VECKOMATSEDEL

Dags för veckans matsedel igen. Hösten är igång och då ska väl även veckans matsedel rulla på. Denna veckan ska vi njuta av god mat tänkte jag. Kolla bara….

MÅNDAG

Ljuvlig citronkyckling

TISDAG

Fetaostbakad lax

ONSDAG

Kryddig falukorv i ugn

TORSDAG

Ninas lasagne med ostsås

FREDAG

Hittade detta recept inne hos Åse på 56kilo och kände att jag bara måste testa. Gjorde om receptet lite efter smak. Blev verkligen jättegott!

Fläskfilégratäng

1 fläskfilé

1 pkt bacon

1 röd paprika

2 dl créme fraiche

2 dl grädde

150 g riven ost (vi tog en påse med vällagrad ost)

2 msk kalvfond

2 tsk soya

1 tsk torkad rosmarin

Salt

Peppar

Gör såhär:

1) Putsa och skiva fläskfilén i skivor. Klipp baconen i små strimlor, hacka paprikan i mindre bitar.

2) Stek fläskfileskivorna i smör tills de får lite färg. Ta ur och lägg i en ugnsfast form. Stek baconen till de är lite knapriga i kanterna.

3) Strö över paprika på fläskfilen, sen det stekta baconet.

4) Blanda grädde, créme fraiche och osten i en stekpanna. Rör runt tills osten smält. Krydda och häll i soya och kalvfond. Häll över allt över fläskfilen. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min.

Vi åt rotfrukter med solrosfrön i ugn till. Blev väldigt gott!

VECKANS GOTTA

Saftig äppelkaka

  1. Susanne skriver:

    Gör fläskfilé receptet nu men jag bytte ut köttet mot kyckling. Super gott att ha några skedar mango chutney i 🙂

    1. niinis skriver:

      När jättegott! Försöker äta så lite socker som möjligt, mango chutney ska jag absolut prova sen när unnar mig.

  2. Yrsa skriver:

    Tack för receptet på fläskfilén, härligt med höst och rutiner igen efter en lång och varm sommar. Önskar ett till inlägg om höstkläder, gärna ett collage med lite olika outfits. Jag behöver nämligen inspiration för att uppdatera min garderob inför svalare dagar.

    1. niinis skriver:

      Åh vad kul, jag håller på och filar just på ett sånt inlägg nu. Kommer inom kort.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..