Hur får jag bort det mörka under ögonen?

Inlägget innehåller reklam och annonslänkar för NordicFeel.

Kul att ni ställer lite frågor om smink och skönhet. Som jag tidigare skrev är det ju ett stort intresse, upplever att jag blir ännu mer intresserad ju äldre jag blir. Nu är man jäkligt noga med vilka produkter man använder. Det för att man lärt sig hur stor skillnad det är mellan produkterna.

Här kom en läsarfråga:

Ja detta är ju ett ganska så vanligt ”problem”. Man behöver inte ens vara äldre för att man ska bli lite blåaktig under ögonen. Dessutom har vi alla blodådror som löper inne vid ögonvrån mot näsan till. Detta gör att man ofta blir väldigt mörk och lite blåaktig där.

Detta är superenkelt att råda bot på förstår ni. När jag sminkat kunder som aldrig rört en concealer blir det verkligen jätteförvånade över vilken stor skillnad det blir och hur mycket piggare man ser ut. Det här blåaktiga gör nämligen att man kan se helt svart ut under ögonen och ganska så trött och glåmig. Gör du det så är mitt hetaste tips att testa en concealer.

Här är ett jättebra exempel på när jag haft på concealer och lite foundation. Runt nästan och ögonen ser man den största skillnaden. Här har jag ännu inte haft på rouge och det som bygger upp ansiktet och färgen igen. Allt handlar lite om att ”döda” ansiktet först, ta bort alla färger som är i obalans och också ojämnheter.

Här ska du få tips på 3 concealer, en budget variant, en mellan och en lite lyxigare.

Detta är en av NYX storsäljare, NYX photogenique studio concealer och är en riktigt bra och prisvärd concealer. Täcker lagom bra och sitter riktigt bra.

En jättebra concealer från Clinique, Line Smoothing Concealer. Lägger sig inte i vecken alls och täcker bra. Den här har jag använt massor.

Här har vi lyxvarianten. Yves Saint Laurent Touche Eclat Radiant touch. Denna har vunnit en rad med priser och ska vara en av de bästa på marknaden. Har provat den själv och kan säga att jag absolut inte blev besviken. Faktiskt så är det denna jag ska beställa nästa gång när min Clinique tar slut. Den sägs vara dryg och räcker i en hel evighet. Sånt gillas också. Även om man betalar lite mer så kan det ju faktiskt vara så att det går på jämnt ut när produkten är dryg.

1) Au natural!

2) Concealer. Här har jag applicerat concealer på de ställen som det behövdes på. Runt ögon, inne i ögonvrån, upp i pannan, runt näsan och sen har jag även gjort en ”light” shading variant av det hela.

3) Här har jag tagit en pensel och liksom jämnat ut concealern med. Jag använder mycket penslar. Dels för att det är enklare men också för att resultatet blir mycket snyggare.

4) Här har jag haft på foundation. Det gör jag också med en foundationpensel. Viktigt för ett bra resultat då det blir perfekt jämnt med pensel. Jag applicerar på mest i T-zonen för att sedan tona ut den utåt. Viktigt att inte ha för mycket men också att inte vara för snål. Det SKA täcka men får liksom inte bli kakigt. Avslutar alltid med ett transparent puder för att fixera underlagskrämen. Då sitter den bättre under hela dagen och håller det feta borta.

5) Här har jag gjort lite shading. Jag har haft på lite mörkare skugga på näsans sidor men också under kindbenen. Detta formar ansiktet på ett fantastiskt sätt. Bara lite shading gör stor skillnad.

6) Voilà! Här har jag shade’at och haft på både lyster och rouge. Om man jämför med bild 1 så är det ju en märkbar skillnad.

5
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva
Eva
6 years ago

Tack, nu ska jag lära mig detta ! Men en fråga, använder du aldrig Beaty blender ?

Kina
Kina
6 years ago

Tack för tipset! Har verkligen problem med mörka ringar under ögonen! så nu skickade jag efter nr 2 så får jag se om den kan trolla bort det mörkaha det gott!

Nästa inlägg

Tekakor i stekpanna

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x