ANNONS

Hemmagjord kebab med blandad sås

/

Mitt i IDOL här hemma. Vet ni vad jag gjorde idag på eftermiddagen? Jo, vi tittade på TITANIC. Milo har nämligen pratat så himla mycket om Titanic den sista tiden. Han har undrat en massa och haft stora funderingar angående allt som hände kring denna gigant till båt. Vi tittade tillsammans på den, jag scrollade fram lite när det var för otäckt…. men alltså, hur underbar är inte den filmen? Jag ryser bara nu när jag skriver om det. Se den om du inte gjort det på länge. Du kommer älska`t!

Hörni, idag var det ju för tusan kebabens dag. Efter att ha googlat en del så hittade jag ett recept på kebabkött som jag bara måste prova. Ja men precis, du kan göra ditt eget kebabkött! Med de goda såserna till är det tammetusan en höjdare alltså.

RECEPT KEBABKÖTT

800 g blandfärs

400 g fläskfärs

1 1/2 msk spiskummin

3 st vitlöksklyftor

1 ägg

2 msk svartpeppar

2 msk lökpulver

2 tsk salt

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 100 grader.

2) Blanda alla kryddor med ägg och all färs. Rör om ordentligt så det blandas och blir jämnt i konsistensen.

3) Forma till en jämn rulle och rulla sedan in den i folie, 2 varv med folie. Det ska vara öppet i sidorna så köttsaften får rinna ut.

4) Lägg rullen på galler i ugnen med en plåt under så köttsaften får rinna ner i plåten. Ugnsbaka i 3,5 timma. Stäng sedan av ugnen och låt rullen ligga kvar och svalna.

5) Lägg rullen i kylen till dagen efter. Ta sedan fram den och skär jäms med rullen med en vass kniv, man kan också använda en osthyvel. Slicea sedan upp skivor och stek den innan servering.

Godaste kebabsåserna fixar du såhär:

VIT SÅS

2 dl créme fraiche

1 dl turkisk Yoggi

1/2 dl Fanta (apelsinsmak)

1 pressad vitlöksklyfta

1/2 msk chilisås

1 krm cayennepeppar

Salt

Vitpeppar

Gör såhär:

Blanda samman alla ingredienser. Rör om ordentligt. Låt den gärna stå kallt innan servering.

RÖD SÅS

250 g passerade tomater

1/2 gul lök

2 msk tomatpuré

1 tsk spiskummin

1 dl vatten

1 tsk strösocker

1 vitlöksklyfta

1 finhackad spansk peppar

Nypa salt

Gör såhär:

1) Skala och hacka lök, dela och kärna ur chilin, hacka den sedan.

2) Fräs det i olja i en stekpanna, pressa i vitlöksklyftan.

3) Tillsätt spiskummin och tomatpuré , fräs i någon minut till.

4) Häll på vatten och de passerade tomaterna. Låt puttra i ca 10-15 min. Rör om då och då. Tillsätt socker mot slutet, smaka också av med salt.

5) Mixa såsen med en mixer och servera tillsamman med den vita kebabsåsen.

1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00