Jordbävning där Thedde är…

Inatt vaknade jag av att min telefon burrade…. ❤️❤️❤️Thedde Hjärtat❤️❤️❤️ står det i displayen, det ringer för fullt. Jag flyger upp i husbilen och inser att något allvarligt hänt. Han skulle aldrig ringa mig den tiden annars.

”Mamma, jag är onykter men helt klar. Det har inträffat en jordbävning med 6,7 på Richterskalan här!”

Mitt hjärta slår i 300 och jag försöker sömndrucken att tänka klart och förstå vad det är han säger till mig.

Han fortsätter….

”Delar av vårt hotell har gått sönder men det är ingen fara så….vi har inte känt något direkt.”

Jag säger att jag älskar honom, att jag är lycklig över att de är ok och att jag är så tacksam att han ringt mig. Jag säger att jag ska läsa på nyheterna och återkomma om jag vet något. UD går det inte att komma fram till nämligen.

Läser Aftonbladet, läser Expressen. Får inte fram så mycket mer info. Men epi-centrum har varit vid ön Kos. En mil under havet. Där har två dött och hundratals skadats. Jordbävningen har räckt ända till Rhodos där Thedde är läser jag. Flygplatsen på Rhodos är evakuerad. Det har också varit mer än 13 efterskalv med efterföljande tsunamis.

Skriver till Thedde att de varnar för fler efterskalv och tsunamis. Thedde svarar att de börjat gå emot bergen. Att de ska söka skydd där ifall att….

ÅH-HERRE-GUD!

Detta är min mardröm som just pågår. Det är såna här saker jag oroar mig för och är rädd för….och så händer det. Mitt i natten dessutom. Ingen att ringa. Fast i en husbil på Öland. Mitt barn nere på en ö som skakas av en jordbävning. Jag som liksom inte ens var orolig innan…..(ironi).

Tony studsade upp. Läste han också. Pratade med en orolig Elliot som är ensam hemma i vårt hus. Jag sms:ade mamma mitt i natten. Berätta om allt. Tony till sin familj. Vi kände oss så handfallna – det gör vi fortfarande.

Thedde och hans kompisar har återvänt till hotellet nu. Vi pratade just innan han skulle sova. Vågorna hade lugnat sig nu, tydligen hade vågorna gått kraftigt. Han ska ringa direkt när han vaknar.

Jag har såklart inte sovit en blund sen dess. Känner mig ihålig och hjälplös. Kan bara stå här i Sverige och se på. Jag har bett till högre makter om hjälp att skydda han och hans kompisar. Velat gått ut och skrika på gatan…. Läser Aftonbladet var tredje minut för att se om de skett fler jordskalv. Eller om något annat hemskt hänt. Kan inte släppa det alls….

En tjej jag känner är på Kos. De sitter fast där….flygen från Sverige får inte lyfta till dessa platser.

Ville bara berätta för er….har liksom inget annat att sysselsätta mig med just nu. Milo sover – tack och lov. Tony har somnat om och jag vill bara packa ihop husbilen och åka hem.

Försöker lugna mig med att de kanske borde skett ett ordentligt efterskalv redan….och att det kommer att gå bra, allt blir bra.

Låten med Bob Marley rullar i mitt huvud. ”Don’t worry, about a thing, every little thing’s…gonna be alright.”

1
Subscribe
Notify of
guest

21 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Åsa
Åsa
6 years ago

Men fy vilken mardröm. Men tack och lov att din son och grabbarna är okej. Ta hand om varandra.
Tänker på dig och din familj. ❤
Kram

ulrica
6 years ago

Vilken mardröm att bli väckt till :(. Jag tänkte också på Thedde, och även andra kompisar vi har som befinner sig på Rhodos. Fy så himla otäckt. När du skrev att dom var på väg mot bergen så kände jag hur nackhåren reste sig. Bamsevarma kramar till oroliga mamman och jag hoppas att resten av resan för killarna blir lugn och skön <3 <3 <3

J
J
6 years ago

Tänker på dig!! Kram ❤

Mia
Mia
6 years ago

En stor kram till dig! ❤️ Förstår din oro, är likadan.. Försök vila lite när Tony vaknat, trötthet brukar göra allt katastroftänkande så mycket värre..

Ingegerd
Ingegerd
6 years ago

Tänker på dig och din familj. Kram!!

Helena
Helena
6 years ago

Åhh fick ont i magen när jag läste Tänker på dig och din familj ❤️ Du ska se att allt går bra ❤️

Jessica
Jessica
6 years ago

Tänker på er❤️

Susanne
Susanne
6 years ago

Tänker på er!!!!!
Åh vad jobbigt att bara vänta och inte kunna göra något…..
vad bra att han ringde direkt även om det var mitt i natten.
Stor Kram!

Helene
Helene
6 years ago

Förstår din oro men killarna har ju klarat sig bra och faran verkar vara över. Såklart är de chockade men dom har ju varandra och blir säkert väl omhändertagna på plats. Fördelen med att resa med en grupp. Kram

Agneta
Agneta
6 years ago

❤️❤️

Liza
Liza
6 years ago

Vilken mardröm! Massa kramar och kärlek till er alla!!!! Tänker på er!! ❤️❤️

Th
Th
6 years ago

Jag tänker och ber för er ❤❤

Elgie
Elgie
6 years ago

We can’t do anything except just praying that his going to protect them and keep them safe❤❤

Lena
6 years ago

Så skönt att du hört av sonen. Förstår verkligen din oro.Tänker på dig & din familj!
Lena

Frida Ståhlsten Ahlm
Frida Ståhlsten Ahlm
6 years ago

Tårarna rinner när jag läser detta. Känslorna. Ovissheten. Stor styrkekram till dig ❤

Eva
Eva
6 years ago

Gaaah vilken mardröm! Men skönt att han är välbehållen. Förstår precis din känsla och jag är ju precis som dig. ”Orolig innan det ens hänt nåt-mamma och flygrädd precis som du så jag känner ju alltid igen mig i dina ord när du förklarar hur du känner.
Kraaam

Jessica
Jessica
6 years ago

Usch vilken mardrömTack och lov har det gått bra och de är i säkerhet. Kram

Monica Salo
Monica Salo
6 years ago

Oj oj, hoppas allt ordnar sig

Sara
Sara
6 years ago

Åh vad hemskt. Tänkte på dig då jag visste att din son skulle dit och blev så glad när jag läste ditt inlägg. Tänker på de drabbade och deras familjer. Usch vilken mardröm. Skickar styrkekramar till Er alla genom cybervärlden. Sara

al68
al68
6 years ago

Vilken mardröm, kan tänka mig att du bara vill ha hem honom nu. Massa kramar till er ❤️

Annett
Annett
6 years ago

❤️❤️❤️❤️

Nästa inlägg

Besök i Kalmar

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x