Att sätta ord på känslor

Godmorgon Måndag!

Oftast så är bloggen en plats att hämta kraft och stöd ifrån för mig. Men som jag berättat tidigare så är det svårt när det handlar om andra. Det finns en person i min närhet som inte mår så bra just nu och det äter lite upp mig. Jag önskar ibland att det här med bloggen inte var så komplext och stort – att det var som en dagbok där jag kunde skriva av mig och alla människor som läste bara ville mig väl. Nu är det tyvärr inte så, en stor blogg innebär många olika människor och med det många olika åsikter och tankar. När man är som mest sårbar är man inte alls rustad för att försvara sig emot sånt, eller tänka att det inte berör en. Tyvärr, vid såna tillfällen, så är vi inga maskiner. Vi är människor, som du som läser….med riktiga känslor.

Detta drar ned mig nu. Jag grubblar och funderar om varannat. Det gör mig stressad då jag borde lägga fokus på helt andra saker. Men fan så känslig man är ibland. Ibland bannar jag min högkänslighet. Fan för den ibland. Den förlamar mig nämligen stundtals. Får mig att fungera sämre i det vardagliga livet. Jag blir disträ, frånvarande….nästan avstängd. Det får liksom inte plats mer känslor så det blir som jag stängs av och hamnar i en känslobubbla. I den bubblan har man svårt att andas, svårt att göra beslut, svårt att tänka logiskt då känslorna tagit överhand helt och hållet.

Ibland önskar jag att jag var mer hårdhudad. Lät inte saker bekomma mig. Rycka mer på axlarna och sucka åt saker. Inte lägga energi och fokus – bara tänka framåt. Men det finns vissa människor som fått plats i mitt hjärta – och när de en gång hamnat där så försvarar och älskar jag det så oerhört hårt så det tar över mig fullständigt.

Kanske pratar jag i gåtor nu men behöver lufta lite känslor. De flesta av er är så kloka och har så fina stora varma hjärtan. Å jag älskar er för det.

Idag ska jag jobba hemifrån helt och hållet. Har en hel del som ska göras så jag ska koka mig en kopp grönt te och sätta mig tillrätta här i soffan. Idag började jag en lite nyttigare bana i livet. Behöver få ordning på mage och mående och då vet jag att det allra bästa då är att äta hälsosamt och genomtänkt. Får se hur länge jag klarar det? Har slutat lova saker utan mer tänka, så länge det känns bra och riktigt och värt det så kör jag.

Något som jag älskar är vår veranda. Jag blir alldeles lugn när jag sitter här. Nu ikväll kommer solen gassa här och värma våra själar. Älskar det. På morgonen är solen på baksidan. Den har jag inte visat ännu då den inte är klar ännu. Vi har inte ens påbörjat bygget av altanen än. Men jag ska visa er när vi kör igång.

Det här gräset eller vad man kallar det är från förra året. Det är vackert som det ser ut nu men det jag undrar är om det kommer bli grönt igen eller är det dött nu? Någon som vet?

Har tagit ut murgröna på altanen som ska få bo ute nu. Älskar murgröna, en av de vackraste grönväxter som finns. Tog också ut en kvist av liljorna som stod på betongbordet.

På bordet ute står rosmarin, mynta och timjan i en kruka. Äääääälskar färska örter och använder det massor i matlagning. Mynta är supergott med melonsallad och fetaost. Rosmarin är jättegott på kyckling och kött. Timjan är magiskt gott i en gräddig sås.

Har bullar upp med lite kuddar i varje korgstol. Väldigt skönt att sitta i såna här med en kudde i svanken. Testa vetja.

Nu ska jag slå på en panna te här. Sen ska jag käka ägg till det och öppna laptopen för några timmars jobb. Vi hörs lite senare igen.

Ha en fin dag nu och hoppas du är energifylld efter helgen.

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Minna
Minna
6 years ago

Kram fina Nina!

Therese
Therese
6 years ago

En bamsekram till dig! Ta lite tid för återhämtning.

Victoria
Victoria
6 years ago

Hej söta du 🙂

Ditt gräs kommer bli grönt igen. Vi hade fullt med sådana vid vårt hus då vi bodde i Belgien, blev jättefint då det började grönska igen.

Gällande din hälsa så ska du vara rädd om dig och använda din energi till sådant som ger energi. Vet att det låter som en klyscha men om du inte räcker till för dig själv så räcker du inte till för andra.

Njut nu av lugnet och gör saker som GER energi och ta det andra sen 🙂

Superkram!

niinis
niinis
Reply to  Victoria
6 years ago

Tack för dina kloka ord. ❤️❤️❤️

Glad att gräset kommer bli grönt igen.

Stor kram!

Mallan
Mallan
6 years ago

Klipp ner gräset så kommer det nytt fint och grönt gräs Ta hand om dig och kram

Katrin
Katrin
6 years ago

Vad jobbigt! Oro tar så mycket kraft ❤️ Men att vara hårdhudad fungerar nog inte i längden, var glad för att du har så nära tillgång till dina känslor! Det är en förmån i längden tror jag. Hämta kraft och lugn på din fina veranda
Hoppas den som mår dåligt får hjälp och blir bättre, kram!

Mummu till mybabydolls ❤️
Mummu till mybabydolls ❤️
6 years ago

Hej Niinis! Såg dig första gången på mirkaochcarolalive! Du värkar vara en jätte trevlig person, det är därför jag kollade på ditt blogg. Hoppas att du har tid att tänka på hur fin och ärlig person som du är. ❤️Önskar allt gott till dig!

Nästa inlägg

Bästa man kan ha

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x