Hur är det att blogga?

Ja det händer att jag får en del förfrågningar om detta med att ha bloggandet som arbete. Men också allmänna frågor om hur det är och hur det började. Tänkte att jag skriver ett helt inlägg om detta. Det kanske kan vara lite skoj!

Hur länge har du bloggat?

Sjuuuukt länge, det är alltså 14 år snart. GALET! 

Vilka sajter har jag bloggat på?

Spray, blogg.se, blogspot, femme, allt för föräldrar, egen och på Loppi. 

Vad är det bästa med att blogga?

Friheten skulle jag säga, när jag kan och får blogga hur och var jag i stort sett vill. Visst, man har deadlines och samarbeten som ska in en viss tid och det kan bli riktigt svettigt att hinna. Det är också härligt att jag har dokumenterat så mycket i mitt liv. Att jag med ett dåligt minne kan gå tillbaka och se vad jag gjort, se tillbaka på barnen och allt sånt skoj. Bloggen är också något av ett CV kan man säga – den leder till många andra saker i livet, öppnar upp dörrar helt enkelt. Dessutom får jag jobba med att fotografera och skapa, något jag verkligen älskar i livet. Sen att jag har er! Ni som läser – att ni vill följa allt som jag skriver om. Jag har också haft den stora äran att lära känna en hel drös med människor genom min blogg – människor som kommit att bli vänner för livet. Sen är det faktiskt riktigt kul att bli bjuden på events och premiärer – även om vi inte går på allt (för det skulle jag aldrig orka), men det kan vara riktigt skoj ibland! 
event 2

Vad har du för kamera?

Jag har 2 kameror nu som är till för bloggen. En ”vardags” kamera från Olympus Pen som är grym och som jag allt som oftast har med mig i väskan som en ”vardagskamera”. Sedan har jag en Canon 700D för när jag ska fota bakverk, mat och samarbeten.

canon 700D

olympus pen

Vad är det sämsta med att blogga?

Ja ett är ju att man aldrig någonsin är ledig. Man kan aldrig släppa det helt vilket såklart ibland kan bli stressande. Något som är också är riktigt trist är att man ibland får ta skit som man inte förtjänar. Ibland vill människor vara elaka, skriva elakt för att trycka till en. Idag, när jag är 45 bast, så rör det mig inte lika mycket. Men för några år sedan låg jag sömnlös om jag fick en elak kommentar. Så hemskt att man låtit någon som inte ens känner mig påverka mig så fasligt mycket. Tur jag har slutat med det. Sedan är jag lyckligt lottad med jäkligt härliga människor här på bloggen. En annan sak som är trist är att vissa människor fortfarande inte ser bloggandet som ett yrke. Talar ned det eller förringar själva yrket. Jag brukar faktiskt då förklara att det är som att driva en tidning, att man är ansvarig för annonser och matnyttigt som folk vill läsa….helst 24/7.

Har du lärt känna någon genom din blogg?

Ja men massor – det är något som är riktigt skoj med att blogga faktiskt. Så vilka har jag lärt känna då? Hannah var en av de första som jag lärde känna genom bloggen. Genom att börja blogga där hos Hannah så lärde jag mig också att känna Mirka. Efter det har jag också lärt känna Carro och Fredrik. Dessa två lärde jag mig nog mest att känna genom Hela Sverige Bakar men bloggarna håller oss samman på något sätt. Vänner för livet. Sedan har jag lärt känna en hel drös med människor till…..

mirka

fnulan och mirka

Vilket inlägg har du fått flest kommentarer på?

Det är inte så många som kommenterar. Ja med tanke på att jag just denna veckan t ex haft nästan 55 000 unika läsare så är det ju en liten promille som kommenterar. Självklart kan jag inte tvinga folk att kommentera såklart men det skulle vara roligt om det var fler. Gillar när ni klickar i hjärtat också. ♥ Jag försökte kolla vilket inlägg jag fått flest kommentarer på men vet inte hur man kan utläsa det? Jag har över 7000 skrivna inlägg på bloggen här – då har ganska så många år fallit bort tyvärr genom bloggflyttar. Men jag tror att rekordet ligger på drygt 150 kommentarer på ett inlägg.

Hur många unika läsare har du i månaden?

Jag kikade på Google analytics (vilket är det tydligaste mätverktyget för unika läsare) precis och då hade jag 55 000 unika läsare senaste veckan. Jag brukar snitta på runt 140 000 – 220 000 unika läsare i månaden. Heeeelt crazy! Man får scenskräck när man tänker på det så…..

Vilken tid bloggar du helst?

 Jag bloggar helst på förmiddagen. Då är jag allt som oftast ifred och har tid att sitta. Det tar nämligen en hel del tid att blogga. 

Hur ser en typisk bloggdag ut?

Mellan 04-06: Vaknar, här brukar jag genast börja tidsinställa recepten på min Facebooksida. Där ligger det ungefär 4-10 inlägg per dag schemalagda. Det tar i tid ca 1-2 timmar att leta fram recept och klura ut vad folk skulle vilja bli serverade i receptväg just idag. 

Kl 08,00: Kör Milo till skolan och åker direkt hem efter det om jag inte hinner med en promenad. 

Kl 09,00: Sätter mig vid datorn och lägger in dagens första inlägg, ibland hinner jag lägga in det i samband med att jag uppdaterar min Facebooksida direkt när jag vaknar. Därefter planerar jag in ca 2 inlägg till som går att tidsinställa under den dagen. Oftast ett skönhets/mode/inredningsinlägg och ett receptinlägg. Sedan redigerar jag bilderna. Har jag ett samarbetsinlägg planerat så skriver jag det och skickar det till min agent som skickar det vidare för godkännande. Här krävs också redigering av bilder. Här försöker jag också att svara på alla mail. 

Kl ca 12-13: Kommer på att jag måste äta. Tar något snabbt oftast, eller så planerar jag in en lunchdejt. 

Kl 13-14: Bakar eller lagar mat för att få fram ett eller flera recept till bloggen. Är det vinter är det bråttom som fan så man hinner ta bilderna innan det blir mörkt kring 15 tiden. Fotar allt och är här oftast jäkligt stressad.

Kl: 15: Hämtar Milo från fritids. 

Kl 15.30: Hem och fortsätta jobba med bakning/matlagning/fotografering. Milo är antingen är ute och leker eller är inne och hittar på något. 

Kl: 16.30: Tony kommer hem från jobbet och här har jag dåligt samvete om jag inte gjort mat. Han bryr sig inte men jag är sådär. Försöker hinna laga mat men hinner sällan. 

Kl: 19 – 22….någonstans så sätter jag mig och lägger upp ett inlägg om vår dag som gått. Är det mycket vi gjort så tar ett inlägg drygt timman att skriva, är det lite så går det snabbare. Här somnar jag ofta också så det inte blir något inlägg förrän dagen efter. Här försöker jag också att hänga lite på sociala medier. Dela lite grejer på Facebook och på Instagram. Under hela dagen försöker jag också att uppdatera på min Instastory. 

Ja ungefär så ser det ut! 🙂

Hur ser det ut där du bloggar?

Oftast sitter jag i soffan med laptopen på magen. Lyxigt är det när jag får sitta på ett fik någonstans och jobba. ♥

blogga

Toxy ♥ En vanlig bloggförmiddag. 

Hur många inlägg skriver du i veckan?

Oj, det är väldigt olika. Men jag försöker (när jag är som mest ambitiös) att ligga på 4 per dag. På helgerna är det färre. Men låt säga att jag ligger på drygt 20 inlägg i snitt i veckan. 

Kan du leva på bloggen?

Ja det kan jag. 

Nämn något blogginlägg som varit känslosamt?

När jag skrev om mina missfall. Då när jag outade min hypokondri så var det också väldigt känslosamt. 

Slutligen, hur länge kommer du att blogga?

Så länge det är roligt att bjuda på sig själv och alla recept i den här formen kommer jag nog att fortsätta. Ja och självklart så länge som ni läser! 

0
Subscribe
Notify of
guest

12 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kina
Kina
6 years ago

Nu har jag kebab i ugnen,efter receptet du tipsade om här om dagen. Kebaben ska ätas i morgonkväll ha en skön ledig helg☀️

niinis
niinis
Reply to  Kina
6 years ago

Åh smarrigt! Så spännande vad du ska tycka om den?

en "obloggare"
en "obloggare"
6 years ago

Har en nyfiken fråga ang bloggning. När börjar man märka skillnad på att man skriver blogg som en hobby och när det går över och blir ett arbete. Du säger att du lever på din blogg. Nu behöver du inte berätta om eran ekonomi, men gärna rent generellt när man kan börja leva på sin blogg som ett arbete. Var får man sin lön ifrån? Hur fungerar dessa inlägg som är samarbetspartners som ni måste länka. För om man skulle bli sjukskriven så är det ju en jäkla massa frågor man måste svara på till försäkringskassan mm.

Toppenblogg och jag älskar dina ärliga inlägg.

niinis
niinis
Reply to  en "obloggare"
6 years ago

Jag förstår. Alltså, sjukskriven har jag inte varit på X antal år. Detta eftersom man ju jobbar även om man är sjuk om du förstår vad jag menar. Sist jag låg på sjukhus så bloggade jag därifrån.

Oftast är det antal läsare som gör skillnaden för om man kan leva på sin blogg eller inte. Det är också förhandlingsbart för de flesta.

Vi tjänar våra pengar på annonsering. Då kan en annonsering se väldigt olika ut från person till person. Jag vet personer som endast tjänar pengar på antal besökare och sidvisningar och inget på samarbeten. Detta för att sajten i sig redan har annonser klara på sajten. Sedan vet jag bloggare som har en fast månadslön från sin bloggportal. Sedan kan man tjäna pengar på samarbeten som t ex portalen som man bloggar för säljer in. Då har samarbetspartnern kontaktat portalen (i mitt fall Loppi) och velat ha en offert och ett förslag på hur de skulle kunna nå ut med sin produkt. Därefter väljer de ut sina bloggare som de vill synas hos. Det är där t ex jag kommer in med min blogg.

Tack själv för att du läser! ❤️

Katrin
Katrin
6 years ago

Hej! Du ska veta att jag läser varenda inlägg och är inne flera gånger per dag på din blogg, bäst i världen! Ha en riktigt fin helg ❣️

niinis
niinis
Reply to  Katrin
6 years ago

Tack snälla Katrin! ❤️

Mia
Mia
6 years ago

Tycker du gör ett fantastiskt bra jobb!
Förstår att det är många som läser här
Men en liten undran.. känns det inte läskigt att inte ha koll på exakt vilka alla är? Eller man tänker inte så när man jobbat med det ett tag kanske?
Hoppas ni får en härlig helg! Njut av ledigheten
Kram

niinis
niinis
Reply to  Mia
6 years ago

Tack snälla! ❤️

Jo – ibland kan det ju kännas läskigt men man vänjer sig på något vis. Man tänker inte så mycket på det faktiskt numera – tror att man inte kan det för då blir man ju knäpp. Det är istället jag som får rannsaka vad jag kan tänkas skriva pch inte liksom. Kram ❤️

Agneta
Agneta
6 years ago

Hej, vi inser nog inte hur mycket tid ni lägger ner på bloggarna. Speciellt du som bakar , lagar mat till den med.Respekt! =)

niinis
niinis
Reply to  Agneta
6 years ago

Tack snälla! ❤️ Nä det är ju svårt att veta när man inte berättat, men många har blivit förvånade faktiskt. ❤️

Minx
Minx
6 years ago

Tack för inblicken i hur det kan vara att ha bloggande som sitt yrke.
Du är väldigt duktig, tycker jag!

niinis
niinis
Reply to  Minx
6 years ago

Tack snälla du! ❤️

Nästa inlägg

Gör ett eget doftljus av en apelsin

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x