Påskgodisägg på marshmallows, puffat ris och vit choklad

Nu ska du få ett recept på påsk-gotta! Dessa är sååå goda verkligen, tänk att lite piffat ris, marshmallows och vit/mörk choklad kan trolla fram något så vansinnigt gott?!


Jag gjorde mig till också och skapade en liten skål som jag la i lite godisar i.


Favoritgodis från Johan Bülow. Så fantastiskt goda tycker jag.

RECEPT:

50 gr smör
3 dl minimarshmallows

4 dl puffat ris (typ vårgårdaris, ha i mer om det känns för löst, jag höftade mitt recept)

2 tsk vaniljsocker

vit choklad ca 50 gr

mörk choklad ca 50 gr


Gör såhär:
Smält smöret i en lite större bytta i mikron. Ha sedan i minimarshmallows och rör om. Ställ in i mikron i ytterligare 30 sekunder. Rör om tills alla marhmallows smält. Ha i vaniljsocker och alla rispuffar och rör om tills allt blir en kletig massa. Blöt händerna och rulla sedan små ägg av smeten. Antalet ägg är varierande och hänger helt på hur stora du gör dom. Vill du göra en äggkorg så gör du en sån också. Ställ allt i kylen för att ”stena till”. Själva äggkorgen kan behöva lite stöttning ifrån sidorna så den inte faller ihop. Jag ställde två glas som stöttning på varsin sida. Smält chokladen i ett varsitt vattenbad. Ta ut äggen och korgen från kylen. Doppa äggen i den vita chokaden och varva sedan med att doppa i den bruna. Ställ in i kylen för att sätta sig ytterligare. Ge det gärna någon timma så att ”kladdet” avtar, annars är de helt ok att äta på en gång! SUPERSMASKIGT är det!

Följ gärna min FB-sida och Instagram för mer inspo, massa recept och tips. 

2
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hedda Söderberg
Hedda Söderberg
7 years ago

Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3
http://nouw.com/heddasöderberg

Nästa inlägg

#prayforstockholm

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x