PMS – och hur jag blivit hjälpt

Godmorgon finisar!

Nypromenerad och hemkommen från lite trädgårdsfix.

Alltså, idag har jag känt mig som ett ösregn. Jag vet att det återigen beror på PMS så det är inga konstigheter. Det är bara det att det alltid liksom överrumplar en. Man är inte beredd att bara en morgon vakna och känna så sjukt annorlunda inför allt.

Jag tackar ändå gudarna att jag fick kontakt med Mia Lundin och all hjälp jag fått genom henne. Kan säga att från att ha haft PMS som totalt däckade mig som människa och gjorde mig till en person jag inte längre kände igen till att ändå ha det i någon form av kontroll har varit värt allt för mig.

Jag får hemskt många frågor om hur jag balanserat mina hormoner så jag tänkte att jag skulle skriva om det. Kanske hjälper det fler därute?

Såhär var det för mig….

Min PMS har bara eskalerat från jag var 35 ungefär. Den har drabbat mig som en kägla en gång i månaden. Jag har blivit hemskt elak, inget tålamod, arg, uppgiven, trögtänkt, ännu mer hypokondrisk bitter och sur för att nämna några härliga egenskaper den fört med sig. Kroppsligt så har jag varit galet svullen, trött, ont i lederna, svårt att tänka klart, svårt att ta beslut, problem med magen, huvudvärk, svårt att sova. Ja hade också genomgått 2 extra mammografier då mitt vänstra bröst gjorde så vansinnigt ont. Jag hade också besökt gynakuten då min ägglossning aldrig ville gå över och bara gjorde onda hela tiden. Inga konstigheter hittades förutom att man såg att jag haft ägglossning.

Man kan säga att allt liksom bara rämnade vid PMS. Hade läskiga känslor som att jag var på väg att bryta samman, som att jag ville separera från Tony och bosätta mig i skogen. Så totalt uppgiven och ”fucked up”. Förrförra sommaren så rämnade det fullständigt. Jag bröt ihop samma dag som Tony gick på semester. Bara grät hysteriskt och kände mig såååå lost i min egen kropp.

Jag hade den våren haft konsultation med Mia Lundin och hon hade ordinerat mig en herrans massa tillskott som jag då inte ännu vågat ta. Men efter denna meltdown så kände jag att jag behövde göra det. Jag behövde våga för såhär kunde ingen av oss längre leva.

Efter 2 dagar fick jag den första känslan av att något förändrades. Efter 2 veckor kunde jag känna lite lycka igen. Men den största förändringen kom när det var dags för nästa pms. Det var mitt i vår semester och vi märkte INGENTING! Ingen av oss! Det var en chock faktiskt….för oss alla. För plötsligt var jag inte sådär lost längre. Visst kände jag att kroppen förberedde sig för mens, men alltså….inte ens i närheten av vad det varit.

Det onda i bröstet försvann, de långdragna ägglossningarna likaså. Jag kunde kontrollera känslor och tankar på ett helt annat sätt. Sömnen fungerade igen och jag kände mig så annorlunda. Jag hade t ex haft en inflammation i en axel som aldrig ville gå över. Den släppte efter 3 veckor efter att jag haft det i 6 månader. Ja men helt bisarrt alltså!

Jag stopper i mig samma saker idag och kommer fortsätta. Jag använder också en progesteronkräm så fort ägglossningen går över. Utan den krämen – Nämen det går inte. Den hjälper mig med allt!

Enligt Mia Lundin så led jag av något som heter förklimakterie. Det är när kroppen förbereder sig för klimakteriet. Detta kan pågå i flera år, vi pratar tiotals år. Mina blodprover jag tog visade detta vilket gjorde det enkelt att bestämma vad jag skulle ta.

Idag äter jag Omega 3, magnesium, d-vitamin, b-komplex, zink, magbakterier och sen tar jag krämen två dagar efter ägglossning fram till mens. Å jag säger såhär – hur hade jag överlevt annars? Visst, man kan ju ta tabletter som jag vet att mänga gynekologer skriver ut idag som liknar lyckopiller, men jag vägrade. Jag ville inte, jag är rädd och ta det och jag vill så gärna hjälpa kroppen på naturlig väg. Alla gör som dom vill med det men detta var mitt val.

Ni som har hormonspiral eller äter p-piller har inte detta problem på samma sätt då dessa grejer ger kroppen hormoner. Men jag tål inte den sortens hormon. Jag blev knäpp och mådde hemskt dåligt. Så detta fick bli min väg.

Mia Lundins metoder kommer kunna hjälpa mig när jag hamnar i klimakteriet också vilket gör mig lättad, detta för att jag vet hur mycket min mamma led av klimakteriet.

Kan varmt rekommendera dig att kontakta Mia Lundin, finns massa matnyttigt att läsa på hennes sida. Den hittar du här!

Har som sagt städat lite på utsidan. Vi får fortsätta i helgen sen. Det är mycket lull lull man har framme på sommaren som måste ställas undan över vintern. Önskar man bodde i ett medelhavsland, där behöver man inte ställa undan ett jota!

Blev lite nagelhaverier dock! Funderar på att bygga naglar igen….hmm svårt val då jag också trivs med mina egna naglar.

0
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
6 years ago

Tack för att du berättar om detta och delar med dig! Var även inne och läste på Mia Lundins sida. Mkt intressant läsning om pms-klimakteriet. Bra och viktig information!

Nina L
Nina L
6 years ago

Åh! Är där också. Magnesium o d-vitamin har hjälpt mig också.
Klickade på hennes sida ovh hon tar tydligen inte mot nya kunder… tråkigt…. annars hade jag nog bokat. Men, får kika vidare.

Kramix fina du o ha en fin helg

anneli
anneli
6 years ago

Vad bra att du fått hjälp med PMS. Jag har kommit i klimakteriet. Jag höll på att bli tokig av alla värmevallningar jag hade dygnet runt. Skitkonstig vakna flera gånger varje natt helt genom svettig.
Jag hittade ett naturläkemedel på apoteket som har hjälpt mej. Det står på förpackningen att det hjälper ungefär efter 3 månaders användning. Jag kände skillnad redan efter 1 månad. Jag tänker inte äta hormoner som doktorn skriver ut. Skönt slippa vallningarna och skönt slippa PMS och mensen också.

Skatan
Skatan
6 years ago

Tack för att du delar med dig ❤
Ahaa ….?! känner jag, och tänker ” är jag i föris-klimis…Ahaaaaa!
Ska läsa inlägget ett par gånger till faktiskt. Läsa och lära.
Tack och kram!

Lisa
Lisa
2 years ago

Hittade din text när jag sökte info på nätet. Mia Lundin är fantastisk, har läst så mkt om henne.
Jag har _exakt_ dina symtom, förutom att jag dessutom har fått mkt oro och blivit typ hypokondriker. Har bokat tid på HerCare för att få hjälp. Tack för att du delar med dig!

Nästa inlägg

Chicken Fajitas med 3 såser

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x