Makeover vardagsrum

Inlägget innehåller reklam och annonslänkar för Cellbes och Indiska.

Heeeeeej!

Sent hej från mig, näst sista helgen i Kaffestugan. Haft fullt upp hela dagen. Nu hamnade jag dock i soffan, sååå skönt! Ska somna alldeles strax.

Dock så ska jag nu presentera mitt första vardagsrum. Ja men så himla roligt att få bilder på era hem. Det här var ju skitkul. Som sagt, vi ser vart det leder. Jag ÄLSKAR ju piff, det är det bästa jag vet.

Piff piffeli piff piff!

Först ut blir detta vardagsrum som jag faktiskt fick bilder på idag. Jättekul att få komma med lite idéer pch inspiration.

Här har vi ett stort vardagsrum. Ett vardagsrum som hon tycker känns lite opersonligt. Jag förstår vad hon menar. Det är liksom själva lull-lullet som gör myset. Men det är också det som kan var lite svårt. Vi har en budget på 2000 kr och det jag plockat ihop går på lite över 1900 kr. Tänkte visa lite hur jag tänkt.

Först och främst känner jag att fönstret känns lite stort och kalt. Stora kala fönster kan vara snyggt, men det kan också göra det lite kalt, stelt och opersonligt. Här känner jag direkt att jag vill rama in fönstret med ett par lite murrigare >>gardiner<<. Ta gärna den med full längd (finns att välja på 2 längder), så kan man hänga dem ända från taket. Det gör rummet stort och gör fönstren stora men ändå inte kala.

Jag saknar lite belysning i fönstret. Därför föreslår jag att du ställer blommorna precis bredvid varandra. Sedan ställer du den >>guldiga lampan<< (med en fin klotlampa i) bredvid. Alltså mot gardinen sett.

I soffan föreslår jag att du har lite mer enhetliga kuddar. De tre här ovan, de >>kudden med text<<. De två förstnämnda kommer i 2-pack, den med text kommer ensam, men det räcker.

Att hitta en stor rumsmatta till den budgeten blir svårt. Därför föreslår jag en

Vill du ändå ha en under bordet så hittade jag den här på IKEA, en >>ryamatta<< som är jättefin. Kostar lika mycket som ”långmattan”.

Jag saknar lite gröna växter. På bordet tycker jag att du behåller den fina guldiga ljusstaken som är lite slingrig, samt den vit/guldiga. Däremot tycker jag du byter ut glasbehållaren till en >>guldig kruka<< med en grön blomma i. Gröna växter ger också en ombonad känsla, det är också en färg man mår bra av.

På väggen bakom soffan är det lite kalt. Något på väggarna ger också en varmare känsla i ett rum. Jag föreslår de guldiga >>ljusslingan<< bredvid. Bara en spik eller skruv högt upp på väggen och sedan hänga ned ljusslingan i den. Det kommer ljusa upp mässingsfärgen på speglarna jättefint. Ett jättesnyggt substitut för tavlor.

>>Fakeskinnet<< kan du hänga över ryggstödet ned på sätet i soffan.

På din TV bänk föreslår jag att du behåller den jättefina ”klong” liknande ljusstaken (glorian) och ställer en växt bredvid den. Alltså bara de två på den sidan. Gärna en svart eller guldig kruka. På den andra sidan har du kvar de glasiga ljusstakarna som är likadana och sedan kan du ställa ytterligare en utav guldlamporna här ovan bredvid, resten tar du bort. Flera ljuskällor i ett rum gör massor med själva myskänslan.

Hoppas Du får lite inspiration till ett nytt vardagsrum nu. Ta gärna bilder och skicka till mig om du gör någon förändring. Vore så kul att se!

Klicka gärna i hjärtat eller kommentera något om ni gillar detta! ❤️

Hepp, nu går ögonen i kors här. Ha en mysig kväll nu.

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
6 years ago

Just den grå ryamattan från Ikea som du föreslår har jag, i min stora sons rum. Den är SUPERgosig!! Tät och mjuk, känns riktigt lyxig faktiskt. Bra tips!

maria
maria
6 years ago

KUL att läsa! Förstår att man kan följa länkarna och se pris och inköpsställe, men lista sist med alla saker, pris och inköpsställe hade jag uppskattat

Jennie
Jennie
6 years ago

Så roligt inlägg! Tog även tips till mitt vardagsrum härifrån!

niinis
niinis
Reply to  Jennie
6 years ago

Vad roligt! Kul när fler hittar inspiration! 🙂

Kram

Helena
Helena
6 years ago

Ska du inte ta betalt för dina råd? Det är ju jättesnällt att göra det gratis men det tar väl tid att leta upp prylar som passar till rummen? Tid är ju dyrbar.

niinis
niinis
Reply to  Helena
6 years ago

Men gulle dig! Ja det tog lite tid (lite mer tid än jag trodde) att sitta och leta runt. Men detta var ju bara lite på prov…. hihi.

Kram ♥

Nästa inlägg

Chicken fajitas

© Niiinis Kitchenlife
Powered by ProAd
Follow
6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x