Skadad på min tutte

Halloj på er!

Sitter i min schäslong här och skriver till dig. Har ett bultande högerbröst. Du kanske undrar varför? Jo men det ska jag berätta för dig. Inatt skulle jag gå på toaletten, hade på mig en sov t-shirt och skulle smyga ut från dörren i sovrummet. Dörren hade hakat i mattan som ligger på golvet varpå jag gick rakt in i dörrhandtaget med mitt högra bröst. På något jäkla vis så fastnade min bröstvårta i handtaget och jag som kom med fart fortsatte ju en bit innan jag liksom hajade att mitt högra bröst typ fastnat i dörrhandtaget. Det här låter säkert helt jäkla galet, hahaha…..jag inser det nu. Kanske tänker ni också hur jäkla långa mina bröst egentligen är? Haha…. Nej, men alltså jag liksom fastnade till. Inte så att bröstvårtan satt fast i handtaget och jag gick 2 meter…..hahahaha! Förlåt, nu skrattar jag högt här när jag tänker på den synen.

Alltså, den S M Ä R T A N! På riktigt ville jag skrika mitt högsta men halv 2 på natten skriker man inte så högt. Jag kvävde ett ”aj som faaaaaaan” på vägen till toan och så drog jag försiktigt upp t-shirten. Blod. Ett sår precis i roten av själva vårtan, det är illrött runtom och tänk dig att varje gång bröstvårtan liksom fryser så är det skärande smärta. Det blev inte så mycket mer sömn, jag kan knappt komma åt där nu. Vet inte hur jag ska kunna ha BH på mig ens?

Men vad är oddsen alltså? Åh herreminjee alltså…..så lite tutt-sympatier skulle sitta fint idag.

Lite foton på färska tulpaner jag köpte igår och mitt VOLUSPA ljus som brinner hela kvällarna. Mmm, detta är min favvodoft verkligen. Älskar den! Det här är ett sånt där stort med 2 vekar, nästa gång ska jag köpa ett ännu större i glasbehållare. Känns som en kväll utan den här doften hemma inte går. 😉

Jaha, ikväll ska vi till exet på lite födelsedagsfika, jag och alla barnen. Tony ska tyvärr inte med då han idag tar flyget till Malmö för ett möte och kommer inte hem igen förrän sent inatt. Tur jag har barnen hemma så jag inte behöver vara rädd… Blir alltid lite harig när man bor i nytt hus och inte riktigt känner igen ljuden.

I morse satt jag och frågade om han var rädd….. du vet jag med min flygrädsla. Men han är ju liksom inte det. För mig, att ens tänka tanken att jag ska flyga själv nånstans. Nej men det finns liksom inte. Jag skulle få vara totalt aspackad om det ens skulle gå att genomföra. Haha…

Apropå aspackad. Det var så jäkla längesen som jag var onykter. Jag minns knappt när det hände senast? Jag tror att det är 1 år sen… Aspackad var man väl senast i tonåren eller nån snefylla som nyseparerad. Men sådär lite onykter var så sjukt längesen jag var. Kanske får dra på en blecka sen när vi ska ha inflyttningsfest här i huset. Något att se fram emot, däremot inte baksmällan dagen efter. Jag är sååå dålig på att vara bakis. Jag har sån sjuk ångest, är alltid yr och har hjärtklappning. Vidrigaste känslan. Säkert också därför som det typ aldrig händer längre. Jag orkar helt enkelt inte ha mer ångest än vad jag redan har.

Däremot kan jag älska att få dricka ett par öl och bara bli lite varm och kinderna och sen sluta, dricka vatten och inte känna av ett skit dagen efter. Det är mer min melodi numera. Jag har vänner som ALDRIG blir bakis, som aldrig känner av något alls. Kanske lite trötthet men inget annat. Hur är det ens möjligt? Jag kan för mitt liv inte förstå att jag skulle vara helt oberörd. Haha… Gud, jag som har dödsångest liksom! Hur kan det vara så himla olika? Hur är det för dig? Blir du bakis?

2
Subscribe
Notify of
guest

24 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helena
Helena
6 years ago

Hoppas tutten läker snart! Jag gillar din blogg jättemycket men undrar ibland om du läser dina kommentarer då du inte ”visar” dig där och svarar på frågor. Ha en fin dag!

niinis
niinis
Reply to  Helena
6 years ago

Oj. Jag som alltid försöker svara och kommentera något…. sen är det klart att jag inte alltid gör det.

Eva
Eva
6 years ago

Huva!!! Aj aj aj! Känner hur ont det gjorde.

Isabel
Isabel
6 years ago

Usch och aaaajjj, stackars din tutte! Ryser bara jag tänker på det …. stackare!!

Angående om man blir bakis eller inte. Jag blir ALLTID så bakis, har jag otur kan jag till och med bli bakis av 1-2 glas rödvin som jag inte ens känner av när jag väl dricker dom. Jag tycker det är jätte gott med någon ök och några glas vin på helgen men jag får vara beredd på att dagen efter kan bli skit, vilket jag tycker är så pest! Att må dåligt en hel lördag eller söndag även fast jag inte ens varit på fest…. Snackar vi fest med drink, några fler glas…. Nä då är det kört! Och jag behöver inte ens känna mig så berusad just när jag dricker utan det kommer dagen efter. Huvudvärk, konstig i kroppen, torr i munnen, ögonen, ÅNGEST.
Min sambo däremot, han känner aldrig av något. Kanske efter en riktig partykväll ja, men nä… jag får hans huvudvärk istället! Nu är vi 27 ”unga” år, men jag känner mig som en gammal tant ibland haha!

Tänk att man alltid fylls av värme när man går in på din blogg. Har följt den många år nu och det känns lite ”hemma” när man kommer in här och får läsa. Beställde en tavla utav dig för fyra år sen tror jag det var, som min sambo fick i alla hjärtans dag present. ”Det vackraste för mig, är att älskas utav dig” tavlan. Den hänger så fint i vårt sovrum i radhuset som vi köpte tillsammans för snart 3 år sen.

Massor med kramar till dig fina Nina!

niinis
niinis
Reply to  Isabel
6 years ago

Åh, tavlan….så fint!

Men du, jag känner såååå igen mig. Fy bubblan! Du, inte för att vara sån, det blir värre med åren dessutom. Fyyyyyyyy!

Kram och tack för fina ord! ❤️

Anna
Anna
6 years ago

Köp sån där amningstutte (heter inte så naturligtvis!) på apoteket. Du vet sån i silikon man använder om bebis bitit hål (ajaj!!!). Den skyddar ju mot skav nu när du är sårad. Stackare!!

Jag dricker mig aldrig berusad längre (är 42 år). Avskyr att inte ha kontroll på kroppen, och har gjort så mycket dumheter på lyset så jag har lovat mig själv att inte hamna där fler gånger. Lagom är bäst! Man har väldigt trevligt med bara lite alkohol eller ingen alls. Önskar att fler vågade vara nyktra!!!!

anneli
anneli
6 years ago

Läste först att du skadat tummen..hehe..inte kul men jag skrattade när jag läste historien.
Samma här kan inte blir bakis då jag blir så jädrans dålig. Det blir max 2 öl eller 2 glas vin. För ett tag sedan tog jag ett glas vin för mycket..fy attan vilken huvudvärk jag fick…kräktes hur många gånger som helst och hade sån ångest. Jag har ångest annars också men det blev värre efter vinet. Så jag dricker helst inte alkohol..inget jag längtar efter.

Annika
Annika
6 years ago

Du är ju bara för söt – fröken tuttilutt! Ursäkta – fru kanske. Nu blev jag tveksam – ÄR DU OCH TONY GIFTA???? Jomen det är ni ju….
Iallafall – jag hade också kunnat göra en sån grej men MIN grej är mer att spilla – varje dag.
Det jag äter – det spiller jag på mina kläder.
Nu kanske det är ”någorlunda” ok i denna aktningsvärda ålder (fyller 52) men har man gjort det sen man – jag…. – var 20 och började inse det hela så…. jamen asså – vad gick fel på vägen? Hahahaha – så galet men livet är som det är. Jag hade t o m en tavla på mitt dåvarande kontor som kollegor satte upp bakom mig – Spillkråka – och ett foto på denna hackspett. Ja, du hajar.
Kram och fortsätt vara den du är och skriv som du gör!
Älskar´t!

Petra
6 years ago

fastna med bröstvårtan och gick 2 meterdog!!!
Har inte druckit på över två år. Men jag kan inte ens dricka ett glas utan att må vidrigt dagen efter. Har också hemska problem med ångest, oro och panikångest. Alkohol blev dessutom ännu värre efter att jag klev in lite lätt i väggen. Men jag tror på allvar att jag inte tål alkohol. Blir liksom sjuk.
Skittråkigt då jag älskar rödvin. Men inte värt tyvärr.
Kram fina du❤️

Ina
Ina
6 years ago

Alltså. Jag älskar hur du bjuder på dig själv. Men jag tycker också väldigt synd om dig.

Th
Th
6 years ago

Ajajaj…nämen känner din smärta..usch!! Hoppas det läker fort..angående bakis och alkohol så dricker jag nästan ingenting längre, får oxå vääärldens ångest dagen efter..när jag var yngre kände jag dock inte av det så mycket..men nu fyller jag hela 29 år nästa vecka och kan knappt dricka 2 glas vin längre… kram på dej ❤

Charlotte
Charlotte
6 years ago

Du lyckas då alltid få till de mest udda skadorna och åkommorna. Tack för at du så beskrivande och frikostigt delar med dig.

niinis
niinis
Reply to  Charlotte
6 years ago

Ja jag verkar verkligen vara en udda sort. Önskar ibland att jag bara fick vara ”vanlig”…. 🙂

pezze
pezze
6 years ago

jag har inte druckit på 1-2 år.. pga gillar inte o dricka, för tar medicin o så..
men jag blir alltid skitvarm o få ångestliknande skit när jag får i mig alkohol,..
så jag underviker det.. fast man vill ju gärna ta en glas..
men vågar inte nu (fast läkarn o de på apoteket varnar för det oxå) när jag tar ångestdämpande medicin nu för en period o så..
o ajj för tutten alltså…krya..

niinis
niinis
Reply to  pezze
6 years ago

Ja, ångestliknande symtom är det verkligen. Vidrig känlsa! Tack och kram!

Fnulan
Fnulan
6 years ago

Men AJ!!! När jag läste ”Lite foton….” satte jag kaffet i halsen för jag trodde du skulle visa bild på din stackars tuttenutte.
KRAM
Fnulan

niinis
niinis
Reply to  Fnulan
6 years ago

hahahaha! Nej men herre, det ska ni verkligen slippa. Härligt att se dig här Fnulis! KRAAAAM

Skatan
Skatan
6 years ago

Hahaha! Men förlåt….sjukt kul. Vilken grej – bli attackerad av ett dörrhandtag mitt i natten. Stackars tutten!

Jag dricker inte alls och saknar det inte alls. Sedan över 20 år. Helnöjd med ” min livstil” i början var det lite jobbigt. Inte för att jag var sugen på en blecka utan för att jag fick ofta försvara mitt ”nyktra val ” . Människors hade mer problem med mitt ”icke-drickande” än deras egna ”drickande”. Många blev provocerad av det, på krogen men även på tillställningar och hemmafester. Jag har fått ”stå till svars ” många gånger och vänligt men bestämt tackat nej till de jag kallar ”duo- drickare” folk som absoult inte vill dricka alkohol själva…” men du…du kan väl bara dricka liiiiite. För min skull? ” Men nä, jag har inte ställt upp på det – förlorat en del umgänge på grund av det. ( eller idag ser jag ju inte det som en förlust- men då när jag var yngre då var det tufft ibland att bli dissad, bara för att jag inte drack. )
Idag händer det ytterst sällan. Tack o lov!

niinis
niinis
Reply to  Skatan
6 years ago

Förstår precis vad du menar….har också kunnat få reaktioner men de närmaste vänner vet och förstår. Det är jäkligt skönt. Det räcker ju som det är kan jag känna. KRAM

Susanne
Susanne
6 years ago

Haha nu har jag ju bara den här tanken i huvudet:
Hur kort är du eller sitter era handtag väldigt högt?
Tack för ett skratt så här på morgonen, men skrattade mer när jag läste om ditt besök i badhuset för flera år se. Fnittrar fortfarande när den dyker upp i minnet!
Jag slutade dricka helt för ca 5v sen. Det sista halvåret har jag bara fått mer och mer ångest när jag druckit. Kom då till en gräns att det var inte värt det. Så nu är det alkoholfritt som gäller.
Kram

niinis
niinis
Reply to  Susanne
6 years ago

Eller hur hängiga lökar har hon kan man också tänka…. 😀 Vi har handtagen sitter ganska så högt på våra dörrar ska jag säga, dessutom är sovrumsgolvet lite nedsänkt. Haha…

Ångest är vidrigt och såå inte värt. KRAM

Vickis
Vickis
6 years ago

Aj som fan!
Får hemska flashbacks tills när jag satt och ammade äldsta dottern; jag tyckte det var jättemysigt, hon låg och log och tittade upp på mig och rätt som det är sätter ungen tänderna i bröstvårtan!
Jag dumpar ungen i soffan, flyger upp, och håller på att svimma. Blod överallt och bröstvårtan hänger som en slamsa bara.. Nä fy fan, där och då var det slutammat!
Och hennes stackars småsystrar fick sluta amma så fort en tand sprack igenom!

niinis
niinis
Reply to  Vickis
6 years ago

Nejmen fifaaaan, ryser i hela kroppen! Fruktansvärt! Stackars stackars dig! ♥

Annika K
Annika K
6 years ago

Aj som fan va ont det måste ha gjort!

Dricka? Nä varför måste man det?
Jag tar på kanske nån kall cider på sommaren o ev nån drink ute. Högst 2-3 ggr per år om ens det.
Tycker inte att det är gott helt enkelt. Har aldrig tyckt. Så bakis blir jag ju aldrig

Nästa inlägg

Havrelimpa

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x