Sommarkaffe

Inlägget skrivet i samarbete med ZOÉGAS.

Hörni, har ni sett detta sommarkaffe? När jag fick förfrågan om att göra ett samarbete med ZOÉGAS så blev jag så himla nyfiken på deras produkt. Inte bara för den helt ”överförgrymma” förpackningen som är sådär härligt knallig i färgen. Utan också kombinationen av smaker. Vad sägs om toner av papaya och smultron? Vilken kombo! Det kan ju inte bli annat än gott.

När jag sedan läste på om själva kaffebönan så blev jag glad ända in i hjärteroten. Vet ni hur mycket arbete det ligger bakom detta svarta guld alltså? En okunnig som jag tänker liksom bara kaffe. Man köper en förpackning och sedan är det bra med det…. Men nu, nu när jag vet hur mycket arbete det ligger bakom varje kaffeförpackning undrar jag för det första varför det inte kostar 2500 kr för en förpackning? 😉

Alltså hör på det här!

Just denna kaffeskörd, som gett detta sommarkaffe, är ett resultat av ett projekt för att öka produktionen av kvalitetskaffe och samtidigt främja Ecuadors kaffeexport. Samtidigt vill man hjälpa kaffebönderna och deras försörjningsmöjligheter. Projektet handlar om att odla mer motståndskraftiga kaffebuskar som är mindre känsliga. Allt detta på ett naturligt sätt såklart. Klimatförändringarna har nämligen blivit ett stort hot för kaffebönderna och detta projekt har nu alltså hjälpt bönderna att få mer kunskap och bättre kaffebuskar.

Dessa unika kaffebönor med ursprung i Östafrika har odlats fram i Ecuador vilket tydligen är heeeelt nytt i kaffets värld. Samt karaktär av bönor från Colombia och Brasilien. Den blandningen alltså. Blandningen blir en smakfull mörkrost med toner av sommarsmaker som smultron och papaya. Så igår när jag med vördnad faktiskt bryggde detta kaffe så var jag så nyfiken på den där smultron och papayasmaken. 🙂

zoega_sommarkaffe zoega_sommarkaffe zoega_sommarkaffe

Hur fin är inte förpackningen? Knappt så man vill ha sönder den ska jag säga. Då har man lyckats med designen tänker jag. 🙂

Så när jag smakade det så tänkte jag smultron. Kan tyckas svårt när man ska dricka ett kaffe, jag menar kaffe smakar väl kaffe. Men tänker man smultron så kan man urskilja lite smultron, på riktigt alltså. Jag blev helt förvånad. Papaya har jag typ aldrig ätit så jag kan inte säga om jag kände den smaken eller inte, men helt klart är att smultronen var där på något sätt. Sen var kaffet sådär härligt starkt som jag gillar. Det var t.o.m helt klart värt att dricka ett koffeinfyllt kaffe! 🙂

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Lika som bär

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x