Känslig och födelsedagsfirandet

Hej alla fina!

 Mitt enda inlägg igår blev från min kalasmorgon. Ett inlägg där jag inte ens nämnde det hemska som återigen hänt i världen. Men vet ni, jag ville inte ta in det på bloggen igår, ville verkligen inte. Jag ville huka för det, inte låta det ta plats på en dag som brukar vara en av mina lyckliga bubblor i livet.

När man är en människa som jag är, som bär på väldigt mycket oro och ångest och som är väldigt känslig (en HSP person), så påverkas man otroligt mycket av hemskheterna som händer i världen. Jag går ner mig i det, läser nyheter, förfasas, sätter mig in i personers liv, de som just förlorat någon, hur rädda de varit? Vilken panik de haft? Barnen….

Ingen har ifrågasatt varför jag inte skrev om det, absolut inte. Dock så är jag som sagt känslig, ville inte att någon skulle ta illa upp så jag ville bara förklara mig. Varför vet jag inte, men jag tror att jag skulle må väldigt dåligt om någon skulle tro att jag fullkomligt struntade i det. På riktigt.

Men igår fick jag anstränga mig för att inte kolla Aftonbladet, jag ville inte se eller läsa. Pushnotiserna berättade tillräckligt då jag har TV4 appen, allt det andra har jag valt att ta bort. Just för att min själ inte fixar det…. fick en gång ett tips om att inte ha såna pushnotiser i telefonen. Det blev bättre när jag valde att ta bort dem.

Igår valde jag glädjen. Å så kan jag inte rå för att jag fick lite dåligt samvete för det. Sådär efteråt liksom. Det där är lite jag i ett nötskal, ska ha lite bestraffning om jag varit för glad. Detta har jag också terapeutat mig för, inte en alltför lätt åkomma att bli fri ifrån ska jag säga er. Om man tillåtit ångest och oro vara en stor del av livet är det svårt att tillåta sig att leva utan den. Låter inte klokt men så är det.

Ja, så var det med det. Igår hade jag en alldeles fantastisk dag hörni. Jag kommer nog aldrig mer göra på det traditionella sättet, eller det traditionella sättet för mig. Baka, baka, baka, baka, fixa, fixa, fixa, fixa, städa, städa, städa, städa och så har vi gäster ett par timmar och sen däcka i soffan. Själva födelsedagsfikat kan man ju faktiskt ha vid ett annat tillfälle, men på själva dagen gör man sånt man älskar!

Vi började ju med frukost jag och Milo. Hotellfrukost dessutom, som jag bara älskar! Tillsammans med min minsting. ❤️

Sen åkte vi hem och duschade och fixade oss. Sen kom Tony hem och vi alla brassade till storstan. Elliot och Magnus också.

Vi började med en liten lätt lunch tillsammans. Efter lunchen drog Tony på möte, de andra till Mall Of Scandinavia och jag till min fotbehandling.

 Här satt jag och fick fossingarna fixade. För första gången i mitt liv också. Har aldrig varit på fotvård! Haha… hon var så gullig hon som fixade. Hon tyckte nog det var lite smått fantastiskt att jag aldrig gjort fotvård. Jag har ju typ bebisfötter, aldrig haft förhårdnader och sånt, så det fanns inte mycket att fila bort. Dock så var det ljuvligt med allt pill. Nagelband, nagelbädd, massage, scrub och sen tog jag också shellac. Blev såå fint!

 Vi bokade bord på Stockholm FISK. Jag älskar nämligen fisk!

 När vi kom till Stockholm FISK så stod där både blommor och choklad och väntade på mig. Det var LOPPI, min bloggportal som hade fixat. Så himla fint gjort av dem! ❤️

Fördrink i lobbyn till restaurangen och (Radisson SAS).

 Elliot var med till min stora glädje. Thedde har precis börjat som tränare i sitt nya lag Storvreta, så han kom tyvärr inte ifrån. Men han både ringde och sms:ade igår. Hade dåligt samvete och var ledsen för att han inte kunde vara med. Men så är det ju….ibland krockar det.

 Fina mamma och pappa kom också in lite senare. Så glad att de också var med! ❤️ Fick så fin present av dom, ett presentkort på en salong i Stockholm.

 Några av förrätterna från kvällen. Matjestallrik och en toast Skagen.

 Några av huvudrätterna, hummer, abborre och kummel. Faaaaaantastiskt gott!

 Mitt i pannkisarna! ❤️

 Vi hade verkligen en jättemysigt kväll. Å gott var det! Så glad och tacksam för alla mina nära och kära. Tyvärr kunde inte syrran och hennes familj, men vi ska fira senare.

 Åh, vill dra tillbaka bandet. Allt var så perfekt på nåt sätt, jag bara njöt för fulla muggar. Inga måsten, bara härligt liksom. Vi var hemma i tid också och jag smuttade lite på en öl så ingen bakisskit heller. Var ju uppe tidigt i morse och bakade till Kaffestugan såklart.

 Kan rekommendera er andra att ta en njutningsdag nästa gång ni fyller år. Så härligt var det!

 Nähä, nu ska jag såsa i soffan. Ha en fin kväll!

Kram Nina

1
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
lena
lena
6 years ago

vilken härlig dag…….. gjorde så när jag fyllde år i juli. Firade lite med gofika dagen innan och på födelsdagen lurade jag med mig gubben att titta på ny altan i Båstad samt äta god middag 😉 Ja och han har börjat bygga;) 😉

Kram o grattis i efterskott.

Sofia
Sofia
6 years ago

Grattis i efterskott. Fin du var Håller helt med, en njutningsdag är den bästa presenten.

Irene
Irene
6 years ago

Vilka fina minnen från DIN egen dag. Ny är din dag, nytt är ditt år. Det är den finaste gåvan du får. Grattis

Viktoria
Viktoria
6 years ago

Grattis i efterskott Nina! Vilken härlig födelsedag! Kram Vickan

Erica
Erica
6 years ago

Tack för att du skrev om varför du inte skrev nágot. Jag funderade faktiskt på det.Tänkte att eftersom dina föräldrar är från Finland så har ni säkerligen pratat om det som hände i Åbo på fredagen…. Jag bor i Åbo och känner att det onda nu kommit ett steg närmare,tyvärr. 🙁
Imorgon ska jag till förskolan och ta emot barn som kanske funderar på vad som hänt och är rädda.Vad ska man säga till dom?
Kanske har de pratat tillräckligt med sina föräldrar i helgen .Det hoppas jag på.
Grattis på din födelsedag! Tyckte du om din nya väska?

Nästa inlägg

It’s my birthday

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x