Blåbärskaka i långpanna med havrecrumble
Måste tipsa dig om en magisk kaka att baka i långpanna! Denna räcker till många, är god så tungan krullar sig, saftig och den går att frysa om ni inte orkar sätta i er hela kakan på en gång. Ät den med len vaniljsås så får man smaka på en liten del av himlen.
Uppepå kakan har vi en havrecrumble som ger kakan det där härliga krispet. Åh, jag lovar att du kommer gilla!
Blåbärskaka i långpanna med havrecrumble
6 dl vetemjöl
1 ½ dl socker
4 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
200 g rumsvarmt smör
2 ägg
1 ½ dl mjölk
Havrecrumble
3 dl havregryn
1 dl rörsocker, funkar med vanligt strösocker också
100 g smör
3 dl blåbär
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på en lite mindre långpanna.
2) Blanda alla torra ingredienser till kakan. Tillsätt smöret och hacka samman till en smulig massa. Jag gjorde min i köksassistenten, snabbt och smidigt. Ha i äggen och mjölken och tillsätt i smuldegen. Arbeta snabbt samman till en slät deg. Bre ut smeten jämnt i formen.
3) Havrecrumble: Blanda samman havregryn, rörsocker och smör till en smulig massa. Strö smulorna över kakan. Strö över blåbären.
4) Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40–45 minuter. Skär upp den i rutor vid servering. Servera med vaniljsås.
Följa mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)