ANNONS

Cheesecake i glas

/

Lovade er ju det där receptet på den enklaste efterrätt eller go’sak du kan tänka dig! Den här passar alla, dig som hatar att baka t ex. Eller du som bara gillar sånt som går fort och är enkelt. Finns inget som är lättare tror jag. Kan du röra ihop med en hand och krossa kex så är man liksom hemma.

Detta påminner lite om cheesecake fast den är inte fryst och den kommer i portionsformar. Variationsmöjligheterna är oändliga och du bestämmer själv hur du bygger lagren. Men såhär gjorde jag dessa:

CHEESECAKE I GLAS 3 port.

2 dl créme fraiche 15%

200 gr cream cheese

1/2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

3 tsk rå citronsaft

1 pkt Färska blåbär

1 liten burk konserverade mandarinklyftor

12 digestivekex (för glutenfritt så kör du glutenfria digestivekex)

Gör såhär:

1) Blanda samman créme fraiche, cream cheese, socker, vaniljsocker och citronsaft. Detta blir en krämig röra.

2) Ta fram 3 portionsformar, smula 2 digestivekex i botten på varje burk. Varva sedan med cheesecakekrämen.

3) Ha i några färska blåbär som nästa lager. Fyll på med 2 smulade digestivekex till. Ha i några mandarinklyftor.

4) Fyll på med ännu ett lager cheesecakekräm och avsluta med några blåbär högst upp.

Sedan är det verkligen klart. Tar bara några minuter och så är det fasligt gott alltså!

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för massa inspo, recept och tips. Där får man även hänga med i själva livet också!

3
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00