Havrevåfflor

Godmorgon raringar! 

Söndag, sköna söndag eller nåt. Här hemma har allt redan varit igång sen tidig morgon. Dock så höll jag på att få en chock när klockan var sex när jag vaknade. Kom på att klockan flyttats så det var inte så konstigt. Du har kommit ihåg det va? Om inte annat så brukar man märka det när man kollar sin vanliga klocka på handleden eller på väggen.

Det är full fart denna söndag. Plocka undan och fixa lite samt baka järnet. Fikagäster väntas in vid tretiden så då ska det vara uppbullat minsann. Dock så är jag så himla låg idag. Känner mig låg och ledsen som tusan. Å lite less….lite sådär uppgivet less på det mesta. Det är så konstigt det där hur det kan svänga. Jag skyller på hormoner. Gråter för allt gör jag också. Tittar på ”Om ett år” med ett halvt öga och tårarna rinner för att pojken klarade rubiks  kub under minuten och för att det där paret som ville ut och segla verkligen fixade det. Känslig är nog ordet.

Men men, inte fasen kan jag sitta här och tjura inte. Har en jäkla massa att fixa med så det gäller att inte sätta sig och deppa ihop…..

Här rotades i alla fall våffeljärnet fram och så testade jag ett nytt recept. Det var busenkelt verkligen och helt utan mjöl och nästan utan socker och hela familjen storgillade. SÅ jäkla nöjd med det!

HAVREVÅFFLOR 2 personer

2 dl havregryn
2 dl mjölk
0,25 d vispgrädde (funkar att ta hela mängden mjölk också)
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
nypa salt
smör till gräddningen

Gör såhär:

Blanda i alla ingredienser till våfflorna i en bunke. Ta fram en handmixer och mixa runt allt tills du har en jämn smet. Låt stå och svälla i 5 minuter. Grädda sedan i våffeljärn.

TIPS:

Gör min supersnabba blåbärssylt till. Ta 1 dl frysta blåbär och värm i micron i ca 1-2 min, häll i 2 tsk vaniljsocker och mixa. Låt svalna och servera till våfflorna.

Följ gärna min Facebooksidaoch Instagram för mer recept, tips och inspo.