Gott Nytt År!

Hej finisar!

Här sitter jag i skidkläderna i soffan. Som du ser så är det inte direkt feststassen som sitter på….

…..har nog aldrig känt mig så ensam som jag gör just nu. Tanken var ju att vi skulle ut till Tonys föräldrar med några av Tonys bröder med familj.

Men mitt på dagen idag började jag må lite kajko. Illamående, det rinner i ena ögat och helt slut i kroppen. På ett sjukt sätt, orkar inget annat än bara ligga på soffan.

Vi skulle stå för förrätten så Tony och Milo åkte ut ändå. Dom blir nog kvar för middag men kommer hem direkt efter. Bara det att det känns helt jäkla galet att sitta här själv. Antar att INGEN av er är härinne och läser heller. Så ensam var ordet.

Inatt bodde vi på First Hotel Brage i Borlänge. Mysig ingång medsamma man kom in. Jättebra service men lite skabbigt hotell. Jag brukar inte tala så om ställen men eftersom jag vet att många faktiskt får tips och ideer på t ex boende när de läser här inne hos mig så tipsar jag gladeligen, men jag kan också säga när något inte är bra. Hissarna var verkligen så sjabbiga. Rummen var ok städade och så men flera hål i emaljen på badkaret, hål i kaklet på flera ställen i badrummet. När man duschade eller badade så flöt det vatten ut över hela golvet så vi fick rigga med handdukar. Toadörren funkade inte ordentligt utan den gick knappt att stänga och sen så for den upp hela tiden.

Garderobsdörren i hallen gick inte att stänga och dra i, sån skjutdörr du vet. En väldigt liten TV som satt helt snett på väggen.

Kan ändå tycka att bor man i ett Superior rum som man betalar drygt 1000 kr för per natt så skulle man väl kunna fixa lite saker? Vi bor en del på hotell och har betalat mindre i större städer och fått bättre standard. Vi sa till om badrummet innan vi åkte i alla fall.

Tur att frukosten var helt ok i alla fall.

Vi tog ett snabbt beslut att åka halvdag skidor idag också. Men det började så jäkla illa. Jag köpte ju nya goggles igår. Vi hade med oss en termos med varm choklad. Hela den hade runnit ut bland våra saker i bagaget. Inklusive mina goggles. Så de hade typ smultit på insidan. Ja hurrrraaa! Det är SÅ kul att de höll en hel dag. SNARK! Fick köpa nya idag igen, dom är ju liksom inte gratis.

Sen fick Tony ont i fötterna. Jag kramp i låren och Milo avslutade med en vurpa så han slog i skallen. Tack och lov för hjälm….men vi ruttnade ur och sket i resten. Vi gick och köpte en dricka och så satte vi oss i bilen och åkte hem.

Och nu sitter jag här i min ensamhet. Ska nog ta fram ljusstakar (allt är nästintill nedpackat) och tända ett par ljus i alla fall.

Avslutar detta året med en lite rolig grej som jag ska ta mig an 2018. En BUCKETLIST. Något att sträva efter under året. Har 12 punkter på listan, jag tänker lite 1 punkt per månad även om en bok kommer ta längre tid att göra.

BUCKETLIST 2018

1. Ta en sociala medier DETOX. Ingen telefon, dator eller TV på 24 timmar.

(Vi får se hur detta går efter ett dygn, går det bra kanske det blir fler?)

2. Se ett norrsken.

(Har aldrig sett ett och vill verkligen njuta av ett.)

3. Packa en väska och random bara åka någonstans.

(Släppa kontrollbehovet och bara ta bilen och dra, med Tony eller med familjen…vi får se.)

4. Göra en bakbok.

(Mitt mål är att äntligen göra den där bakboken.)

5. Genomföra ett lopp av något slag.

(Åh hjälp, här vet jag nog inte bad jag gett mig in på?)

6. Laga mat och baka i naturen.

(Inspirerad av både Mat Tina och Ernst är jag, vill verkligen göra det här.)

7. Baka ihop med Roy Fares.

(Blir starstrucked bara jag tänker på det. Vet inte hur jag ska få till det här med jag MÅSTE få baka med denna perfektionist till bagare.)

8. Starta en Podcast igen.

(Har saknat den här formen av att få uttrycka sig. Vet inte med vem eller hur och var, vet bara att jag MÅSTE göra det.)

9. Arbeta ideellt med äldre under en dag.

(Jag vill hjälpa, kramas, lyssna eller bara vara sällis.)

10. Lära mig dansa salsa.

(Haha! Jomenvisst, måste bara hitta en danslärare först.)

11. Anordna en maskerad.

(Älskar maskerad. Det roligaste ever och en chans för oss medelålders att få vara ungdomar igen.)

12. Gå och bli spådd.

(Ja jag vågade boka en tid, redan imorgon den 1:a januari är det dags.)

Önskar dig ett fantastiskt och fint avslut på detta året! Nu stänger vi 2017 och går vidare mot 2018 och önskar oss det bästa året hittills.

Gott nytt år från mig och min familj!

✨❤️2️⃣0️⃣1️⃣8️⃣❤️✨

1
Subscribe
Notify of
guest

28 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annika
Annika
6 years ago

Krya på dej och gott nytt år!

Ullis
Ullis
6 years ago

Vilken otur ni haft m allt! Här har det inte varit en munter dag direkt. På fm kände jag ångesten i hela kroppen.. en ångest som bygger på sorgen efter min mamma som dog hastigt i augusti efter 5 veckors sjukdom. Sorgen har haft mig i ett starkt grepp hela dagen och i fm så lyckas jag och maken i gräl (vi grälar väldigt sällan!) men just idag så.. blä.. vi blev sams för två timmar sen så vi gjorde iaf förrätt som vi åt nyss.
Tänker att det är skönt att vi sa ifrån att umgås m vänner för några dagar sen iaf.
Jag hoppas att det nya året börjar bättre för oss båda! Tack för din fina blogg! Gott nytt år! Kram ✨

Ia
Ia
6 years ago

Krya på dig och Gott nytt år!
Lycka till med flytten och fortsätt blogga som du gör idag, lite vardag, lite fest och lite recept (gärna glutenfria)
Kram från en som väntar på sällskapet som jobbar till 21.30

Petra
Petra
6 years ago

Krya på dig,mys o njut snart är familjen hemma.Här är mannen och jag i myskläder o sippar lite champagne o äter god mat o bara njuter av lugnet, kommer säkert inte ens orka va vaken till tolv:)
Kram

mikaela
mikaela
6 years ago

Gott nytt år till dig o en varm kram. Du är nog inte ensam om att känna dig ensam. Tillbringar nyåret hemma med barnen o ensamheten river sönder mig. Fysiskt har jag varit ensam i tre år, psykiskt nästan fem o det börjar kännas. Vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur det. Är utåt glad och positiv, tror inte folk förstår hur det känns. Var fasiken kan man träffa en livkamrat, nån som gillar en fast man har barn… Tycks vara stört omöjligt. Gnäll, gnäll jag vet. Imorgon är en ny dag och tack o lov är det länge till nästa nyår

Therese
Therese
6 years ago

Åh, vad tråkigt att du blivit sjuk. Men du är inte ensam. Vi fick också ställa in då ena sonen fått krupp. Sååå trist när man planerat och sett fram emot. Men vi försöker fixa en god middag i alla fall. Hoppas du får en mysig kväll när familjen kommer hem igen ❤️ Krya på dig!

Johanna
Johanna
6 years ago

Krya på dig! och gott nyttt år

Jessica Eliasson
Jessica Eliasson
6 years ago

Krya på dig. Kram och gott nytt år!

Mia
Mia
6 years ago

Du är inte ensam, jag är här Sitter också hemma tokförkyld med ett öga som aldrig slutar rinna Men vad är väl en bal på slottet…
Gott Nytt År till dig o familjen och tack för ett härligt bloggår! Kryapådigkram

amalia
amalia
6 years ago

GoTTNyTTår
fina niiinis
T a c k för en härligt ärlig blogg, har läst och varit med dig sedan Hannah-tiden men aldrig lämnat kommentar
Kram från amalia

Natalie
Natalie
6 years ago

Jag läser… Vår dotter (8år) önskade att vi skulle fira hemma själva o ha på oss pyjamas hela eftermiddagen o kvällen. Till muddag ville hon ha pizza men det fintades bort (hemmagjord pizza imorgon) Vi har just intagit varmrätten- Ugnsbakad marulk, brynt salviasmör,cheddarostpotatispure’ o sparrisbroccoli. Dessert ska hag dlr dlrsta gången ge mig på chokladfondant, som kommer serveras med blodapelsinsås o hallonsås o en skopa glass… håll tummen att jag lyckas.. gillar din bucketlist i det stora hela men att baka med Roy Fares blev jag inte så impad av, försökt se julprogrammen med bla Roy men tyckte de var så jobbiga allihop o pinsamma så jag stängde av! 🙂 Krya på dig o tillåt dig att softa lite!

Tina
Tina
6 years ago

Kram fina Nina och krya på.dig ❤

Maggda
Maggda
6 years ago

Krya p dig! Jag sitter hemma och myser med gubben och 3 vovvar… Kram

Anna
Anna
6 years ago

Ojoj, så många nyårsaftnar som jag suttit ensam när barnen varit hos sin pappa. Inga ”vänner” som hör av sig och bara tvn som sällskap. Krupit ner under täcket tidigt i hopp om att somna från tolvslaget…men istället legat med gråten i halsen. I år har jag mina barn hos mig men nån fest är det inte riktigt tal om. Blir så när man inte har några att umgås med.

Du har nog fått en rejäl stressreaktion tror jag! Ta hand om dig så ska du se att det blir bra. Sov, vila, kramas och ät lite mat. Gott nytt år fina Nina!

Annika W
Annika W
6 years ago

Nej då, du är inte ensam. Jag är nu på jobbet och slutar imorgon kl 12. Är personlig assistent och sitter nu på ”mitt” rum när min brukare har gäster för kvällen. Önskar att jag kunde vara hemma med min sambo och våra tre barn istället men vad är väl en bal på slottet
Önskar dig en fin kväll till trots och ett gott nytt år!!

Mia
Mia
6 years ago

Gott nytt år Nina och krya på dig! Kram Mia

Elisabeth Hedenberg
Elisabeth Hedenberg
6 years ago

Gott nytt år!Läser din blogg varje dag som jag gillar,du verkar så härlig!Lycka till med huset.☺Mvh Bettan

Marie
Marie
6 years ago

Gott Nytt År till dig!! Snart kommer din familj hem. Se någon rolig serie och vips är de hemma. Krya på dig

Ursula
Ursula
6 years ago

Krya på dig o hoppas att du får ett härligt 2018. Gott Nytt År

Camilla
Camilla
6 years ago

Du är inte ensam . Så tacksam att någon gör uppdateringar ikväll. Ligger oxå sjuk . Vi gjorde ett försök till firande min man och jag, nu sover han på soffan till en serie, lillljäntan sover, alla stora barn är med sina andra föräldrar och jag surfar runt i hopp om uppdateringar. Gott nytt år till dig och alla dina. PS älska din blogg DS ❤

Elin
6 years ago

Säg till om du vill ha sällskap eller träningspepp inför ngt lopp. Jag tränar på magasinet nu och tränar inför en halvmara, ett par ultramaror och några kortare lopp. Galet för att vara jag men ibland måste man utmana sig rejält för att få arslet ur ordentligt.
Kram kram

Ingrid
Ingrid
6 years ago

Tack för en jättefin blogg! Krya på dig och önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

Rosa
Rosa
6 years ago

Här sitter jag uppkrupen i soffan i myskläder under en fleecefilt och är oxå sjuk. Verkar kunna vara en influensa lr nåt sånt. Ont i hela kroppen, feber o svullen hals. Maken sitter i det andra soffhörnet o jag vet inte hur många filmer vi tittat på. Tror inte vi inväntar 12-slaget. Det blir nytt år ändå. Krya på dig och lycka till med flytten. Förstår att du blir stressad över den. Sån är jag oxå, vill ha stenkoll på allt, det är jättejobbigt. Men eftersom ni har dubbelt boende ett tag så behöver ni ju inte stressa. Ta det lugnt och se till att hinna med lite annat emellanåt. Kram o Gott Nytt 2018✨

Johanna
Johanna
6 years ago

Krya på dig! Hos oss blev det inställt födelsedagskalas för sonen som fyllde 11 år på nyårsafton. Lillasyster har kräksjuka Väntar nu med fasa på hur nyårsdagen ska bli, kanske ligger vi allihop och mår illa då.
Gott nytt år!!! Från en som läser ofta

Eva
Eva
6 years ago

Gott nytt år! Och krya på dig! Vi firar nyår i Köpenhamn, och våran nyårsmiddag höll på att gå åt helv…….. Hade beställt trerätters på en fin restaurang, trodde vi, det började med att vi fick drink i plastglas!!!!!! Vi åt en torr förrätt men jag fick panik och ville bara därifrån.sagt och gjort, vi gick!,,, fick en god femrättersmeny på ett annat ställe! På tal om bakbok, det vill jag också göra. I mitt huvud är den klar!!! God fortsättning

Th
Th
6 years ago

Gott nytt år fina du!! Hoppas 2018 behandlar oss väl ❤⭐kram Therese

Karin
Karin
6 years ago

När det gäller äldre skulle du kunna bli fikavärd. Kräver dock lite mer än en dag men du är ju så duktig att baka. Vilka lycka för de äldre med smarrigt fikabröd. Önskar dig ett år utan så mkt sjukdomar.
Ä

SB
SB
6 years ago

Vilken bra lista! Och grattis till nya huset som verkar jättemysigt. Gillar din blogg, Keep up the good work!

Nästa inlägg

Årsresume Okt – Dec

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x