Kycklinggryta med soltorkade tomater och parmesan
Innehåller reklam för min bakbok – annonslänk genom reklam för Bokus
På min instastory förut visade jag när jag lagade en kycklinggryta, fick maaaaassor med frågor efter receptet. Här kommer det nu. Detta lagade vi alltså i förra veckan och det blev verkligen magiskt gott. Detta tycker jag verkligen att du ska testa att laga därhemma, här hemma blev det en succé!
RECEPT KYCLINGGRYTA för 6 pers.
1 kg kycklingfilé (ca 5-6 kycklingfiléer)
0,75 dl skivade svarta oliver
0,5 dl soltorkade tomater
2 tsk torkad rosmarin
3 msk kycklingfond
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 1/2 dl riven parmesan
salt
peppar
Gör såhär:
1) Skär kycklingfiléerna i mitten på längden. Är det väldigt stora kan du skära dom i fler delar. Stek dom i smör så de får lite färg. Salta och peppra.
2) Strimla soltorkade tomater i strimlor. Lägg i dem med kycklingen. Lägg också i svarta oliver. Häll i kycklingfonden, creme fraiche och grädden. Krydda med rosmarin. Låt stå och puttra på medelvärme i ca 15 minuter.
3) Dra av den från värmen. Häll i den rivna parmesanen och låt den smälta ned i såsen. Servera med ris och en grönsallad.
Förboka gärna signerat ex av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER”, boka den ➡️ HÄR!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kika gärna på fler härliga kycklingrecept ➡️ HÄR