Blommigt och nytt på altanen

Halloj & godmorgon !

Uppe med tuppen, runt 05 har blivit min tid att vakna tydligen. Började återigen blogga igår kväll men somnade ifrån så det bara small om det.

Jaha, min dag igår började med kaos. Jag blev återigen ”MOM OF THE YEAR” när jag släntrade in på skolan på bredställ. Skitduktig med gympapåsen i högsta hugg. Började dock ana oråd när första klasskamraten sa ”Vi har ingen gympa idag”. WTF! Vad har jag nu missat liksom?

Jo men mycket riktigt, ingen gympa. Istället var det utedag hela dagen med ”tadaaaaaaa”….. MATSÄCK! Jaaaa, men åh vad bra att jag förberett och fixat det!

I 300 blås for jag till affären och inhandlade hela skiten. Hörde bara ”saft, pizzariskakor och smörgås mamma” när jag rusade ut från dörren.


Satt i bilen och gjorde mjukost mackor och önskade att ingen skulle parkera precis bredvid. Tursamt nog så hann jag glömma bilnycklarna i affären också. I korgen. SNARK! Sprang in igen och någon vänlig själ hade hittat dem och lagt dem i kassan. Tillbaka till bilen och snabbt till skolan igen med en full matsäck.

Ok, problemen var inte slut där. Milos ryggas dragkedja la av mitt i alltihop när jag skulle fylla den med matsäcken. Allt vällde ut…. fick låna en av personalen tack och lov. Så snällt!

Förstår du när man står där med svetten rinnande på ryggen, ha glömt allt, ryggan pajad liksom? Man känner sig ju inte rutinerad trebarnsmamma direkt. Man känner sig som världens sämsta. Dock så hade allt gått bra, han gillade allt i matsäcken och han hann med de andra. Allt gott till slut.


När jag kom hem sen så gick jag faktiskt ut på en lång promenad, det var skönt. Joggade t.o.m korta bitar för att känna av kroppen. Pallar den att jogga ens? Ibland känner jag mig som en gammal tant i kroppen.

Dock ska jag säga, efter att vi startade kaffestugan och efter att jag lärt mig att stå och gå så långa stunder så känner jag hur jag sakta blir starkare och mer uthållig. Inte alls lika ont i rygg och fötter efter en dag. Innan allt detta så var jag halvt sönder efter en dag med bakning t ex till kalas och så…. så där har vi en otrolig skillnad faktiskt. Wieeee!


Det var gött att komma hem efter den lille turen och sätta sig med frukost på altanen. Då var det redan 19 grader varmt!

Yes, efter allt springande och motionerande gav jag mig iväg för att handla.

Den här finisen dök också upp och fick sig en hårklippning av mamsen.

Senare på eftermiddagen åkte vi till Kaffestugan (städa och plocka lite) och Kaffestugans ägare och granne – Härnevi Plantskola och inhandlade lite sommarblommor. Åh, ni måste besöka platskolan också, det är så snyggt pch prydligt därinne alltså. Så fint och där vet man att det inte finns några stressväxta blommor, där sköts det om med både värme och kärlek. Glömde ta bild där inne men ska göra det så ni får se hur det ser ut. Det är dessutom världen lugn därinne….rogivande som sjutton.


Har ni sett så fint det blev? Nu märkte jag att det blev lite för lite så det blir till att handla mera sen när jag får tid. Alltså WOW, så mycket lite grönt och blommigt gör för våra uteplatser. Det blev så ombonat och fint medsamma.

Provisoriska bord på altanen för tillfället. Det ska vi lösa med nya plankor till bordet vi hade förra året. De plankorna tog vi ju in i köket nämligen.

Mums mums med grillat! Grillad kyckling och halloumi är min favvo.


Exet Magnus kom också över. Han och Tony skulle kolla hockeyn. Jag, inte så mycket. Orkar inte koncentrera mig på sånt ibland. Så jag dåsade till i soffan istället jag.

En dag där jag fick mycket åstadkommet, gillar effektiva dagar alltså. Då känner man sig så tillfreds på nåt sätt.
Idag ska det vara ännu finare väder. Jag ska köra Milo till skolan, sen åker jag och bakar och på eftermiddagen har vi sagt att vi ska hälsa på kompis Kattis som är Milos gudmor också och som Milo ääääälskat sen han var liten. Ska bli mysigt. ❤️

Vi hörs senare! Du ska få ett toppenerbjudande av mig.

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Therese
Therese
6 years ago

Här uppe har inte barnen längre med sig matsäck på utflykterna då skolan inte får kosta. Skolan får fixa mat. Trodde hela landet hade lika.

niinis
niinis
Reply to  Therese
6 years ago

Skolan erbjuder att ta med till de barnen som inte har någon matsäck så det är samma här.

Minna
Minna
6 years ago

Hej! Så vackra blommor. Måste försöka komma ut till ditt lilla fik. Kram

Nästa inlägg

5 snabba vardagsrätter

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x