Hej Marseille

Inlägget är ett annonssamarbete med MSC Cruises

Godmorgon!

Fantastiskt nog kollade även jag lite mello igår. Kollade på SVT Play mitt ute på havet utanför Frankrike nånstans.

SHUFFLA fastnade ju i min skalle som tusan. Den är ju supermedryckande, måste fasen lära mig att shuffla tror jag. Dock så tycker jag Benjamins låt var värd att vinna, lite annorlunda och funky liksom.

Av misstag (somnade med telefonen i pannan) så har allt mitt wi-fi gått inatt. Missade stänga av då såklart så nu tog allt slut….. Bryt i helskotta. Får försöka lösa det igen.

Ska berätta mer om vår dag vi hade igår.

Igår morse kom vi till Marseille, en fransk stad som inte gav oss det finaste vädret direkt. Men det som är skönt är att det är lite varmt ändå. Ljumma vindar liksom. Kunde stå i min kimono utan att frysa alls!

Vi började med frukost i den stora matsalen. Milo är en sån bra fotograf.

Efter en del chill på båten, bl a en liten powernap på hytten, så gav vi oss iväg in till stan Marseille. Vi skulle först gå men det blev lite för långt så då tog vi en taxi på vägen. Taxin körde oss till gamla hamnen inne i Marseille.

Vi hade inte anmält oss på bussresan, annars hade vi givetvis tagit den.

Vi började med lunch på ett brasserie precis bredvid hamnen. Milo åt hamburgare, Tony en pasta carbonara och jag den här mozzarellasalladen som var det godaste mozzarellasallad jag någonsin ätit. Ingen laktosfri mozzarella men det fick vara värt en gasbombsmage faktiskt. Solen bröt igenom medan vi satt där och det blev såååå rart! Våra svenska ”solsvältfödda” kroppar tinade sakta upp där och man blev alldeles euforisk i kroppen. Wow vad sol och lite värme gör med oss! Vi hann också runt och strosa inne i Marseille. Alla dessa små glassbarer, brasserier och gamla byggnader alltså. Så fint! Om du sett den animerade filmen Ratatouille så har du känslan.

Ett kul sätt att dölja byggarbetsplatser med.

Det här med turist! Haha….såhär ser vi ut när vi florerar runt. Det syns rätt tydligt va?

Lite kul ändå att hypokondrikern hittade ett apotek och fick inhandla lite grejer som vi glömde hemma.

Det blev en supermysig dag inne i Marseille. Väl tillbaka på fartyget så hade vi säkerhetsgenomgång som är obligatorisk. Så proffsigt och välgenomtänkt allt är alltså. Vi har alla en egen samlingsplats om olyckan skulle vara framme.

Jag känner mig väldigt trygg här ska jag säga er. Även om det varit sjögång så gungar knappt det här aset till fartyg alltså. Det är nog för stort och det är nog byggt på bästa sätt så det inte ska det. Jag som aldrig gillat det här med att åka båt kan varmt rekommendera dig som är rädd alltså. Ni är många som skrivit till mig om era rädslor och hur lika ni är mig i många avseenden. Jag hoppas så att jag kan peppa dig som är rädd att våga göra t ex det här. Det är en upplevelse för livet alltså! Missa inte det för allt i världen!

Innan vi åkte vidare ifrån Marseille mot Genua och Italien så hann vi sitta på vår balkong i solen. Alltså drömmen. Skönaste skönaste ever! Åh så vi njöt alltså. Vi försöker påminna varandra om att njuta hela tiden. Att vara i nuet, andas in och uppleva. Det är bra att påminna varann för man stannar upp på ett sätt och faktiskt upplever och njuter.

Igår kväll käkade vi tidig middag igen. Vi har samma servitörer på kvällarna och nu är de så tjenis med oss. Milo highfivar mest hela tiden och har vågat börja småprata med dem. Igår fick de nys om att jag äter glutenfritt, då fick jag en egen servitör som tog hand om mig. Så galet! Man är inte van med den här uppassningen.Milo som ääääääääälskar Macarons har den här ljuvliga disken att tillgå. Igår kväll köpte han 4 stycken som han mös med uppe i hytten. Redan innan kl 9 återvände vi till hytten för lite kvällsmys. Då hade Poody (vår egen bästa våningschef) varit och fixat natt i vår hytt. Dragit för gardinerna, bäddat i ordning sängen för natt och städat ur toaletten och bytt ut handdukarna. Varje dag händer det här. Man känner sig som en kunglig alltså.Hörni! Ni såg väl erbjudandet jag skrev om igår!?

Nu kan du som läser min blogg få rabatt på din resa om du anger en rabattkod. Använd rabattkod Nina15 när du bokar så får du 15 % rabatt på din resa.

Har du en massa funderingar så är det absolut bästa att antingen ringa 08 – 503 377 70 eller mejla till info@msccruises.se. Dom svarar gladeligen på alla eventuella frågor och är proffs på allt som heter kryssningar!

Du kan också läsa mer och få mycket mer info HÄR! Tveka inte att kontakta MSC Cruises on du undrar något, och glöm inte din rabatt nu!

Dags att ge sig upp till frukosten! Vi hörs på min Instastory och senare även här inne på bloggen!

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helene
Helene
6 years ago

Ingår mat i priset gör båten? Vet att det gör det på Royal caribean.

Vad är det för fin kimono och röd topp du har?

Jessica
Jessica
6 years ago

Ser härligt ut! Men måste säga, jag gillar verkligen din frisyr. Kan du inte dela med dig av dina stylingtips? Tack på förhand 🙂

Nästa inlägg

Ljuvlig hallonkaka i långpanna

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x