Drömde om Martin Timell

Tack för inputs på inlägget där jag drömt om Martin Timell. Ni är kloka ni…. Ja jag skrev att jag drömt om honom. Ingen speciell dröm mer än att han var där. Jag skrev att jag trodde det berodde på allt som skrivs just nu.

Alltså jag känner att #metoo har satt igång något riktigt bra för oss kvinnor. Alla, eller de flesta, har något att berätta om sexuella trakasserier eller något annat som satt djupa spår.

Jag kommer aldrig glömma hur en kille på vår gård drog ner mina trosor så alla barnen på hela gården såg. Jag kommer aldrig glömma det även fast jag var rätt liten.

Jag kommer aldrig glömma matsalskön i högstadiet och den där handen innanför min kjol som bakifrån tog ett fast grepp om hela mitt underliv utanpå mina trosor….. och jag som hade mens med en stor binda i trosan. Jag mådde illa och skämdes.

Just dessa händelser ut mitt liv är på något sätt inte alls allvarligt. Vi pratar inte våldtäkt…. Men det är händelser ur livet där man får en bild av hur det sett ut. Hur små såna här kränkningar fått en att känna.

Det finns ett antal till såna här liknade historier ifrån olika åldrar ur mitt liv. En del händelser minns man vagt, sen finns det händelser som satt sig som djupa fåror i ens minne. De flesta händelserna har jag försökt skrattat bort. Som att ”ojsan, tog du mig på brösten bara sådär”….haha! Gubbar…unga män…det finns ingen ålder på dem heller. Jag kallar detta förlåtande beteende för ett destruktivt beteende, för att jag inte visste bättre och för att jag inte vågade annat. Om #metoo hade funnits då så hade jag förmodligen vågat bli arg, t.o.m vansinnig på hur man blivit behandlad. Där och då. Men det fanns inte, man visste inte hur man skulle hantera vissa situationer.

#metoo är det bästa som kunde hända för våra barn som ska växa upp. Nu vet dem! När både kvinnor och män får svart på vitt på vad som rätt och vad som är fel så finns det inga frågetecken på hur man ska hantera en situation!

Man kan inte gå fram till en främmande kvinna fast man är Snygg-Eric och daska henne på röven! PUNKT!

Man gör inget mot någon om du inte känner den personen ordentligt och den personen vill det! PUNKT!

Säger någon NEJ, så betyder det NEJ! Ge fan i den personen då! PUNKT!

Jag håller som bäst på att uppfostra tre pojkar! Två av dem är vuxna. Något som jag präntat in i deras huvuden sedan de var små är:

1) JAG ÄLSKAR DIG!

När de blev lite äldre och tjejer blev aktuellt så var det:

2) ETT NEJ ÄR ETT NEJ!

3) SKYDDA ER!

Sen kan man bara hoppas och be till högre makter att det fastnat! Att lära sina barn att respektera andra människor är såå viktigt, då har man i alla fall gjort vad man kunnat som förälder!

Hur dessa mäktiga mediamän behandlat kvinnor är för mig helt ofattbart! Jag kan inte förstå…vad rör sig i dessa personers huvuden? Som någon skrev, hur mår Martin Timells fru nu? Det tänker jag också. Hur känner hon sig? Hur känner Martin Timells barn? Barnbarn?

Så om jag ska ha en input i allt detta är det att det är bra. Som fan! Äntligen!

Tack för ordet, i nästa inlägg ska jag skriva om vår dag! ❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna-Lena
Anna-Lena
6 years ago

Men du, varför säger du att det som hände dig inte är allvarligt? Du mådde ju illa och skämdes, det är väl rätt så allvarligt? Jag förstår att du menar att det är skillnad på våldtäkt och att bli tagen mellan benen. Men så fort någon mår dåligt av något så är det allvarligt tycker jag. Förminska inte det som hände dig!
Jag tycker att Metoo är så bra för det har fått tjejer (och killar) att få upp ögonen för vad som inte är ok. Jättemånga saker har hänt mig men som jag tidigare skyllde på att det var för att killar bara var så, men det är ju inte sant, är vi bara där för att killar ska kunna ta för sig? Nej.

Skatan
Skatan
6 years ago

Säger ju det.. du är så jäkla BRA! <3
Jag står här bakom dig, bredvid dig- tillsammans kommer vi skapa en förändring!
Nu fasen räcker det!! Jag backar dig!

Jag backar även Anna-Lena i hennes kommentar. Bra skrivet-rätt tänkt!

Jag backar! Men aldrig bakåt Jag backar UPP!!

anneli
anneli
6 years ago

Ja vi är verkligen många som har varit med om dessa ögonblick som vi inte glömmer. Fy sjutton. Jag har 2 söner och de skulle aldrig bete sig på det sättet. Jag har oxå en dotter. Hon berättade att en gång när hon stod på puben och beställde en öl kom det en gubbe förbi och petade på hennes bröst och sa ”boop” !! Hon blev så jäkla förbannad så hon vände sej om och slog knytnäven rakt i fejset på honom. – vad gör du.. gnällde gubben.
– Vad fan gör du sa hon till honom och han lommade iväg.
Vilka kassa gubbar och killar det finns.
Jag skulle kunna skriva en hel bok om olika händelser av det här slaget och det är hemskt!
Vi håller ihop nu tjejer! Hoppas det här med #MeeToo är en början på en revolution och något bra som kommer förändra patriarkatet i samhället …att våra barn och barnbarn kommer att prata om och ha nytta av i framtiden. Mitt barnbarn är 9 månader,..hoppas att aldrig hon får vara med om saker som du och jag varit med om. Kram.

Nästa inlägg

Pepparkaks och kaffemums

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x