Blåbärskaka i långpanna med havrecrumble

Måste tipsa dig om en magisk kaka att baka i långpanna! Denna räcker till många, är god så tungan krullar sig, saftig och den går att frysa om ni inte orkar sätta i er hela kakan på en gång. Ät den med len vaniljsås så får man smaka på en liten del av himlen.

Uppepå kakan har vi en havrecrumble som ger kakan det där härliga krispet. Åh, jag lovar att du kommer gilla!


Blåbärskaka i långpanna med havrecrumble

6 dl vetemjöl

1 ½ dl socker

4 tsk bakpulver

1 tsk malen kardemumma

200 g rumsvarmt smör

2 ägg

1 ½ dl mjölk

Havrecrumble

3 dl havregryn

1 dl rörsocker, funkar med vanligt strösocker också

100 g smör

3 dl blåbär

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på en lite mindre långpanna. 

2) Blanda alla torra ingredienser till kakan. Tillsätt smöret och hacka samman till en smulig massa. Jag gjorde min i köksassistenten, snabbt och smidigt. Ha i äggen och mjölken och tillsätt i smuldegen. Arbeta snabbt samman till en slät deg. Bre ut smeten jämnt i formen.

3) Havrecrumble: Blanda samman havregryn, rörsocker och smör till en smulig massa. Strö smulorna över kakan. Strö över blåbären.

4) Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40–45 minuter. Skär upp den i rutor vid servering. Servera med vaniljsås.

Följa mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

60
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agneta
Agneta
6 years ago

Åh, den ska jag baka. Ser såå god ut. Trevlig tripp! =)

Eva
Eva
6 years ago

Mums:-)) måste testa!

Kina
Kina
6 years ago

Hoppas ni inte var kvar i varuhuset när bilen körde in där! Tråkigt med restaurangen i Marieberg! Jag skulle ha gått där i från på direkten! Hoppas ni inte fick allt för stor avsmak av Örebro! jag bor ju här men har aldrig ätit där ni lunchade och kommer nog inte göra det efter vad du skrev men rekommenderar er att stanna till i Örebro på vägen hem och besöka Gustavsvik äventyrsbad! Om ni inte redan varit där vill säga. Så tror jag milo skulle gilla det och en natt med husbilen där! Himla fin camping är det! ha en fortsatt trevlig semester!

Eva
Eva
Reply to  Kina
6 years ago

Ja usch läste också om bilen som kört in i varuhuset. Hoppas ni är ok.

Vickis
Vickis
6 years ago

Men åhhhh!! Ge mig!!
Måste provbakas i helgen!

trackback
6 years ago

[…] Jag hittade nu inte receptet som jag gjorde, men det var i stort sett som detta recept som jag nu hittade hos Nina. Blåbärskaka i långpanna med havrecrumble […]

Anneli
Anneli
10 months ago

Funkar det med hallon med?

niiinis
niiinis
Reply to  Anneli
10 months ago

Funkar precis lika bra! 😍

Nästa inlägg

Sommarfynda DE LUXE

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x