blöt den. Dela upp plattan i 16 bitar.

IMG_6783

Strö på lite havregryn. Platta försiktigt till det lite med handen.

Låt jäsa övertäckta ca 40 minuter.

Grädda i mitten av ugnen, 225º i ca 20 minuter.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

IMG_6788 IMG_6793

111
Subscribe
Notify of
guest

59 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva N
Eva N
7 years ago

Oj det ser gott ut! Det där receptet ska jag spara och testa sen.

J
J
7 years ago

Ååå vilket härligt bröd! Jag testar ofta dina recept men bröd är jag verkligen dålig på att få till men jag försöker. Jag önskar att du skulle gör en bok av alla dina recept o idéer. Jag skulle köpa direkt! . Gillar verkligen dina vloggar också. Ha nu en skön lördag!!

Eva
Eva
7 years ago

Ser fantastiskt gott ut, ska baka i helgen. Följer dig och dina recept inspirerar verkligen! Blir så glad att hitta enkla och ” vanliga” receptbfast glutenfritt. Tack!

Elenor
Elenor
7 years ago

En tsk salt ska de nog va va? En msk blev väldig salt bröd! Toppen annars

Heidi
Heidi
7 years ago

Mycket gott bröd! En fråga dock, när jag gjorde det glutenfritt blev brödet väldigt platt, inte i närheten av så fluffigt som med mjöl. Har jag gjort fel med det glutenfria?

Veronica söderman
Veronica söderman
6 years ago

Vill bara säga en sak, kommer aldrig köpa glutenfritt bröd mer!
Tyckte åxå först att 1 msk salt blev mycket då degen blev salt men efter att de gräddats vart de inte alls salt bara himmelskt gott!

Annika
Annika
6 years ago

Åh tusen tack för grymt recept! Har försökt hitta ett lättbakat glutenfritt bröd som dessutom är bananasgott! TACK!

Jenny Rigo
Jenny Rigo
6 years ago

Tack för tips Håller på nu och bakar detta bröd. Gjorde egen mjölmix hoppas det blir bra

niinis
niinis
Reply to  Jenny Rigo
6 years ago

Åh vad kul! Roligt att du gillar!

Inga
Inga
6 years ago

Går det att ersätta vetemjöl med bovetemjöl?

niinis
niinis
Reply to  Inga
6 years ago

Absolut!

Nina
Nina
6 years ago

Fantastiskt gott bröd som gick hem hos övriga familjen, trots att jag gjorde det glutenfritt åt mig. Luftigt, saftigt och supergott! Använde Lailas blå mjölmix.

Anna-Karin
Anna-Karin
6 years ago

Första glutenfria brödet som smakar riktigt gott. Tusen tack för ett enkelt och mkt gott bröd.

niinis
niinis
Reply to  Anna-Karin
6 years ago

Kul att du gillar!

Agneta andersson
Agneta andersson
6 years ago

Har bakat det idag. Mycket gott och saftigt bröd som ja kommer baka fler gånger. Tack för receptet

niinis
niinis
Reply to  Agneta andersson
6 years ago

Så kul att höra! Tack!

Nancy
Nancy
6 years ago

Andra gången jag bakar brödet och det blir toppenbra! Funkar toppen att frysa in också. Tack för recept! 🙂

Jessica
Jessica
6 years ago

Supergott bröd, men när jag försöker göra det lite grövre med rågmjöl, rågsikt med vetemjöl och vetemjöl så blir det alltid kladdigt i mitten som att det inte blir riktigt klart. Har försökt mixa med att ha det inne längre med lägre temp eller bara längre med samma temp, men lyckas inte ändå. Har du något tips på vad som kan hjälpa?
Har också gjort dubbel sats. Tips på tid och temp på det?
Ska prova ditt andra morotsbröd någon dag med

Monica
Monica
5 years ago

En fundering.. skulle man kunna kalljäsa detta i kylskåp under natten?

niinis
niinis
Reply to  Monica
5 years ago

Gåt utmärkt!

Elisabeth
Elisabeth
5 years ago

Toppenbröd – ett måste att ha i frysen. Sedan jag hittade det här receptet köper jag inget glutenfritt mjukt bröd.
Tack

niinis
niinis
Reply to  Elisabeth
5 years ago

Åh vad roligt att höra! Tack för du delade med dig.

Inger
5 years ago

Det ser jättegott ut, detta måste jag testa ngn gång.

niinis
niinis
Reply to  Inger
5 years ago

Det är toppen!

Lena
Lena
5 years ago

Det här måste testas men funderar på vad yoghurten har för funktion? Har en dotter som är vegan ?

Monica
Monica
5 years ago

Det blir saftigare, det finns vegansk yoghurt som funkar finfint 😉

Malin
Malin
5 years ago

Åh tack va bra det blev!

niinis
niinis
Reply to  Malin
5 years ago

Vad kul!

Maritha T
Maritha T
5 years ago

Bakade detta bröd igår och det var nog det godaste glutenfria bröd jag ätit. Är på utredning för glutenintolerans så jag äter bara det just nu. Rekomenderar verkligen detta recept.

niinis
niinis
Reply to  Maritha T
5 years ago

Åh vad roligt att höra att du också gillade det!

Werran
Werran
5 years ago

Kan man använda durramjöl ist för mix?

niinis
niinis
Reply to  Werran
5 years ago

Absolut!

Pernilla
Pernilla
5 years ago

Hej!
Jag testade detta recept men mina blev platta som pannkakor. Vad har jag gjort för fel? De jäste upp och såg fantastiska ut när jag sjussade in dem i ugnen. Därför blev min förvåning stor när jag skulle ta ut plåten. Jag hade på varmluftsfunktionen på ugnen och 200grader lite drygt.
Vänliga hälsningar
Pernilla

niinis
niinis
Reply to  Pernilla
5 years ago

Det låter som att degen inte varit tillräckligt bearbetad eller för lite mjöl. Alla mjölsorter är olika och det hänger också på om det är gammalt eller nytt. Ibland kan det behövas mer mjöl än man tror. Vad trist att det inte lyckades, hoppas att det blir bättre nästa gång.

Pernilla
Pernilla
Reply to  niinis
5 years ago

Tack för tipset. Är ny på att baka glutenfritt och har inte fått till rätta känslan för deg utan gluten. Ska testa igen inom kort. Det ser ju såååå gott ut på bilderna!

Johanna
Johanna
5 years ago

Hej jag ska testa detta bröd det ser kanongott ut. En liten fråga bara gör du en sats i stor ugns form eller vad har du för mått till formen? Har du något tips vad man ska tänka på för att brödet inte ska bli platt och tråkigt =) Johanna

niinis
niinis
Reply to  Johanna
5 years ago

Denna gör jag i en ugnsfast form som är ungefär hälften så stor som en ugnsplåt.

Helena Lundström
Helena Lundström
5 years ago

Ska det vara havregryn i degen eller bara ovanpå?

niinis
niinis
Reply to  Helena Lundström
5 years ago

I degen och så lite ovanpå!

Ann-Sofie
Ann-Sofie
5 years ago

Har precis gjort brödet. Men fick tag i lila morötter.
Gissa om brödet fick en läcker färg?
Ska nu avnjuta brödet med köttsoppa och hemmagjord ingefära cintron läsk.

niinis
niinis
Reply to  Ann-Sofie
5 years ago

Häftigt!

Josefine
Josefine
5 years ago

Hej
Vilken mjölmix använder du ?

niinis
niinis
Reply to  Josefine
5 years ago

Finax brukar jag använda, sen använder jag Leilas gula ibland också!

Filippa S
4 years ago

Det här brödet, fast med mjölmixen utbytt mot 50/50 bovetemjöl och havremjöl (och ev lite rismjöl), har snabbt blivit en dunderfavorit här hemma! SÅ enkelt, snabbt och gott! Ett av de godaste bröd jag, med 30 års celiaki bakom mig, har ätit. TACK!!

Lillemor Andersson
Lillemor Andersson
4 years ago

Detta brödet blev väldigt omtyckt av min dotter som är glutenintolerant.

Madeleine
Madeleine
4 years ago

Tack för receptet – ett väldigt gott bröd!

niinis
niinis
Reply to  Madeleine
4 years ago

Härligt att höra!

Elina
Elina
4 years ago

Fantastiskt gott bröd. Har bakat det både glutenfritt och vanligt och resultatet blir fantastiskt varje gång. Har dock inte haft psylliumhusk utan använt chiafrön istället med bra resultat. Tack för många underbara recept!!!

niiinis
niiinis
Reply to  Elina
4 years ago

Härligt! 🥰

Anna
Anna
4 years ago

Vilket fantastiskt gott bröd! Bakade det ikväll, men misslyckades. Trots det var det supergott! Det blev tyvärr alldeles degigt, förlängde gräddningstiden med ca 30 min, men det blev aldrig klart 😅. Vad gjorde jag för fel, följde receptet till punkt och pricka förutom att jag körde degen 5 min med elvisp istället för med balmaskin med krokar. Kan det vara det som var problemet? 🤔 Vill gärna få till detta bröd då det absolut inte var något fel på smaken 🤗 Tack på förhand!

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
4 years ago

Det som är lite svårt med glutenfritt bröd är ju att det inte direkt blir en deg utan mer en kladdig smet. Ibland kan det vara svårt att veta mängden mjöl och vilken kvalitet olika mjölsorter har. Det låter som du hade behövt haft i mer mjölmix, det kan vara så att det behövs lite mer beroende på mjölsort.

Har inget med elvisp att göra då man inte ska jobba fram några glutentrådar i glutenfritt bröd. Testa igen men ta lite mer mjölmix. 👍🏼

Anna
Anna
Reply to  niiinis
4 years ago

Tack för tips! Ska på’t igen ikväll och prova med mer mjöl denna gång 🤗

Eva Ljungholm
Eva Ljungholm
4 years ago

Provar i skrivande stund 🥰
Använder du en stor plåt eller en lite mindre?

niiinis
niiinis
Reply to  Eva Ljungholm
4 years ago

Detta var en form på ca 25×35 cm.

Gunilla Gustavsson
Gunilla Gustavsson
3 years ago

Så gott jäste 60min fantastiskt gott tack för det fina receptet tack tack 🥰Gunilla

niiinis
niiinis
Reply to  Gunilla Gustavsson
3 years ago

Härligt! ❤️

Tina
Tina
3 years ago

Jättegott. Även om jag använde torrjästs och i slutändan inte fick i allt mjölet så bakade in lite bakpulver. Blev så glad att brödet blev så fluffigt!

Matilda
Matilda
1 year ago

Älskar det här brödet, har bakat det massor med gånger! Men undrar nu om det går att på något vis byta ut mjölmixen till Något mjöl som är naturligt glutenfritt? Och hur mycket isåfall? Antar att man ska ha fiberhusk då med.

niiinis
niiinis
Reply to  Matilda
1 year ago

Skulle jag vara du skulle jag då använda bovetemjöl, rismjöl och pofiber. Lite osäker på måtten då jag inte testat men så skulle jag göra. ☺️

Nästa inlägg

Minnen på våra kroppar

59
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x