ANNONS

Kladdkaka med vit choklad och Nutella

/

Dags för ett härligt lördagsrecept. Denna kladdkaka kan jag lova blir uppskattad till taket. Denna kladdkaka serverades i Kaffestugan några gånger och det var väldigt många som uppskattade den massor! Det är något extra så fort man tillsätter choklad och i det här fallet smält nutella. Fantastiskt skulle jag vilja säga!

P1010002

Kladdkaka med vit choklad och nutella

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 krm salt
100 g smält vit choklad
1 1/2 dl smält nutella

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm.

2) Smält smöret och låt svalna något. Du kan också smälta den vita chokladen i ett vattenbad eller i micron. Smält också nutellan så den blir rinnigare.

3) Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan.

4) Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i smöret.

5) Häll i smeten i formen. Ringla sedan på den vita chokladen och sist nutellan . Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt och lite wobblig. Låt den sedan svalna helt så sätter den sig och det går lättare att skära i kakan. Servera gärna med lätt vispad grädde. VANSINNIGT GOTT!

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för fler recept på mat och bakning, inspo och tips. 

2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00