Visa känslor inför barn

Godmorgon!

Då var måndagen här igen. Idag ska det bli ett riktigt höstburrväder, hösten är här med besked.

Mamma och pappa kom hem från Norrland igår och däruppe kommer nog snön att falla vilken dag som helst. De har hus däruppe också och nu har de gjort det vinterklart. Det är lite skillnad sådär en 100 mil uppåt i landet för där blir det typ vinter i oktober. Frågan är vad som är att föredra? Slask för det mesta eller vinter och snö i mer än ett halvår?

Igår efter fotbollen så gick jag ut på promenad i en timma. Lyssnade på Alex & Sigges senaste podd och slutet var så gripande så jag började gråta. Satt där och stretchade på altanen och lät tårarna rinna. Jag som själv är rädd för döden tyckte det var så fint det Alex förklarade hur han fr o m nu skulle se på döden, vad som skulle hända när han väl dog. Lyssna om du har möjlighet.

Milo kom precis när jag satt där och grät, torkade då tårarna i rapidfart. Han blir alltid lite skärrad när jag gråter. Minns att jag typ aldrig grät för mina stora barn – men med facit tror jag att man ska gråta inför sina barn. Att våga visa även sådana känslor är bra. Jag brukar alltid förklara varför jag gråter och att man kan gråta ibland över olika saker för att man blir ledsen men också glad. Men igår var det en sån känslig sak jag grät över så jag kände att jag inte ville han skulle se, hade inte kunnat förklara på ett bra sätt.

Nu ska vi äta frulle här, sen ska jag ut och gå efter jag kört Milo till skolan. Vi hörs lite senare….här inne ska du få recept på ett nytt bröd jag bakade i lördags, sen ska jag nog hinna med lite tips också.

Men du, brukar du visa känslor inför dina barn?

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Berit
Berit
6 years ago

Hej hopp. Nej här uppe är vintrarna inte va de brukar ha varit. Kommer ihåg förr att snön kunde komma i oktober men även vi har mest slask och elände länge innan vintern kommer på riktigt!
Jo såklart visar jag känslor inför barnen. Mina flickor nu 15 och 18 har fått se då jag är ledsen, arg och glad i en salig blandning. Men däremot har de nog aldrig sett sin far gråta. Det är nog lite hur man är som person och det ena är nog inte mer rätt än det andra.
Ha en bra dag!!

niinis
niinis
Reply to  Berit
6 years ago

Tony gråter väldigt sällan här hemma, detta är ju på både gott och ont. Men man kanske inte kan tvinga fram gråt om man inte är en sån person, det är ju inte att visa känslor kanske. Vi får peppa våra män att släppa på lite kanske? 🙂 Kram

Anna-Lena i Frankrike
Anna-Lena i Frankrike
6 years ago

Jag tror att det är viktigt att visa sina känslor inför barnen. Det visar ju att det är ok för dom också att gråta eller vara arga eller vad det nu är. Sen kanske man inte behöver storbråka med sin partner inför barnen men det är ju inte att ”visa känslor” på ett positivt sätt.

niinis
niinis
Reply to  Anna-Lena i Frankrike
6 years ago

Så resonerar jag också! Det måste vara viktigt för barn att se att alla människor, liten som stor, har känslor. Mina stora barn såg mig sällan gråta, men när vi separerade orkade jag inte hålla någon fasad. Detta var jobbigt för dom på så många sätt…. att se sin mamma ledsen som man inte sett gråta så värst många gånger måste ha varit jobbigt. Så numera släpper jag på faktiskt.. Håller dock med dig om bråken hemma. Smågnabb och bråk, fine! Men storbråken får kanske hållas igenom på lite….

Snigeln
Snigeln
6 years ago

Lyssnade och det var verkligen gripande och så vackert!
Mina tårar började också rinna. Tycker det är bra att få lära sig att inte vara rädd för sina känslor.
Tack för en bra blogg!

niinis
niinis
Reply to  Snigeln
6 years ago

Ellerhur?! Så otroligt rörande…. blev så otroligt berörd. ♥ Tack för att du läser! KRAM

Eva
Eva
6 years ago

Hej! Det måste jag lyssna på. Jag är ju precis som dig rädd för att nåt ska hända innan det hänt typ och känslig men måste säga att inför mitt barn försöker jag nog inte visa att jag är ledsen.
Men det är nog som du säger att man ska nog visa sina känslor mera.
Jag kan ofta bli ledsen och rörd över saker.
Räcker ju att man kollar på tv så säger min son att- men mamma gråter du nu igen! Haha:-))
Men är det så att tjejer gråter mer? Varför är det så? Min man gråter aldrig.
Sen är ju han inte den oroliga typen som mig utan mer att allt ordnar och löser sig och det är inget att oroa sig för.
Du tar upp så bra saker i din blogg och tänkvärda saker. Stor kram till dig

AnsoAnna
AnsoAnna
6 years ago

Jag gråter lätt, vid glädje och vid sorg så barnen är vana vid att höra sin mamma snörvla framför TVn minst sagt

niinis
niinis
Reply to  AnsoAnna
6 years ago

Ååååh, gissa om mina är det? Haha….

Nästa inlägg

Veckomatsedel

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x