Han är rädd….

Godmorgon finisar!

Sorry min frånvaro igår, hann inte in alls till dig igår. Men nu är jag här igen!

Så extremt mysig Kaffestugan är kvällstid alltså. Kolla bara? Den lilla stugan ute på landet känns som den står och kurrar bokstavligt. Allt gick bra igår och det mumsades på längden och tvären. ❤️

När vi kom hem så slocknade jag typ stående! Haha….jag är verkligen inte det roligaste sällskapet kvällstid just nu alltså!

Hörni, ni som är duktiga på det mesta!? Jag måste fråga lite angående vår hårboll Majlis? Har försökt googla men får liksom ingen klarhet.

Hon har börjat bita och rivas lite, ja alla andra i familjen utom mig. Milo kan knappt inte röra henne alls förrän hon rivs. Stora barnen upplever henne lite oberäknelig. Hon kan ligga och gosa i sängen och rätt vad det är så rivs hon. Med Tony funkar det bättre men hon river och biter honom också ibland.

Nu har det gått så långt så Milo börjar bli lite rädd för Majlis. Vi har hållit koll under en tid och vi märker att hon är fientligt inställd mot Milo. Numera så undviker Milo att vara i närheten av henne så mycket för rädslan att bli riven.

Milo har ju busat med henne men aldrig varit elak. Frågan är varför hon successivt kommit att bli såhär? Det känns som det blir lite värre hela tiden? Vi har försökt få Milo att tillrättavisa Majlis när hon har bitits och rivits men han törs inte, hon river ju honom.

Vi har t.o.m gjort så att Milo och jag suttit bredvid henne, så har jag klappat henne och sedan har vi bytt så att Milo klappat henne för att se hennes reaktion. Så fort han klappar henne så river hon direkt eller klappar till honom med klorna. Ibland funkar det men då är hon allt annat än avslappnad känns det som.

Hmm, det här börjar bli lite jobbigt och jag vet inte vad vi ska göra? Milo kan ju inte vara rädd för vårt husdjur liksom. Han hade berättat för farmor igår att han är rädd för henne. Då fick jag en klump i magen…..

Varför har hon successivt blivit sån? Hon är som vanligt emot mig. Hon tyr sig ju mest till mig och det är jag som matar henne för det mesta. Men mot andra i familjen verkar det som hon förvandlas lite i taget.

Någon som vet och förstår sig på katter, vad beror detta på? Vad kan man göra? Berätta gärna!

Nu ska vi snart gå upp och göra mysfrukost. Det blir långfrukost i soffan. Sen ska jag ta tag i det sista av min rensning för denna veckan. Imorgon ska det ju redovisas lite till. Kanske hinner jag baka något också, vi får se hur det hinns med under dagen.

Ha en fin söndag om du inte hinner in mer idag.

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

22 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
maria
maria
6 years ago

Är hon gammal? Vi har precis avlivat vår ena katt, med liknande beteende som bara blev värre, veterinären sa att det kunde vara demens.

niinis
niinis
Reply to  maria
6 years ago

Nej, hon fyllde ett i augusti.

Eva
Eva
6 years ago

Är hon kastrerad?

niinis
niinis
Reply to  Eva
6 years ago

Ja hon kasterades i somras.

Anna Göransson
6 years ago

Hon kanske tycker att hon äger dig och ser resten av familjen som inkräktare lite som ett barn,”det är bara min mamma ”

Annica
Annica
6 years ago

Usch vad jobbigt. Har ingen aning vad beteendet beror på men håll koll så att hon inte bits, kan sluta riktigt illa. Kattbett är inte att leka med.

Petronella
Petronella
6 years ago

kan det beto på att hon försvarar sin ställning i flocken? Dvs du är ledare och hon kommer efter i hierakin? Kanske bara Milo ska mara henne i någon vecka, du ska ignorera henne när smulor kommer, dvs du ska viss att Milo står högre i rang. Detta är bara en teori och jag kan kattdjur för lite. Kram

Ullis
Ullis
6 years ago

Usch jag vet hur det känns med ett förändrat beteende hos en katt. Jag hoppas att det blir annorlunda för er, men vi var tvungna att avliva vår 2 år gamla katt Sixten då han rev och bet oss allt mer.
När vi fick vår yngsta så gjorde han ett utfall för att bita vår son när sonen var 2 månader och där gick gränsen för mig.
Vi beslöt oss för att vi kunde inte riskera att han bet vår lilla bebis 🙁
Jag grät nog en månad (nybliven mamma och därav hormoner som flödade) över vad vi tvingats att göra. Jag sörjde vår katt länge. Detta blev så traumatiserande för mig… att tvingas avliva en ung katt men som blev ”farlig” för mitt barn så jag har inte orkat skaffa en ny katt än.. det är nu 9 år sedan.
Jag hoppas att det blir bättre för Maj-Lis och att hon upphör med sitt beteende och att Milo kan bli trygg m henne igen!
Styrkekramar till er!

anne
anne
6 years ago

Hej Nina
Är bara tvungen att skriva ett tips till dig om en ingrediens. .
Jag brukar inte kommentera.men gillade ett av dina bakpulver bröd/scones. Jag hade inge fil hemma så jag tog en yoghurt med choklad (lidls variant i en liten bytta) creamy yoghurt. ”Stracciatella.
Plus ett par ägg i smeten.
Provade med fram. Och scones en blev jättefluffiga och goda. .
Brukar bli kompa kan å konstiga.
Men detta ska jag fortsätta med.:)
Ett tips bara. Prova! 😉

Kika
Kika
6 years ago

Hur är hon innan, alltså verkar hon lekfull/busig eller ilsken? Är hon både ute och inne?

niinis
niinis
Reply to  Kika
6 years ago

Hon är bara inne. Lekfull har hon alltid varit, är fortfarande.

Kika
Kika
Reply to  niinis
6 years ago

Hon kan vara understimulerad, framförallt som du skrev att Milo brukar busa med henne, hon vill busa men är för hårdhänt. Om hon inte går ut kanske hon behöver mer deltid med er

niinis
niinis
Reply to  Kika
6 years ago

Nä men det känns inte alls som bus. Hon kan vara trött och ska sova och vill ligga på soffan. Om jag klappar då så njuter hon, men om Milo klappar så blir hon irriterad direkt och rivs på en millisekund.

Lotta
Lotta
6 years ago

1) testa att Milo matar som det nämnts här tidigare.
2) testa felliway gärna tillsammans med 1an
3) kan katten ha ont någonstans?
4) Milo är den som ska ha alla godsaker så katten förknippar Milo med något gott (liksom ge lite då & då).
5) Alla katter går inte ihop med barn brukar ge med sig då barnen blir större.

Sofia
Sofia
6 years ago

Jobbig situation. Hittade denna sida som kanske kan hjälpa, men jag skulle också kontakta veterinären.

https://www.agria.se/katt/artiklar/om-katt/vanliga-beteendestorningar-hos-katt/

Hoppas det löser sig!

Ninna
Ninna
6 years ago

Måste hon vara innekatt.? Om ni vänjer henne vid att vara ute en del så kan hon göra av med en massa energi ute och kanske är enklare att ha inne.

niinis
niinis
Reply to  Ninna
6 years ago

Hon törs inte gå ut.

Åsa
Åsa
Reply to  niinis
6 years ago

Det kan vara en ide i vår/sommar, när det blir varmare, att lämna ytterdörren öppen så att hon kan vänja sig gradvis vid utomhuslivet, tillslut borde nyfikenheten ta överhand, speciellt om ni också är ute i trädgården.
Jag har också en innekatt, Busen (vi bor på 3:e våningen i storstad). Jag har försökt ta ut honom i sele då och då men han gillar det inte alls, sitter hela tiden och stirrar på ytterdörren och vill in. Den glädjen när han kommer in igen är obetalbar:-) Jag tror dock att det hade varit annorlunda om jag kunnat göra som ovan. Vissa katter är väl större fegisar än andra:-).

Busen får också likadana utbrott som Majlis då och då, speciellt mot mig, medan min pojkvän verkar vara värsta hjälten. Jag jobbar hemifrån så är väl ”skåpmat” medan pojkvännen är borta 8 timmar varje dag. Jag är dock den som alltid ger kattgodis och största delen av maten så att Busen ska få en positiv association till mig:-) Han verkar dock gilla mig, för varje kväll sitter han lääänge och stirrar på mig, aldrig på min pojkvän, och blinkar långsamt (kan dock kännas lite obehagligt ibland med en stirrande katt 2 meter från mig:-). Jag försöker också oftast låta honom komma fram till mig istället för tvärtom för gos.
Det som jag märkt med Busen är att han går igenom stadier (han är 2 år nu) och ett beteende kan förändras över en natt och det är verkligen tålamod som gäller med katter. Lycka till!

Snigeln
Snigeln
Reply to  Åsa
6 years ago

Jag tycker personligen det är för riskfyllt att släppa ut sin katt på eget bevåg.
Sele eller innätad uteplats/balkong är tryggare!
Men vi tycker alla olika. Läste någonstans att det är som att släppa ut en 3-åring att klara sig själv.
Här finns lite info om för och nackdelar http://www.katterian.se/kattinfo/innekatt-utekatt/#.Whwc23lry1s

Snigeln
Snigeln
6 years ago

Hej!
Vad jobbigt:(
Låt Milo leka med henne varje dag med en sådan där fjäderleksak på snöre,
Svinga runt så hon får ordentligt med motion. Detta ska man egentligen göra innan varje måltid.
Låt honom också ge henne mat så långt det går.
Hur har han busat med henne?
Tillrättavisa en katt går inte så bra oftast det blir bara att katten inte litar på en sedan.
Blinka ofta till henne långsamt I LOVE YOU ( I med öppna ögon LOVE med stängda ögon och YOU när man öppnar dem igen. Det betyder att jag tycker om dig och har inga onda avsikter.
Låt henne nosa först på handen lite lätt och sedan stryck henne längs kinden när ni klappar henne.
Låt henne komma till er och inte så mycket tvärtom. Prata med mjuk röst och hantera henne med mjuka långsamma rörelser.
Hoppas det ordnar sig!
Kan tipsa om serien My cat from hell. Oftast så är det brist på motion och missförstånd mellan katt och människa enligt Jackson Galaxy.

Snigeln
Snigeln
6 years ago

Kan vara bra att kolla upp henne hos veterinär också.
Mår hon bra, hörsel och syn mm.
Känns som hon blir lätt rädd och tycker saker och ting är lite läskiga.

Viola
Viola
6 years ago

Det låter onekligen så att hon ”äger” dig och alla andra försvarar hon dig mot….Inte kul och tyvärr inget som jag sett att det försvinner (förlåt!) utan det kommer eskalera. Vår förra katt ”ägde” mig och efter X antal utfall (riva, bitas, kissade inne helt plötsligt) mot sonen, så fick vi tyvärr ta bort henne.. *usch*blir alldeles tårögd nu, så ledsamt! Stor kram till er alla <3

Nästa inlägg

Förvandlingen och skadad

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x