Älska sig själv på 10 dagar

Hörni!

Jag ligger här med kissen på magen och glor på vår julgran. Eller just nu gör jag ju inte det eftersom jag skriver till dig.

Hu…idag har jag haft gråten i halsen. En klump som liksom inte velat ge med sig. Den har suttit där som en envis kvist på ett träd.

Jag kan inte riktigt ta på vad det är heller? Känner mig bara så stressad och uppgiven. Jag har alldeles för mycket att göra och klockan bara går känns det som. Samtidigt måste jag sköta bloggen (som är mitt jobb), min Facebooksida och Instagram. Svara på alla mail som ramlar in, just nu väldigt många. Kollar jag inte mailen ett par ggr i timman så blir jag för stressad över att missa och svara på något. Kaffestugan ska vara öppen i helgen och Milo är sjuk. Kommer han hinna bli frisk? Barnvakt? Behöver vi hjälp där ute? Flytten? Allt som ska fixas inför den….. Jul och Nyårsafton mitt i alltihopa!

Kanske är det att det är för mycket bara. Eller är jag deprimerad? Ja men du vet, det är precis kolsvart ute den mesta av tiden. Solen vet jag inte när jag såg senast? Är det som det står i citatet här ovan, det är min inställning?

I samma sekund som jag gnäller av mig får jag dåligt samvete. Det är liksom inte ett skit synd om mig egentligen. Men ibland har man bara en obehaglig känsla i sig som man inte riktigt kan höra något åt eller ta på.

Idag är det 10 dagar kvar till julafton. Hittade en lista som handlar om att tycka om sig själv. Kanske är ni några fler som stressar sönder och slår knut på er själva, kanske behöver ni också ge er själva lite kärlek!? ❤️❤️❤️ På 10 dagar ska vi bli bättre på att tycka om oss själva.

Dag 1: Skriv och berätta om ett av dina favoritcitat

Dag 2: Skriv och berätta om vad som gör dig riktigt glad och lycklig

Dag 3: Skriv och berätta om din/dina inspiratör/er

Dag 4: Skriv ett sms till en valfri person för att visa din uppskattning för denne! Visa oss sms:et!

Dag 5: Skriv och berätta om något som gör dig unik

Dag 6: Visa ett äldre foto på dig själv som du gillar, skriv varför

Dag 7: Skriv och berätta om en egenskap du har som du gillar med dig själv

Dag 8: Träna i 30 min. Det kan t.ex vara en PW eller lätt jogging. Skriv och berätta hur det kändes efteråt

Dag 9: Beskriv dig med fem positiva ord

Dag 10: Skriv en lista på saker som du är tacksam för

DAG 1) Skriv och berätta om ditt favoritcitat:

Det här är mitt favoritcitat. Det här försöker jag verkligen leva efter. Jag som oroar mig ohälsosamt mycket om saker jag knappt kan påverka, morgondagen, barnen, Tony, mina föräldrar osv osv blir typ galen ibland.

Det här citatet får mig på andra tankar, för det är verkligen så sant! Det här försöker jag leva efter varje dag.

Nu är det din tur! Vilket är ditt favoritcitat? Har du något? Varför är det ditt favoritcitat?

Kram Nina ❤️

 1. Lotta skriver:

  Bakom molnen lyser alltid solen!

 2. Jenny skriver:

  You can. End of story.
  Har det till och med intatuerat på min arm 🙂

 3. När jag blir (för) stressad så brukar jag försöka ta en halvtimme för att sätta mig och skriva ner vad jag egentligen måste göra, vad är det som stressar mig? Istället för att bli för känslosam så försöker jag tänka praktiskt.
  Nu vet jag ju inte exakt vad det är som du är stressad över eftersom jag inte känner dig, men t.ex så kanske det bara skulle vara skönt att kunna börja med flytten? Köp hem flyttlådor och det du behöver (tips! banankartonger från ICA Maxi, 5kr/st som går till välgörenhet), sen kanske du kan ta en stund varje dag och packa en eller två lådor med sånt ni inte kommer att använda innan flytten? Ställ sen ner dom i källaren/förrådet/garaget och så börjar du iaf lite, utan att känna att det tar för mycket tid.
  Angående mailen så kan du ha datorn uppe och sätta på ljud när du får nytt mail, alternativt ha dom i telefonen så att du får ett litet pling när du får ett nytt mail, istället för att springa fram och tillbaka till datorn.
  Ring och hör med en barnvakt redan nu, fråga om det nu skulle vara så att Milo är sjuk i helgen, kan dom vara barnvakt då?

  Och du, julafton kommer ändå. Huvudsaken är väl att ni är tillsammans allihopa, inte vad ni äter eller gör?

  Ha det så bra!

 4. Gumman, förstår din stress och oro. Du vill ju alltid det bästa för alla! ❤
  Säg till om ni behöver hjälp med nåt, vad som helst! Kom å ät en bit mat med oss på nyår, i mysbrallor eller one piece om ni vill. Vi kan hjälpa er att flytta dagen efter. Vi är lediga så utnyttja oss! ☺ Det kommer lösa sig även om det känns tugnt just nu hjärtat.
  Ni vet var vi finns! Kramar i massor!!

  1. niinis skriver:

   Du är det finaste min vän! Blev tårögd sv din kommentar. Tack snälla snälla! ❤️ Vi kan väl höras om allt? Puss & kram

   1. Du är finast Nina! Alltid så godhjärtad och omtänksam!
    Absolut, vi hörs!! ❤ vi finns för er om ni vill. Puss & kram! ❤

 5. Maria skriver:

  ”Everthing will be ok in the end,
  If it’s not ok it’s not the end”

  1. niinis skriver:

   Men jaaaa, så jäkla bra!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..