Smoothie och nystart

Morning!

Effektiv morgon trots att jag sov lite för länge. Vaknade inte förrän 10 över sju. Galet att sova så länge för en annan, jag är ju van att strutta upp innan de flesta i Sverige. Haha….

Jag har varit ute på en halv promenad halv joggingtur. Tony och jag bestämde i helgen att vi skulle anmäla oss till något lopp, jag har ju i fleeera omgångar försökt att lära mig springa 5 km men alltid kommit av mig. Blivit förkyld, fått ångest av något, fått ont eller bara tappat suget. Det är så jag kommer av mig. Antar att jag inte är ensam om det här fenomenet. Jag fattar verkligen inte? Hur jäkla svårt ska det vara att ha lite go och karaktär? Tydligen förjäkla svårt alltså.

Läste något intressant förut. Just det här med att människor som lider av mycket ångest, ibland kan ha svårt att träna med något pulshöjande. Det är nämligen så närbesläktat med en ångestattack att många avstår från träning som höjer pulsen för mycket. Jag kan förstå det. Alltså verkligen! Jag har själv blivit rädd många ggr när hjärtat dunkat satan. Det som spär på mitt lite är ju att jag har en extra ledningsbana i hjärtat som gett mig anfall med sjukt snabb hjärtrytm genom åren.

Läste dock en artikel i morse om hur bra träning som är pulshöjande är för just stress och vardagsångest. Varför? Jo, när vi blir stressade ökar nivåerna av kortisol i blodet vilket i det långa loppet kan bryta ned hjärnan. När vi tränar ökar också kortisolnivåerna – men efteråt sjunker de till en lägre nivå än innan. Ju mer vi tränar desto mindre ökar kortisolet – och desto mer sjunker nivån efteråt. På så sätt blir all fysisk träning en slags träning på att hantera stress och lättare ångest.

Jag har laddat ned en app som heter 5K Runner: Couch potato to 5K.

Såg att det var ett köp i appenefter 2 veckor. Det kostade 89 kr för tre månader så nog hinner man lära sig springa 5 km innan det. På 8 veckor ska man palla 5 km utan att stanna. Så på 8 veckor med 3 dagar i veckan och 30 min per dag ska man fixa det. Häftigt! Jag började idag. Häng på on du är sugen. Jag ska verkligen försöka nu och hoppas att varken sjukdom, ångest eller karaktär sätter stopp.

Väl hemma väntade frukost och min blåbär/banan smoothie. Så gott alltså!

BLÅBÄR & BANAN SMOOTHIE

1 banan

1,5 dl frysta blåbär

2 dl naturell kvarg

1/2 dl lättfil

1/2 dl havregryn

Blanda allt i en blender tills du har en krämig smoothie.

Hepp, nu ska jag ta en dusch här. Sen måste jag jobba och så hoppas jag hinna till Vagnhild för att fixa lite. Vi har rivit ut allt från toan nu så nu ska jag tapetsera där inne.

Vi hörs sen igen!

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annica
Annica
6 years ago

Wow, vilken fin ny bild på dig. Lycka till med din nystart, visst är det väl märkligt det ska vara så svårt få till en ny vana, känner igen det där, men bara kämpa på, heja oss

niinis
niinis
Reply to  Annica
6 years ago

Åh tack!

Ja jätteträligt att komma igång, nu hoppas jag verkligen jag orkar hålla i. Så jäkla häftigt att kunna springa och känna sig stark.

Verkligen heja oss! ❤️

Marie
Marie
6 years ago

Kul! Har du läst Hjärnstatk av Anders Hansen? Annars är den ett tips!

niinis
niinis
Reply to  Marie
6 years ago

Nej, men tack för tips!

Malin
Malin
6 years ago

Hej! Tack för tipset på sprejen från Loreal! Jag kör den serien på schampo och balsam och det är toppen! Får se hur denna funkar. Ha det bra! Kram Malin

niinis
niinis
Reply to  Malin
6 years ago

Du kommer inte bli besviken, den är sååå grym!

Nästa inlägg

Thaikyckling och vackra ting

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x