Nyttig glutenfri muggkaka

Något som jag lite då och då slänger ihop till mig själv en glutenfri muggkaka. En riktigt kladdig och god kaka som jag njuter av till max. Den är till bara mig och jag älskar att sitta och mysa och äta den i lugn och ro. Helst till något gott te med mjölk i. Kaffe funkar ju lika bra med det såklart! För att inte göra den så onyttig så brukar jag äta den till vaniljyoghurt och blåbär. IMG_1424 IMG_1431

Nyttig glutenfri muggkaka

½ dl havregryn
½ dl rismjöl
1 mogen banan
1 ½ msk kvarg (funkar med naturell yoggi också)
1 ägg
1 tsk bakpulver
1/2 msk honung
3 tsk kakao
2 msk kallt bryggkaffe/espresso

Gör såhär: 

Busenkelt. Bara ta en handmixer och mixa ihop alltsammans i en bunke. Ta fram två lite mindre kaffekoppar, smörj dom invändigt med lite olja i om du vill. Jag gjorde inte det eftersom jag skulle äta direkt ur muggen. In i micron i ca 1 min. Jag kollade så den inte blev torr, den ska fortfarande vara lite kladdig liksom. Jag hällde sedan på lite vaniljyoghurt och lite blåbär uppepå.

34
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Malin
Malin
6 years ago

Mums! Tror du det går att göra den i ugnen också? Hur många grader i så fall? 🙂

niinis
niinis
Reply to  Malin
6 years ago

Aldrig testat, men det går säkert. Tänker mig 175 grader i ca 15 min kanske?

Nästa inlägg

Bästa concealern för linjer

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x