SÅ GÖR DU FLUFFY SLIME

Godmorgon! 

Jag är förvirrad med dagarna. Vi är i ett töcken av sportlov här hemma och tänker inte så mycket på vad det är för dag, det är ledigt. Ingen stress på morgonen, frukost vid lunchdags och lunch vid mellisdags. Älskar dessa slappar dagar och försöker njuta av att bara göra ingenting också.

Det är nog lätt att stressa upp sig för ett sportlov tänker jag. Att man vill hitta på så helsickes mycket för att ungarna ska känna att det är sportlov. Jag själv har tampats med dåligt mammasamvete när det inte vart fullspäckat av happenings på loven. Bara för att jag kanske har möjligheten att styra min tid så har det också gett en press att ”jag som minsann jobbar hemifrån ju skulle kunna ge barnen ett sjuhelsickes sportlov”.

Jag har försökt lägga ned dom tankarna. Fan, det finns ju så sjukt mycket press och stress som det är…. Dels så är det ju faktiskt lite meckigt att få ihop sina dagar med att ha en nioåring hemma med deadlines på samarbetsinlägg som ska korrekturläsas, planering av alla recept som ska in och sen faktiskt finnas till hands på alla de sätt det kan tänkas behövas med en 9 åring hemma. Egentligen skulle kanske Milo behöva gå på fritids några av dagarna så jag hann allt…..men vi har valt att ha honom hemma på loven bara för att vi kan. Nu är han också så stor så han klarar det mesta själv….men jag vill fortfarande inte sitta och stirra in i en dator hela hans lov om du förstår vad jag menar?

Nåväl, så ser det ut för oss i alla fall. Detta sportlov hade vi inget planerat då vi ju reser utomlands om bara ett par veckor. Så vi har tagit allt lite som det kommer. Ett sportlov är ju faktiskt ett lov med allt vad det innebär. Man är LEDIG. Man får göra lite som man vill. Det behöver inte alltid handla om fjällresor och späckat schema varje dag.

Här har det sparkats fotboll i den smällkalla vintern. Ja jag lyckades få ut honom en stund – slita honom från TV-spelet under ett par timmar.

Igår lyckades vi med konststycket att göra fluffly slime. Shit vad vi har misslyckats med konstiga recept som vi hittat på Youtube. Men nu har vi kollat flera klipp, massor med klipp och sen har vi plockat ut den som verkade bäst och så körde vi igång. Vi använde inga exakta mått då vi bara ville testa med att göra en liten slime till att börja med. Men ska försöka få fram på ett ungefär

RECEPT:

Lim (vitt skollim, finns på Panduro)
Rakskum
Bodylotion
Linsvätska
Karamellfärg
Ev. glitter

Gör såhär:

1) Blanda lika delar lim och rakskum.

2) Häll i lite bodylotion, vi hade i några teskedar.

3) Droppa i några droppar karamellfärg och ev. glitter (i filmen kan ni se att vi droppade i vårt lite sent)

4) Häll i linsvätska, lite i taget tills och blanda runt tills du har en slime som inte fastnar överallt. Man får jobba ganska så mycket med slimet tills det når den konsistens man vill ha.

 

18
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jessica
5 years ago

Bra video jag tror jag kan få nytta av er video

Sofia
5 years ago

Bra

Desiré
5 years ago

fint

Aisha
Aisha
5 years ago

Tack jag fick den perfekta slimen

Nästa inlägg

Matsemlor med kycklingröra

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x