Operation

Hej från en svajig och svag Niiinis!

Åh herregud säger jag. Just nu inte så tuff kan jag säga. Vad alldeles skakis och urlakad jag varit/är. Jag hade ju inte ätit sedan kl 08 igår morse heller inte sovit något på hela natten. Jag som inte kan missa en lunch ens, dippar ju fullständigt utav det. Droppen jag fick är ju bara sockervatten i princip. Följden blir att järnvärdet dimper i botten och kroppen blir som en 90 årings. Orkar inget, dödstrött och så får jag obehaglig hjärtklappning. Att bli sövd är ju också påfrestande för kroppen.

Allt började ju med att jag skulle på en kontroll igår, en infektion som jag dragit på mig. Trodde det på sin höjd skulle bli penicillin och kanske sånt fix. Fick en sån jäkla chock när det visade sig vara akutoperation som gällde. Bröt ihop fullständigt.

Gråtande kom jag sen upp på avdelningen igår där jag blev inskriven. Blev inskriven vid halv 2 tiden på dagen. Undersköterskan som tog emot mig var jättegullig. Fick mig t.o.m och skratta.

Fick hoppa in och göra hibiscrub och sedan på med de ”fina” operationskläderna. Fick ha denna särk på mig tills jag skulle opereras. Till kl 20 var det besökstid på avdelningen, jag hoppades ju innerligt att operationen skulle ske innan det. Men nope, Tony åkte hem och hämtade Milo och sen hem till katten. Jag grät som ett barn när han skulle åka. Kramade honom krampaktigt, grät in i hans tröja och släppte inte taget. I det läget hade jag kunnat betala vad som helst för att få ha honom bredvid mig. Som ett stöd och som den kraften jag inte orkade vara. Lika jobbigt var det nog för honom att lämna mig där. Usch….sån jobbig situation.

 

 

Ensam kvar på mitt rum. Eller ensam, jag har delat den med en fantastisk man som legat bredvid mig. Hans livsöde var ju ett annat än mitt. Så kan vi ju säga. Han åkte in med en förkylning men blev kvar med cancer i kroppen och har legat på sjukhus i en och en halv månad. Vilken fruktansvärd chock!

Inatt kl 00.30 kom de sen för att hämta mig till operationen. Jag var vaken, har som sagt inte sovit nånting. Hjärtat galopperade ju såklart, tårarna rann och känslan av ända i hjärtat rädslan var total. Skräckslagen är bättre ord! Nästintill paniskt rädd. FI-FAN så det drar är energi att vara så rädd. Operationen gick bra, jag väcktes kl 02 igen. Överlycklig och full som en kastrull var jag. Så väldigt lycklig för att bli väckt och inte ha dött av sövningen. Ologiskt nog är det de jag är rädd för. Fick komma upp på rummet kl 04.30 och jag skrek efter macka och te. Fick äta en torftig macka med ost på men det var kanske det godaste jag ätit!

Försökte sova en del men det gick inte, har slumrar lite på sin höjd.

I morse njöt jag så av den här tallriken med fil, flingor och lite pannkakssylt. Haha….tills sköterskan kom in med den här tallriken istället.

Så fint! Hon har skrattat gott åt mig hon. Först så missade jag att det fanns brickor så jag bar allt i fickorna och i händerna. Tappade ägget på golvet och allmänt kaos. Hon styrde upp!

Bäddade min säng och fixade så det såg snyggt och prydligt ut!

Klockan 9 i morse gick läkaren ronden och jag fick checka ut från sjukhuset. Så skön känsla. Milo och Tony kom och hämtade mig. Känslan att få krama Milo, åh! Fick världens längsta kram.

Få sitta bredvid min fina omtänksamma man på vägen hem. Den känslan! Man känner bara tacksamhet hela vägen liksom.

Den där stora kramen av sin mamma. Hon mitt i bakningen också….den var precis vad man behövde. Vi åkte ut hit för att inte sätta igång med alla måsten. Vi har inte ens börjat packa, tack och lov tvättat allt men inte fått ned de i resväskorna. Jag behöver ta en lugn dag idag. Vila, sova, återhämta mig.

Jag har pratat med alla läkare som varit inblandade i min operation. Ingen fara för mig att åka på resan. I mina papper har det stått att jag ska åka på Medelhavskryssning på fredag. Haha! Känns som alla nämnde det, vilka jag än pratade med. Sjuksköterskor, läkare, narkossköterskor osv. Alla var så positiva – ”SÅKLART att du ska åka. Det här fixar vi!” Så tacksam för det! Jag kommer inte kunna bada dock – men jag badar dåligt i vanliga fall också. Doppa benen lite bara så räcker det.

Tack! Tack alla ni för all värme och kärlek som jag fått. Alla fina ord. ❤ Pepp och kärlek är precis vad man behöver när något sånt här inträffar. Man är inte kaxig när man ligger där i sin säng och rullas ut i långa korridorer för att slussas till sin operation. Jag vet att det finns folk som älskar att bli sövda, tycker att det är härligt. Ni är inte kloka på en fläck! Haha!

Men är det inte lite typiskt att allt händer såhär? Förkylningar, operationer och skilt. Helst när man ska åka också, så jäkla stressande! Men som jag sa, lugnt att jag åker tack gode Gud!

Nu ska jag vila hörni!

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

34 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ann
Ann
6 years ago

Härligt att allt har gått bra. Kramar

niinis
niinis
Reply to  Ann
6 years ago

Ja men fantastiskt! Så tacksam! ❤️

Irene
Irene
6 years ago

Krya på Dig <3
Hoppas Du får trevlig semester !

niinis
niinis
Reply to  Irene
6 years ago

Tack snälla!

Therese Carlsson
Therese Carlsson
6 years ago

Skickar lite till dig. Skönt för dig att vara hemma igen. Trevlig resa

niinis
niinis
Reply to  Therese Carlsson
6 years ago

Tack snälla! Det värmer! ❤️❤️❤️

Victoria
6 years ago

Skönt att allt gick bra men förstår att det blev en chock när du blev inlagd för operation.

Vad opererade dom?
Stor kram och vad skönt att du kan resa iallafall

niinis
niinis
Reply to  Victoria
6 years ago

Ja usch – såna saker blir chock för mig. Krävs så mycket förberedelse för en annan som redan är så himla orolig.

Angående operation kan du se svar ovan.

Kram och tack! ❤️

Sarah Linner
Sarah Linner
6 years ago

Nämen finaste Nina…vilken pärs…skönt att det är över och att det gått bra. Men undrar såklart vad du har fått operera?
Vila nu och kurera dig. Kram!

niinis
niinis
Reply to  Sarah Linner
6 years ago

Ja verkligen! Så jäkla läskigt och bli tagen på sängen sådär. Inte alls få vara beredd. Se svar ovan. Tack snälla!

Louise
6 years ago

Krya krya krya ❤

niinis
niinis
Reply to  Louise
6 years ago

Tack tack tack!

Marie
Marie
6 years ago

Skönt att allt gått bra! Kram

niinis
niinis
Reply to  Marie
6 years ago

Verkligen! Tacksam är ordet! Kram

Synnöve
Synnöve
6 years ago

Härligt att allt gick bra, nu får ni verkligen njuta av semestern <3 Bamsekram till er alla <3

niinis
niinis
Reply to  Synnöve
6 years ago

Det ska vi absolut göra! ❤️❤️❤️ Tack fina Synnöve!

Kajsa
Kajsa
6 years ago

Åh vad bra att allt gick bra och att ni kommer iväg på resan!

niinis
niinis
Reply to  Kajsa
6 years ago

Ja verkligen! Så tacksam! ❤️

Annika K
Annika K
6 years ago

Hus vilket äventyr!
Tror dock inte att din järnvärde går i botten av en dag utan mat. Däremot blodsockret.
Droppen man får ger kroppen allt det den behöver… MEN fan va hungrig o törstig man är när man inte får

Hoppas du piggnar till snabbt så ni kan njuta av resan ❤️

niinis
niinis
Reply to  Annika K
6 years ago

Jo, de testade. Ligger så jäkla lågt redan nämligen. Så en dag utan mat är ödesdigert med en som lider av svår anemi.

Tack och kram! ❤️

Helena
Helena
6 years ago

Vad skönt att allt gått bra! Vad har dom opererat?

niinis
niinis
Reply to  Helena
6 years ago

Ja verkligen! Se svar ovan. ❤️

Petra
Petra
6 years ago

Hej!
Vad skönt att allt gick bra
Men jag fattar inte riktigt, vad är det du opererat? Jag läser din blogg varje dag och ”känner”Dig Ganska bra. Men har jag missat något inlägg om vad det handlar om?
Hursomhelst…krya på dig/er och massa kramar❤️

niinis
niinis
Reply to  Petra
6 years ago

Har en fistel som jag opererade för 3 år sen, det är den som det blivit infektion i. Tack, kram! ❤️

Sara
Sara
6 years ago

Skönt att du fått komma hem igen. Ta hand om dig nu. Kram Sara

niinis
niinis
Reply to  Sara
6 years ago

Tack snälla du! Kram

al68
al68
6 years ago

Härligt att allt gått bra, vila upp dig idag så får ta nya tag imorgon. Kramar i massor <3

niinis
niinis
Reply to  al68
6 years ago

Ja precis min plan också! Tack snälla! Kram

Åsa
Åsa
6 years ago

Men åh stackare Skönt att allt gått bra Stor kram kommer här ❤️Ha en underbar resa ☀️

Anne
Anne
6 years ago

Kramar ❤❤❤

Carro R
Carro R
6 years ago

Åh nu blev jag lite gråtig här, vilken chock du måste fått Kan typ känna hur du kände, fick akutoperera gallan med en nyfödd bebis hemma, fy fan jag grät som ett barn när mamma o pappa lämnade mig där på sjukhuset, kommer ihåg att jag låg i en stor sal bland massa andra och väntade att komma in på operation. Gråter aldrig inför okända människor men då gick det inte att hejda, grät som ett litet barn så en sköterska satt och höll mig i handen tills det var dags ❤ Men den tacksamheten och lyckan sen när man vaknar upp och inser att allt gått bra är ju obeskrivlig Kraaaaam

Eva Boman
Eva Boman
6 years ago

Men vilken chock det måste ha vsrit5.
Men skönt att allt gått bra och att du kan njuta nu av din semester .
Och väntar ivrigt på dina recept bäst ju

Therese
Therese
6 years ago

Tack för en underbar blogg med mycket värme! Krya på dig och njut fullt ut av er härliga semester !!

niinis
niinis
Reply to  Therese
6 years ago

Tack! Vad fint skrivet, så glad jag blir! Massa kram! ❤️

Nästa inlägg

Ibland blir det inte som man tänkt

34
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x