ANNONS

Pepparkakskolagrottor – Vinn en KitchenAid

/

OBS: Missa inte den fantastiska tävlingen i slutet av inlägget. 

Såhär är det. Jag har träffat en ny. Jag har träffat en ny kärlek. Jag blev handlöst förälskad och har bara fallit i dens armar. Allt annat som funnits tidigare har mina känslor fullständigt svalnat för. Det finns inget i det som jag längre vill ha. Min nya kärlek kom och svepte undan mina fötter och jag har bara gett mig hän. Låtit den kroka mig, vispa runt mig och bara gjort mig alldeles degig i kroppen!

Jag pratar alltså inte om att jag lämnat Tony, däremot alla köksassistenter jag haft tidigare. Alltså, herreminjeeee…..jag kan inte annat än fundera på vad jag hållit på med tidigare? Varför har jag inte skaffat en tidigare? Tänk alla baktimmar jag lagt på second-best maskiner. Alltså allvarligt! Jag som bakar så mycket och använder en sån här köksassistent flera gånger i veckan. Jag är verkligen helt tagen!  Det kommer verkligen ifrån djupet av mitt hjärta. Jag kommer ALDRIG mer att ha någon annan. PUNKT!

Jag har redan bakat massor med den och längtar till varje gång jag får använda den. Detta är en KitchenAid ARTISAN. En större modell med större degskål som man liksom vevar upp när degkrokarna och visparna ska jobba. SÅ sjukt behändigt med den lille armen på degskålen. Den är helt i metall och klarar riktigt tunga degar. Dubbel sats av en bulldeg är verkligen inga problem alls.

Bara själva vispen är sådär hårt rejäl, inget som böjs eller knäcks åt något håll. Man känner att allt är mer rejält och ordentligt liksom. Det är verkligen en väsentlig skillnad.

Denna får helt klart stå framme som en jättefin inredningsdetalj såklart. ♥

Jag bakade härliga pepparkakskolagrottor! Långt ord men oj så gott!

RECEPT:

4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g mjukt smör

Fyllning:

1/2 burk karamelliserad mjölk
1 tsk pepparkakskrydda

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Rör sedan ihop de torra ingredienserna, ha i det mjuka smöret. Arbeta ihop detta med ”kakvispen” i köksassistenten. (Det är sååå smidigt att göra kakdeg med köksassistent).

2) Rulla till 12 bollar och lägg i muffinsformar, jag använde såna i silikon.

3) Grädda i cirka 11-13 minuter, eller tills de fått gyllengul färg.

4) Gör hål i mitten av kakorna. Blanda karamelliserad mjölk och pepparkakskrydda. Klicka i blandningen i kakorna.

I nedan video visar jag tillvägagångssättet.

I mitt samarbete med KitchenAid har jag också fått möjlighet att tävla ut en KitchenAid Artisan 125 till min läsare! Hur kul är inte det? För att vara med och tävla vill jag att du kommenterar med ett recept du skulle vilja göra med hjälp av en KitchenAid – jag väljer ut ett favoritrecept den 20/12. Lycka till! (Obs: Kom ihåg att det ska vara hela receptet).

Vinner ni inte hos mig kan ni pröva lyckan i LOPPI:s tävling som ni hittar här

Och sist men inte minst så vill jag tipsa om en rabattkod till er också. Om ni köper antingen en KSM125 eller KSM175 på https://bagarenochkocken.se/ får ni 20% rabatt på alla KitchenAid tillbehör. Kod: LOPPI. Gäller t.o.m. 17 dec.

104
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00