8 HALLOWEENPYSSEL

Tänkte tipsa dig om lite DIY (do it yourself) grejer att hitta på till Halloween! Såna tips kan man inte få för många av känner jag.

APELSINPUMPOR.

Många tycker att det här med pumpor och gräva ur dem är både jobbigt och slabbigt. Dessutom kanske man inte ens gillar smaken. Då tipsar jag om dessa apelsinhuvuden. Fyll med godis eller något annat du gillar, du kan också fylla dem med värmeljus.

Du behöver: Apelsiner. Godis som skittles, jellybeans eller m&m:s.

Såhär gör duSkär av toppen på apelsinen, skär sedan längs med sidorna med en vass kniv. Skär inte för mycket av det vita inuti apelsinen, den skyddar nämligen mot fukten som sitter i skalet. Ta sedan en sked och skrapa ur det sista. Frys den i en halvtimma och ställ den sen i kylen tills den ska fyllas.

SPÖKLJUSSLINGA.

img_9455-1.jpg

En jättehärlig detalj i dessa halloweentider är denna ljusslinga som ser ut som spöken.

Du behöver: En ljusslinga med 20 ljus (just nu 99,90kr) eller en en ljusslinga med 10 ljus (79,90 kr). Finns batteridrivna ljusslingor (30 kr) också. Vitt tyg eller vita stora servetter. Svart penna.

Såhär gör du: Ta en bit vitt tyg, funkar med stora servetter också. Klipp ett hål i mitten så du kan trä den på själva ljusbollen. Det finns ljusslingor med risbollar som är avtagbara, men om du inte har det funkar det att göra såhär. Samla ihop servetten precis vid fästet av ljusbollen. Knyt en vit tråd runt, alltså ovanpå ljusbollen så du fäster tyget/servetten där. Knyt en till tråd runt ”halsen” på spöket. Måla dit ögon och mun med en svart penna. Klart!

<

SPÖKGIRLANG.

Finns en enklare variant av denna girlang också. En utan lampor men nog så söt ändå.

Du behöver: Flirtkulor, men det funkar alldeles utmärkt med bomullstussar också. Servetter i vitt. Snöre.

Såhär gör du: Ta flirtkulorna (eller bomullstussarna) och lägg in i mitten av servetten. Trä ett snöre runt ”halsen” på spöket. Snöret kommer också funka som själva girlangen så knyt ordentligt.

HÖSTIGA LJUSHÅLLARE.

Dessa är ju bara föööör söta. Snacka om höst och fint. Så vackert att ställa på trappan hemma under Halloween.

Du behöver: Glasburkar. Höstlöv. Lim. Snöre av något slag.

Såhär gör du: Tvätta ur burkarna. Ta en pensel och bred på lim på insidan av burken. Fäst löven längs med väggarna. Fäst även lite lim uppepå löven. Låt torka. Lägg i värmeljus och fäst snöre runt burkens topp.

MILOS OCH MINA FLADDERMÖSS.

Dessa fladdermöss blev lite roliga att ha framme på Halloween. Enkla att bara ställa någonstans.

Du behöver: Toalettpappersrulle, svart färg, svart papper, lim, vit penna.

Såhär gör du: Börja med att måla rullen. Klipp ut vingar i svart papper. Fäst dessa på ryggen av fladdermusen. Rits dit ögon och mun med den vita pennan. Jag fäste också ett snöre runt huvudet på den så den blev lite ninja. Haha….

KORVMUMIER.

Med en enkel deg som du gör i en påse får du dessa roliga korvmumier. Lovar att de blir superpoppis bland barnen.

Du behöver: Pinnbrödsdeg, senap och korv.

Såhär gör du: Recept till degen, vira den runt korvarna, kom ihåg att vira runt ”huvudet” på korven. Efter korven är tillagad (står också i receptetlänken ovan) duttar du dit senapsögon med en tandpetare.

MINI-SPINDELPIZZOR.

Helt ljuvliga små minipizzor som du tillagar enkelt med bara 4 ingredienser.

Du behöver: Pizzadeg, svarta urkärnade oliver, riven ost och tomatsås.

Såhär gör du: Tryck ur små rundlar ur pizzadegen med ett glas i valfri storlek, lägg på lite tomatsås och riven ost. Ta oliverna och dela vissa på mitten för att få ett huvud till spindlarna. Ben slajsar du genom att dela oliven på längden och sedan skiva dessa. Kroppen får du genom att ta en del av en delad (på längden) oliv. In i ugnen på 200 grader i ca 15 min.

HALLOWEENBAKVERK. Lite roligare muffins att ställa fram på fikabordet eller till efterrätt är aldrig fel. Receptet till dessa hittar du HÄR!

Hoppas Du ska få lite inspo till lite pyssel därhemma till vår mysiga Halloweenhelg.

4
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Purina kattevent

Nästa inlägg

Kattsoppor från PURINA

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x