5 typiska saker med beachlife på Mallorca

Lite observationer från denna resa so far.

Alltså, vi beställde en ren och skär charter. Det är ”åka utomlands som en riktig turist” kind of thing.

Vi har en vän i resebranschen som är otroligt berest själv. Säg det landet han inte varit i liksom. Han föreslog en helt annan typ av resa till oss, mer ta flygstolar till Palma, bo på häftiga ställen och uppleva massor. Den resan vill jag också göra en dag, helt klart. Det lät fantastiskt.

Men denna gången ville vi vara T U R I S T! Du vet….stort hotellkomplex, reseledare, barnklubb, färdigutstakade utflyktsmål och hela konkarongen. När man inte behöver tänka själv. Allt är serverat och klart. Vi är också här mer för avkopplingen. Stranden, solstol och bara vara…. Efter en slitig sommar så har vårt sikte varit inställt på en resa som bara skulle servera oss allt klart. Kanske inte upptäcka fullt så mycket men däremot njuta av det enkla turistlivet. Dessutom är ju jag en rookie. Flygrädd som en gammal trasa och allt annat än berest.

Sen var det vissa saker man hade glömt bort med att resa utomlands.

”Heeeey Familyyy, hey Shakira. Special price for you. Look at this bag, new for today.”

”BILLIG”

”Hey Mammiiii, look what i got for ju. Är du fra Nörge? This one’s for you, only for tie”.

”You the boss, you buy handbag from me. Listen, i give you special price. You pay 10€. Don’t tell anyone”

”Business go bad today, only old people here. Everyone go home today”.

Läs detta med en härlig Jamaikansk accent.

Ämen jag döööööör vad jag har garvat åt dessa försäljare alltså. Jag fixar inte att vara otrevlig och ohövlig och snäsa av dem. Kan inte….vill liksom säga ”Tack men nej tack” på ett hövligt sätt. Ok, det har jag fått ångra både en och två gånger nu.

Haha…. flera ggr per dag kommer de fram och försöker sälja grejer. Speciellt han den här:

Jag vet inte hur många ggr per dag han slänger upp de där väskorna och glasögonen på min solstol. Alltså på riktigt. Fleeeera ggr per dag.

Nu har jag börjat kolla in de andra som ligger här. De är korta i tonen, tittar inte upp på honom utan mer eller mindre snäser av honom. Då går han vidare fortare än kvickt. Det var alltså den attityden jag hade behövt haft såhär i efterhand. Just innan vi gick hem idag kom han förbi och gav mig en high-five. Haha… lite kul är det ju även om det är lite enerverande.

Han ska åka till Gran Canaria när säsongen är över här. Gissar att han har lika mycket tillstånd där som han har här på Mallorca. Host host….vet inte hur det där funkar men de är fasligt rädda för polisen.

”Coco-melon, pineapple-melon, mango-melon” skriker han. Sen kommer han och tjoffar upp dessa frukter värre än en samuraj. Hans vita linne skvallrar om att han tjoffat en del i sina dagar. Han vandrar fram och tillbaka från lunchtid ungefär…. Vi köpte en melonbit av honom och gav 40 kr för den. Den var magiskt god precis som all annan frukt här. Honungsmelonen är så fantastiskt god, saftig och smakrik så det bara dryper om den. Den är min favorit!

”Coco-melon” här tjoffar också upp kokosnötter och mangosar som ett riktigt jäkla proffs alltså. Han är beundransvärd!

Det vandrar omkring 4-5 såna här vackra amazonaskvinnor och säljer flätor, såna inbakade tajta. Sedan kan man få såna fina långa tofsar till.

Jag har frågat Milo om han vill göra några i sin mohikan men han hakar inte på. Själv blir jag så galet full i skratt när jag tänker på Monica i Vänner när de åkte till Bahamas på semester och hennes hår blev så frissigt. Då skulle hon till frissan och kom därifrån med såna flätor. Skrattar nu bara jag tänker på det. Chandler höll på att svimma liksom.

Aaaaahahahahah! Kan inte sluta skratta!

Massage blir man erbjuden sådär en 14 ggr per dag också. Har sagt nej hittills men tror att jag kanske ska hoppa på det nån dag? Tony tyckte det var superskönt i alla fall. Tydligen hade han hittat muskler på Tonys ben som han knappt visste att han hade. Gjorde vansinnigt ont, men var också väldigt skönt! Jo, så någon dag kanske…..ni vet ju jag och massage. Skrev ett inlägg om det förut. Om att jag är så otroligt känslig för det och kan verkligen bli sjuk på riktigt av det.

Sanden. Det är så vackert och härligt med den vita sanden. Dock så spunkar jag ur på allt sand vi drar in hemma. Alltså, det är sand överallt. I sängen, på golvet, på balkongen….ja men öööööverallt! Blir galen! Igår blev jag en galen städtant och skickade in familjen i badrummet direkt när vi kom hem. Bar ut alla våra väskor, skor, leksaker och kläder på balkongen och gjorde rent det där. Det blev MYCKET bättre inomhus. Är så glad att de städar varje dag, även om jag också gör det för det finns inget värre än sand under fötterna innan man ska hoppa i säng. Haha….

Men, vi gillar stranden bättre än poolen. Milo älskar att bada i havet med sin luftmadrass. Det är helt klart värt de 180 spänn vi betalar varje dag för att få ha 3 sängar och parasoll på stranden. Så dessa galna människor kan fortsätta lägga ut sina handdukar. Vi struntar faktiskt i poolen, dessutom är vattnet kallare i den än i havet. Säger jag som inte ens har badat. Men snart så….

Det var lite reflektioner från beachlife här på Mallorca.

Dags att jobba lite och sen ska vi ned till stranden igen. Hoppas Du får en riktigt mysig lördag! Vi hörs sen igen.

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
NinaKatarina Andersson
NinaKatarina Andersson
6 years ago

Det är ju klockrent. Jag köper gärna en väska eller ett armband, tänker lite att dom måste ju oxå leva.
Massagen testar jag gärna.
Många är otroligt otrevliga mot dom och samma människor är otrevliga även mot serveringspersonal på hotellen.
Det är en konstig värld vi lever i.
Kram

Vickis
Vickis
6 years ago

Haha, kom ju precis hem därifrån så jag känner igen alla grejer på din lista!
Men vi åkte på semester utan barnen så det blev nog inte liiiika mycket sand. 😉
Vi såg till att alltid ha på oss det de sålde, solglasögon, väska, klocka och då blev de faktiskt lugnare.
Jag skulle nog dock vilja lägga till en till typisk sak på listan; pepparkaksbrun topless tant 70+

Amanda
Amanda
6 years ago

Så härligt det låter! Varit på Mallis massa gånger och känner såklart igen mig totalt. Åker snart på en weekend till Palma med 🙂

Måste bara säga: köp inte frukt från dom!!! Ja dom är livrädda för polisen (olagligt) så när de civila poliserna kommer springer alla och gömmer sig. Har sett några bli tagna, då kastade poliserna frukten i sanden och sen i papperskorgen. Men när de hade gått kom de som gömt sig fram och tog upp frukten igen, sköljde av och sen sålde de den igen… så bara ett tips att undvika det!

Dessutom, om du ska ta en massage. Betala aldrig innan massagen. Kommer polisen så springer massören iväg och dina pengar är förlorade 😉

Kollar in här varje dag och på instagram och längtar mig bort till Mallis! Kram

Liniz Travel
6 years ago

Ha ha så
Sant 🙂 charter Life!!!!njut av resan!!!! Så avis kallt i Dalarna ktamar

Minx
Minx
6 years ago

Det har ju varit ganska mycket på nyheterna om Mallis och speciellt Palma. Lokalbefolkningen är otroligt less på alla turister, med undantag för försäljarna, då. Har ni märkt av det något?
Och sen måste jag beundra dig för att du skrattar åt alla försäljare som hela tiden är så på, jag skulle inte kunna koppla av en sekund 🙂

Ha en fortsatt trevlig semester!

niinis
niinis
Reply to  Minx
6 years ago

Inte märkt…. Ja jag kan inte göra annat än skratta.

Natalie
6 years ago

När jag och sambon var i Grekland gjorde jag ett litet intjack i städskrubben på hotellet, och vips hade jag egen sopborste och skyffel på rummet!!

niinis
niinis
Reply to  Natalie
6 years ago

Jag hittade det igår! Wiooooo……

Nästa inlägg

Kycklinggryta a la Niiinis

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x