Flygrädd

Tudiluuu!

Ni vet ju att jag strax ska åka till Mallis – det känns verkligen oh yes! ☀️ Det är för alla helger vi inte fick njuta av sol och bad denna sommar, sen vet jag inte hur mycket ni gjort det med tanke på att sommaren ju var det sämsta på över 160 år!

MEN – säger jag som Tony Irwing. Den förbannade flygresan ska genomlevas först, både dit och hem. Åh herreminjee. Vet ni hur många gånger jag vänt på det? Hur många gånger jag liksom kört runt det i skallen – tänkt bra tankar, tänkt hemska tankar, tänkt tänkt och tänkt. Ja men just det! Det är ju oftast där jag är – högt upp i skallen. Där jag INTE ska vara.

Jag drömmer ju ofta mardrömmar om att flyga. Av någon konstig anledning så handlar det alltid om nödlandning. Inget konstigt med det i sig. Det är bara det att det är jag som sitter i fören, UTANFÖR planet, hängande i vindrutan. Men WTF? Hur wicked? Orkar inte liksom.

Nu far tankarna mest runt med om jag ska dricka alkohol eller inte? Magen säger nej men hjärnan säger SUP DIG REDLÖS KVINNA! Tony kan sitta med Milo så kan jag sitta och sjunga snapsvisor och dra av en eller två fräsckisar. Nämen, av erfarenhet vet jag att det blir bättre när jag dricker. Lite halvljummen är bäst. Då bryr jag mig liksom inte riktigt lika mycket, jag är lite sköööön typ. Men jag vill inte alltid behöva dricka mig berusad för att flyga. Det har inte varit kul att knäcka sin första bira i bilen kl 04.30 liksom.

Min pappa skrattade så gott åt mig när vi flög till Luleå en gång. Jag flygrädd och panisk öppnade första ölen just 04.30. Han var i chock. Hade nog inte insett HUR flygrädd dottern hans var. Lagom till vi lyfte var jag lite halvtankad och satt och tjoade och tjimmade.

En annan gång flög jag till Spanien med en tjejkompis. Stod och hängde utanför Vodkabaren innan öppning. Beställde en 10:a gin och tonic som jag hällde i mig innan planet lyfte. Hon satt och sjöng Elvis låtar för mig när vi startade.

Men som sagt, jag vill inte hålla på och flyga onykter. Verkligen inte. Jag har läst om folk där paniken förvärrats när de flugit berusade. Nej nej nej! Det hoppas jag kunna slippa…. Jag är en typ 2. En typ 2:a är en sådan som är rädd för både själva flygandet med risk för krasch osv. Sedan är man också en person som inte tycker om trånga utrymmen. Tuppen JAG! Åh stackars Tom som var min terapeut för flygrädsla….det var mycket att bita tag i med mig må jag säga.

Just satt oss på flyget mot Gran Canaria Januari 2013.

Jag ryser av bilden. För att jag vet exakt hur jag kände där och då. Som tur var tog Milo massor av fokus. Det är så jag ska vara – fokuserad på annat än min rädsla. Den här flygresan tog lite drygt 6 timmar. Vår flygresa imorgon tar 3,45. Inte riktigt lika länge, också ett önskemål från mig. Inte flyga för långt. Eftersom det är som en enda kamp det där med att flyga så gör man det gärna så kort tid som möjligt.

Fick en liten filmsnutt skickad till mig som handlade om flygning häromdagen. En sån lugnande filmsnutt med ren fakta om statistik. Love it! Precis vad jag behövde. Nu ska jag fokusera på vad den här resan istället kommer att ge. Den kommer att ge sol, värme och avkoppling. ☀️

Det ska jag fokusera på, och att flygresan kommer att gå bra! ❤️

3
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Malin
Malin
6 years ago

Jobbigt! Har ingen erfarenhet men tänkte tipsa om antingen Postafen (mot åksjuka) som gör en lite dåsig alternativ om du råkar ha Atarax hemma (som används som ångestdämpande men även klådstillande – har fått till barnen vid vattkoppor/svinkoppor), denna visserligen receptbelagd. Båda dessa gör mig lite lagom dåsig och avslappnad, men utan den efterföljande tröttheten som alkohol. Lycka till imorgon!

Minna
Minna
6 years ago

Nej nej till alkohol säger jag. Ladda ner film, poddar, musik i stället. Dessa tankespöken behöver ersättas med något som kan få dig på andra tankar. Jag har också varit ångestladdad inför flygresor, Reser flera gånger per år och minst ett par långflygningar men tack vare just musik å filmer har jag nu kunnat slappna av och njuta av resan.

Anja
Anja
6 years ago

Får barnen vara lediga från skolan i er kommun? Här är det då absolut skolplikt som gäller.

niinis
niinis
Reply to  Anja
6 years ago

Absolut! Det var inga som helst problem. Milo har fått ledigt i 2 veckor. Vi kommer att ta med lite som han får göra på Mallis så han inte halkar efter.

Helena
Helena
6 years ago

Det är större chans att råka ut för en bilolycka än att dö i en flygkrasch. Tror vi alltid måste försöka fokusera på att vi bara lever en enda gång och då ska man göra det man är rädd för och inte vara rädd för det! Tänk på vart du ska och hur härlig du kommer få det!

Anna-Lena i Frankrike
Anna-Lena i Frankrike
6 years ago

Min chef är utbildad pilot och han säger att det verkligen är minimal risk att ett flygplan krashar, allting är så himla säkert och det är större risk att du är med om en bilolycka på väg till jobbet än att ett flygplan kraschar. Tänk på alla de tusentals flygplan som flyger varje dag och inte kraschar!

Anna A
Anna A
6 years ago

Hej Nina!
Har ett tips som jag ger till alla flygrädda – Valerina Forte. Klockrent! Två tabletter sen känner du ingenting. Känner många som är flygrädda och har blivit hjälpta av dessa tabletter, finns i hälsokostaffärer samt på Apoteket. Hoppas det funkar även för dig om du väljer att testa 🙂

Eva
Eva
6 years ago

Jag vet ju precis hur du känner och vi har bokat resa nästa år som jag oroar mig för redan innan vi bokade:-((
Men ett tips! Häromdagen intalade jag mig att om jag stannar hemma från resan så är nog risken större att jag är med om en olycka med bilen än att det händer nåt när jag åker på resan. Och då tänkte jag att det är nog bättre att flyga iväg. Det kändes lite bättre en stund när jag tänkte så.
Blir galen på det här att man ska behöva gå och oroa sig för allt hela tiden, hela livet! Sjukt jobbigt!
Grejen är att jag är inte mest orolig för mig själv utan för alla andra och att det ska hända mig nåt så jag inte finns där och kan ta hand om och skydda min familj från allt ont.
Men det ÄR säkert att flyga! Mycket säkrare än att åka bil! Du måste tänka på det!
Kraam och ha en trevlig semester!

Peggy
Peggy
6 years ago

Hejsan Jag vet hur det könns! Vi har inte varit utomlands på flera år pga min flygSKRÄCK! Vad var det för film du såg? Kan du tipsa om den? Tack på förhand

Nästa inlägg

Hur en natt kan se ut för en mamma

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x