Tack till dig! ❤️

Men hörrni!

WOOOOOW säger jag bara. Vilken fantastisk grej! Ni är såå många som svarat på frågorna och berättat om er själva.

Igår kväll satt jag i 2,5 timma och läste och svarade. Lagom till Lets Dance började var jag klar, men då hade det kommit några till. Ska fortsätta gå igenom alla så sluta inte vad ni än gör. Fortsätt fylla på! ❤

Vet ni, jag är berörd. Dels för att ni delat med er men också av många livshistorier som ni delade med er av. Jag bara älskade att få läsa om er, det var som att jag plötsligt fick en glimt in i era liv. Det här måste vi göra mer av. ❤ Älskade det!

Nu ska jag vara ärlig med er. Det här var något som jag och Tony pratade om på vår morgonpromenad i morse.

I den här världen som jag jobbar i, influencervärlden alltså, är allt så speciell på så många plan. En del driver sina sociala kanaler endast som inspiration. Vissa personer har alltså valt att visa upp happy klappy, perfekta hem, perfekta kläder, sminkningar, hur framgångsrika de är eller whatever. Det som just dom har gemensamt är att det är väldigt lite tråkigheter och verkligt liv på en sån kanal.

Jag tycker egentligen ingenting om det. Jag tycker att man får driva sina kanaler precis som man vill och obviously så verkar det funka för såna kanaler är väldigt stora.

Jag som jobbar i den här branschen följer ju en hel del konton och också en del bloggar. Man gör det för sin egen inspiration, nyfikenhet, för att de är ens kollegor egentligen eller varför man nu må följa någon.

Till saken nu då. Igår när jag läste era kommentarer och livshistorier så slogs jag av en realitycheck. Alltså, nästan alla kommenterade med att min blogg kändes äkta. Förresten, tack för att ni tycker det. Då har jag lyckats ge er en blogg som är jag, så som jag är som person och så som jag vill att ni ska se på den.

Men återigen till vad jag slogs av. Jag, precis som säkert många av er, kastas också in i den där fakevärlden bland influencers ibland. Jag kan sitta och känna mig värdelös och inte tillräckligt driftig för att jag inte lyckats bättre. Jag kan sitta och känna mig ful och gammal när jag märker hur många som fixar sig med diverse hjälpmedel. Jag kan längta efter något att känna igen sig i. Ångest, depp eller bara ett stökigt hem, sjuka barn, oro, bråk med gubben eller orken som inte riktigt finns.

Vissa influencers är ju så inihelsickes framgångsrika så det känns som man spelar i en helt annan liga, det gör jag också. Det finns dom som är riktigt superheta på den här marknaden så allt de tar i blir till guld. Jag är absolut inte framgångsrik på det sättet med min blogg, inte på långa vägar. Nu måste jag bara förklara att jag absolut inte är avundsjuk, missunnsamhet är det värsta jag vet. Tvärtom så kan jag imponeras.

Men tyvärr så påverkas jag ibland negativt gentemot mig själv. Funderar över varför inte jag lyckats så bra? Kritiserar mig själv hårt och missnöjt. Tycker att jag borde vara bättre.

Men så i morse när vi gick och pratade jag och Tony så var det som en polett som trillade ner för mig. Måste någonstans tacka er för det, för det var när jag läste era kommentarer som de här tankarna startade. Inget nytt på torpet men ibland behöver man en skjuts i rätt riktning i tankeverksamheten.

Jag tror att man ibland slukas med i den här influencervärlden och blir fartblind. Man vill hela tiden bli bättre, prestera mer osv. Alltså, kort och gott, siktet är inställt framåt och uppåt. Men vad är det jag vill ha mer av? Alltså egentligen?

Jag har allt jag behöver. Det finns inget mer att önska här om man ser krasst på det. Siktet behöver inte vara inställt uppåt och framåt. Det här är verkligen intressant tycker jag. Hur vi människor kan påverkas av yttre faktorer som vi egentligen inte ens själva önskar. För att vi t ex läser en blogg där personen är superframgångsrik, gör TV, får designa kläder åt ett hett klädmärke, går på galor och invigningar var och varannan dag, reser utomlands en gång i månaden och har ett hem med den senaste designen.

Vad kan sånt här få en att känna? Jo man jämför sig. Man ställer sig själv mot den här personen och vad känner man då? Ofta känner man besvikelse tror jag, inte alltid och inte alla. Det hänger säkert också på hur man mår själv, och vilket mindset man är i. Men många gånger tror jag att man kan känna sig otillräcklig eller missnöjd med det man själv har åstadkommit. Det är ju när siktet är så högt och långt fram inställt som man blir besviken. Målen är alltså alldeles för höga. Det måste vara absolut bäst att sikta framåt och uppåt men i små mängder och framförallt ALDRIG jämföra sig med någon annan än sig själv.

Det finns ju så galet mycket annat i världen att glädjas åt, att vara lycklig för. Som någon skrev ”Jag väljer lycka varje dag”. Vi kan ju faktiskt själva välja att vara lyckliga. Är allt skit så finns det säkert något litet att glädjas åt ändå i just den stunden.

Just nu har jag ett fett jäkla IBS skov. Magen värker illa och jag är uppsvälld som en liten gris runt magen. Men jag försöker verkligen istället glädjas åt att det är helg, åt att solen skiner och att termometern visar 11 grader plus. Jag är dessutom på tur med min lilla familj som jag älskar mer än något annat.

Vart ville jag komma med det här då? Jo men att jag är glad att jag har er som kommenterar, som håller mina fötter på jorden, som hjälper mig att förstå vad som egentligen är viktigt här i livet. Vi alla behöver nog såna små skjutsar ibland.

En bild tagen från vår givande morgonpromenad.

Tack för att ni finns! Tack för att just Du läser min blogg.

Kram Nina

1
Subscribe
Notify of
guest

11 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Petra
Petra
6 years ago

Hej❤️
Exakt så där som du beskriver det med bloggare och instagramare är det. Känner mig otroligt misslyckad när jag har suttit och tittat igenom dom jag följer ibland. Och ful
Gick och funderade lite på det där igår. Jag gick runt och kände att jag inte har nått, inte dom kläder jag vill ha, inte dom möblerna, jag reser typ aldrig, ganska få vänner, och dom jag har hinner jag inte träffa särskilt ofta. Men så stannade jag upp!!! Jag har ju för fasiken visst det jag vill ha! Shame on me. Jag har inte allt det där som alla andra har. Men jag har mitt. Mina saker. Jag har min dotter som har ärvt min sjuka humor. Min familj är friska. Min sambo som alltid finns för mig.
Var tacksam för fan, tänkte jag för mig själv.
Har liknande problematik som du med ångest och oro, och jobbiga depperioder. När det är extra jobbigt surfar jag ofta runt extra mycket. Och blir extra deppig av allt jag ser. Är så sjukt trött på all yta och ändå strävar jag efter det fast jag inte vill. Har börjat avveckla mobilandet här och ska verkligen börja lyfta blicken och se på livet. Vara i det. Se på världen.
Nä! Tacka vet jag niiinis! Så där skönt jordnära som jag tycker fler borde sträva efter och inte allt fejk. Är det någon jag ser upp till av alla bloggare så är det du❤️
Kram på dig❤️Fortsätt vara du❤️

Madeleine
Madeleine
6 years ago

Just detta du skriver som gör att din blogg är så skön att läsa!! Du beskriver livet! Såsom det är för så många och delar med dig av toppar och dalar!! Så skönt att känna att man inte är ensam i grubblerier eller tex oro. Man kan läsa om andra som är så lyckade och allt är perfekt hela tiden men hur sant är det egentligen? Ingen kan ju ha det perfekt hela tiden tror jag? Alla känner ju nångång att man inte duger eller att man kan göra mer osv. Att bara läsa om att allt är perfekt hela tiden ger ju bara ångest, så mycket bättre att läsa om hur livet egentligen är tycker jag! Därför tycker jag att din blogg känns äkta och att den kommer från hjärtat, det uppskattar jag och därför läser jag den varje dag! Keep up the god work! Kram Madde

Minna
Minna
6 years ago

Fina Du, så kloka och igenkännande ord. Gillar din blogg just för att du är du. Känns som en sann vänn, min cyberkompis❤

Th
Th
6 years ago

Hejja dej Nina! Tycker du verkar som en genomgo människa, du känns som en kompis, trots att det ”bara” är genom bloggen jag känner dej! Allt detta är nog pga din ärlighet om livet. Vi läsare får vara med på din resa genom livet..både toppar och dalar. Kan inte ens uttrycka mej hur mycket jag uppskattar och älskar din blogg!! hoppas vi får följa med några år till Kram Therese ❤

Minna
6 years ago

Jag som 22årig tjej föredrar lätt din blogg över alla andra jag följer just för de här inläggen du gör. Jag föredrar din så ärliga, äkta och öppna värme som du speglar när du visar dina känslor såhär! Du är verkligen en stor förebild och jag föredrar dig framför storbloggarna som kanske har fler läsare men som inte ger mig något mer än något att läsa när jag har tråkigt. Fortsätt med din grej för du är grym! Hoppas IBS-skovet går över snart och att du får en fortsatt toppen helg! Kram!

C
C
6 years ago

Denna värld är fortfarande hyfsat ny. Jag tror faktiskt att folk kommer ledsna. Det är kul ett tag med yta och fasad. Få inspiration och fantisera sig bort lite. Men man blir mätt. Ditt sätt att skriva och dela med dig av både det ena och andra håller i längden. Har läst både din och flera andra bloggar nu under ca 8 års tid. (Är 40 år och lever familjeliv så du kan nog ana vilka bloggar jag kikar in på ) Din blogg är den jag alltid avslutar dagen med. Din blogg är den jag tycker sticker ut från de andras. De är alltid en värme i det du skriver och du blandar högt och lågt. Det känns äkta och därför tycker man om att titta in här och dig. Fortsätt köra på som du brukar, du har en trogen skara bakom dig. Heja dig!

Katrin
Katrin
Reply to  C
6 years ago

Precis så är det! Att förstå att livet är det som är precis här och nu och att hitta lyckan i just den stunden ❤️
Följer också bloggar som väljer att visa deg som är bara positivt, och det är också roligt men jag förstår ju att så är det inte alltid för dem heller. Men du är toppen, det vet du ❤️ Nu åter till Spindelmannen 2 med barna här

Linda
Linda
6 years ago

Alltså du är ju bara såååååå skön Nina!!! Jag önskar jag hade fått träffa dig o h dricka kaffe och fika med dig en gång i mitt liv, du känns dom en människa som är äkta, ärlig, skön och grymt rolig! Tänker ofta på dig, har två fantastiska tavlor här hemma som du gjort när du skrev posters… Och älskar dom innerligt! Tycker du gör ett grymt jobb med att vara influencer, kan bara tänka mig biljetter jobb det är bakom kulisserna!! Ha en hääääärlig dag! Puss och kram från Linda

Susanne
Susanne
6 years ago

Tack själv för att du finns!
Gillar din blogg jätte mycket!
Har läst den länge och som flera skriver så känns du som en vän.
Gillar din ärlighet och hur du skriver.
Älskar dina recept!!!
Hoppas det lugnar ner sig snart för dig med magen och att det blir bra!
Kram

Liza
Liza
6 years ago

Tack själv Nina Din blogg är så bra intressant och äkta

Marie Jibbefors
Marie Jibbefors
6 years ago

Du beskriver hetsen och jakten på det perfekta väldigt bra! Men som du också kommit fram till så är det ouppnåligt! Finns alltid dom som har det bättre. Som Baloo sjunger: var nöjd och glad! Lev ditt liv efter bästa sätt. Livet går inte i repris. Gläds med det lilla så får du skratta ofta!!

Nästa inlägg

Vem är du?

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x